Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2014,
9.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Leonardo DiCaprio Jonah Hill Martin Scorsese film

Sreda, 22. 1. 2014, 9.58

7 let, 12 mesecev

Kaj o filmu Volk z Wall Streeta meni resnični Jordan Belfort? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po objavi nominacij za oskarje je Piers Morgan v svojo oddajo na televiziji CNN povabil Jordana Belforta, po zgodbi katerega je posnet film Volk z Wall Streeta, in ga povprašal za mnenje o filmu.

"Ko je Leonardo DiCaprio v roke prejel scenarij filma, v katerem bi predstavili mojo življenjsko zgodbo, se je takoj odločil, da želi sodelovati pri projektu. To je izjavil tudi javno, predvsem zato, ker je želel pokazati moje napake in moje obnašanje v tistem času, ko sem za lastne potrebe izkoristil številne investitorje," je novinarju Morganu razkril nekdanji 51-letni borzni posrednik in dodal: "Zdi se mi, da je DiCapria prepričala tudi moja radikalna sprememba v življenju, ko sem se iz izkoriščevalca pozneje prelevil v motivacijskega govorca. Bil sem zelo ponosen in tudi šokiran, da ga je moja zgodba tako ganila."

Prav tako sta Belforta presenetila pozitivizem in profesionalizem igralca, s katerim sta skupaj preživela dolge ure med pripravami na vlogo: "Ljudje ne vedo, da njegova perfekcija ni dana od Boga. Seveda je tu talent, a Leo si neprestano prizadeva za popolnost in zanjo zelo gara. Bil je kot spužva. Posrkal je vsako mojo informacijo. Tudi stvari, ki niso v knjigi. In ko sem ga uzrl na velikem platnu, sem velikokrat pomislil: 'O, moj Bog, saj gledam sebe!' Bilo je skoraj neresnično."

Po ogledu triurne mojstrovine Martina Scorseseja je moški, ki je 22 mesecev zaradi prevar in pranja denarja preživel v zaporu, dejal: "Bilo je šokantno. Film sem si prvič ogledal skupaj z zaročenko in po koncu sva ostala brez besed. S svojim starim življenjem sem se pomiril, je del mene. Napisal sem knjigo, kar je bila skoraj katarzična izkušnja. A da vidim napisane besede v živo na velikem platnu in nekoga (Lea), ki je tako izjemno opravil delo, je nekako nerealno. V določenih trenutkih sem se dobesedno spotil. Na prizor vdihavanja kokaina sem se odzval precej intenzivno."

Jonah Hill za vlogo, nominirano za oskarja, prejel "le" 60 tisočakov Čeprav film Volk z Wall Streeta govori o denarnih presežkih, je znesek, ki ga je za vlogo borznega posrednika Donnieja Azoffa prejel Johan Hill, glede na hollywoodske standarde precej nizek.

Med včerajšnjim intervjujem z l'enfant terriblom ameriškega radia Howardom Sternom je 30-letni igralec povedal, da je bil pripravljen za delo z legendarnim režiserjem Martinom Scorsesejem sprejeti minimalno plačo, ki jo določa igralski ceh (SAG – Screen Actors Guild).

Radijec je na uradni strani radijske postaje na Twitterju objavil: "Zdaj na H100 @jonahhill je @howardstern povedal, da je za sedemmesečno delo pri filmu Volk z Wall Streeta prejel 60 tisoč dolarjev (malo več kot 43 tisoč evrov), ker si je tako močno želel te vloge."

Hill je Sternu tudi zaupal, da se je zelo bal, da si bodo ustvarjalci filma premislili in njegovo vlogo zaupali komu drugemu.

K sreči se to ni zgodilo in Hill je zdaj lahko upravičeno zadovoljen, saj ga je ameriška Akademija za filmsko umetnost in znanost prejšnji teden za vlogo Azoffa nagradila z nominacijo v kategoriji najboljši igralec v stranski vlogi. Njegov filmski kolega DiCaprio je nominiran v kategoriji najboljši igralec v glavni vlogi.

"Sem v čistem šoku," je po objavi nominacij priznal Hill. "Tega resnično nisem pričakoval," je dodal.

To pa ni njegova prva nominacija. Leta 2011 je bil nominiran za vlogo v filmu Moneyball, v katerem je zaigral skupaj z Bradom Pittom.

Ne spreglejte