Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2014,
14.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2014, 14.45

7 let, 12 mesecev

Kaj imata skupnega Vladimir Putin in dinozaver

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko nas lahko ruski predsednik Vladimir Putin preseneti s skokom na mizo in razgaljenim plesom, bo še za večje presenečenje poskrbel tisti, ki si upa zajahati dinozavra.

Naj se zgoraj zapisano sliši še tako bizarno, a dejstvo je, da je resnično. No, vsaj v prihajajočem, že drugem filmu Jekleno nebo, ki finančna sredstva za snemanje in produkcijo išče tudi na crowdfunding platformi Indiegogo.

Tudi druga etapa filma Jekleno nebo bo zaokrožena z udarnimi ritmi legendarne slovenske glasbene skupine Laibach, zgodba pa se bo nadaljevala tam, kjer se je v prvem filmu končala, z apokalipso.

Svetovne velesile so namreč po invaziji nacistov s temne strani lune padle v spor, ki je voditelje držav z jedrskimi zmogljivostmi prisilil v vneto pritiskanje rdečega gumba, kar je lahko pomenilo samo eno, popolno uničenje Zemljinega površja in jedrska zima.

Putinov ples zmagoslavja Ustvarjalci filma so zavoljo promocije kampanje na platformi za množično financiranje poleg samega napovednika filma izdali nekatere vidnejše like iz filma, med katere spada tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Ta v krajšem videu, s katerim filmski ustvarjalci predstavljajo njegov lik, po obstreljevanju z jedrskimi konicami košček za koščkom sestavlja veliko Rusijo, ob tem pa, zgoraj brez, še zmagoslavno zapleše kar je bilo dovolj, da je videoposnetek le nekaj ur po objavi postal viralen. Končno izvemo, kje se je ves ta čas skrival Adolf Hitler A kontroverznost prihajajočega filma, ki spretno vijuga med znanstveno fantastiko in črno komedijo, se ne konča pri plesu ruskega predsednika, marveč pri dinozavrih in tistemu, ki jih jaha – Adolfu Hitlerju.

Filmski napovednik prihajajočega filma namreč razkriva, da je zemlja v resnici votla in da se v njej skriva popolnoma drugačen svet, svet, v katerem najdemo tako dinozavre kot Adolfa Hitlerja, kar pomeni, da očitno nacistov, ki so z grozečimi neznanimi letečimi predmeti v prvem filmu napadli Zemljo, tudi v nadaljevanju ne bomo tako zlahka pozabili.

Za dokončanje filma potrebujejo skoraj pol milijona evrov Režiser filma Timo Vuorensola si je s svojo ekipo tudi pri drugem delu filma zadal zahtevno nalogo zbiranja sredstev za snemanje in produkcijo kar pri splošni javnosti v okviru platforme za množično financiranje Indiegogo.

Do danes jim je uspelo zbrati dobro polovico o želenih 400 tisoč evrov, do konca kampanje pa jih čaka še napetih 16 dni, a jim, če do datuma, ki označuje konec kampanje, ne zberejo omenjenega zneska, še ne grozi nevarnost, da bi morali nastanek filma odpovedati, saj jim platforma Indiegogo omogoča, da sredstva prejmejo, četudi niso dosegli zastavljenega cilja.

Ne spreglejte