Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2013,
20.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

John Lee Hancock režiser remake film scenarij

Četrtek, 26. 12. 2013, 20.39

7 let, 12 mesecev

John Lee Hancock bo ponovno spisal Veličastnih sedem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Režiser bo za studio MGM ponovno spisal scenarij za remake vesterna Veličastnih sedem (Magnificent Seven).

Dolgo nastajajoči remake, del katerega je dolgo časa bil tudi Tom Cruise, ki pa, kot poroča The Wrap, v projekt ni več vpleten, je dobil novega scenarista v podobi režiserja Johna Leeja Hancocka, ki ravno zdaj žanje uspehe s filmom Reševanje gospoda Banksa (Saving Mr. Banks).

Film pripoveduje zgodbo o tem, kako je legendarni Walt Disney (Tom Hanks) kar 20 let vztrajno prepričeval britansko pisateljico P. L. Travers, da mu prepusti pravice za filmsko priredbo njene knjige o čudežni varuški Mary Poppins. Traversovo je upodobila Emma Thompson, ki naj bi ji za njeno prepričljivo igro namenili tudi nominacijo za oskarja.

Prvi scenarij za remake zgoraj omenjena vesterna je spisal Nic Pizzolatto. Pizzolattojev scenarij se opira na legendarni film iz leta 1960, ki ga je posnel John Sturges. Njega je navdahnila klasika Sedem samurajev (Seven Samurai) Akire Kurosawe iz leta 1954.

V originalnem filmu iz leta 1960 so v vlogah do zob oboroženih kavbojev, ki želijo pred banditi pod vodstvom Elija Wallacha obvarovati mehiško vas, nastopili Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn in Robert Vaughn. Film je bil tako uspešen, da so posneli še par nadaljevanj pa tudi serijo, ki jo je med leti 1998 in 2000 predvajala TV-hiša CBS.

Tom Cruise je leta 2012, ko je MGM začel brskati po svojem arhivu za filmi, ki bi bili primerni za modernejšo "preobleko", izrazil željo po sodelovanju pri Veličastnih sedem. A so ga od takrat že okupirali drugi projekti.

Preden je spisal in režiral Reševanje gospoda Banksa in nogometno dramo The Blind Side, za katero je Sandra Bullock prejela oskarja, je Hancock že posegel v žanr vesterna, saj je za studio Disney spisal in režiral The Alamo, ki se kljub zajetnemu produkcijskemu proračunu ni dobro odrezal v kino blagajnah. To sicer ni odvrnilo studia, da ne bi Hancocka najel za režijo gospoda Banksa in ga prosil za dodatne popravke v scenariju za prihajajoči fantazijski film Maleficent z Angelino Jolie v naslovni vlogi.

Ne spreglejte