Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
8.36

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dan neodvisnosti Roland Emmerich Jeff Goldblum nezemljani nadaljevanje

Torek, 14. 5. 2013, 8.36

7 mesecev, 1 teden

Kaj bi z enim, če imaš lahko več nadaljevanj filma Dan neodvisnosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Režiser Roland Emmerich načrtuje serijo nadaljevanj znanstvene fantastike, v kateri sta se leta 1996 proti nezemljanom borila Will Smith in Jeff Goldblum.

Čeprav režiser in scenarist Roland Emmerich s soscenaristom Deanom Devlinom nadaljevanje svojega filma Dan neodvisnosti načrtuje že nekaj časa, je tandem zdaj poskrbel za nekaj svežih informacij o tem, kakšni so njuni načrti.

Pred nekaj meseci se je pisalo o tem, da načrtujeta dve nadaljevanji, naslovljeni ID Forever 1 in 2, ki bi se dogajali okoli 20 let po dogajanju v prvotnemu filmu iz devetdesetih.

"Roland in jaz si tega resnično želiva," je po pisanju Total Filma dejal Devlin. "Imava nekaj presneto dobrih idej, kako se lotiti nadaljevanja, in upam, da jih bova lahko sestavila v celoto. Za to se mora ujemati več stvari. Če se bodo, se bodo ideje uresničile."

Emmerich je o njunih načrtih zdaj razkril še nekaj več informacij – kot pravi, naj bi bil glavni cilj celotna serija nadaljevanj Dneva neodvisnosti, ki bi bila osnovana na bogati mitologiji nezemljanov. "O tem sva se veliko pogovarjala. Kaj je lahko večja zgodba kot mitologija o tem, zakaj so nezemljani sploh prišli na Zemljo? Veliko sva razpravljala o tipih inteligence. Ljudje smo individualna inteligenca. Čeprav se med sabo pobijamo, nas druži nekaj posebnega."

Po Emmerichevem mnenju nas vodita vera v osnovno dobro in vera v to, da lahko skupaj premagamo sovražnike. "Če izhajamo iz tega, lahko naredimo serijo filmov. To želiva narediti." Tandem je obenem priznal, da bi rad k nadaljevanjem spet povabil Jeffa Goldbluma. Prvotni film Dan neodvisnosti je sicer prejel precej mešane ocene kritikov – veliko mu jih je očitalo stereotipne in "lesene" like, zunaj Združenih držav pa so filmu očitali pretirano ameriško nacionalistično propagando. Kljub temu je film obveljal za najboljšega zaslužkarja tistega leta, danes pa po zaslužku zaseda 37. mesto.

Ne spreglejte