Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AMC serija Fear the Walking Dead

Sreda, 6. 4. 2016, 13.10

6 let, 6 mesecev

Je na morju bolj varno kot na kopnem?

Oglasno sporočilo

Foto: AMC

V ponedeljek, 11. aprila, se na kanal AMC z 2. sezono vrača ena izmed najbolj popularnih serij leta 2015, serija Fear the Walking Dead. Premiera bo na sporedu ob 3. uri zjutraj, ponovitev pa bo ob 22. uri.

Spremljevalna serija serije The Walking Dead je že v prvi sezoni začela razkrivati, kaj se je dogajalo čisto na začetku serije The Walking Dead, ko je bil Rick Grimes, glavni zvezdnik serije The Walking Dead, v komi. Los Angeles so namreč prevzeli t. i. okuženi, mesto je bilo kar naenkrat v plamenih, razširilo se je nasilje, policija in vojska pa nista vedeli, kaj se dogaja …

Svetovna premiera serije Fear the Walking Dead se je vpisala v zgodovino in AMC tisti večer postavila med 10 najbolj gledanih kanalov na vseh ključnih tržiščih, med drugim v Evropi, Latinski Ameriki, Aziji, Afriki in Srednjem vzhodu. Poleg tega je premiera serije Fear the Walking Dead na ciljni skupini vseh gledalcev postala najbolj gledana premiera serij v zgodovini kabelskih televizij v ZDA.

 | Foto: AMC Foto: AMC

Z vsem kaosom, ki je zajel civilizacijo, so se soočili tudi glavni karakterji serije Fear the Walking Dead - Madison (igra jo Kim Dickens), Travis (igra ga Cliff Curtis), Nick (igra ga Frank Dillane), Alicia (igra jo Alycia Debnam-Carey), Liza (igra jo Elizabeth Rodriguez), Daniel (igra ga Ruben Blades), Ofelia (igra jo Mercedes Mason), Chris (igra ga Lorenzo James Henrie) in Strand (igra ga Colman Domingo). Soočiti so se morali z dejstvom, da so njihovi prijatelji in sosedje med okuženimi, da svet, ko so ga poznali, ne obstaja več. Zapustiti so morali svoje domove, iskati varno zavetje, istočasno poskusiti ugotoviti, kaj se dogaja v svetu, kdo je okužen in kdo ne, komu lahko zaupajo in komu ne. S kom se lahko prebijejo do varnega zatočišča, če to sploh še obstaja …

Različne usode so glavne karakterje serije Fear the Walking Dead povezale v skupino, ki se skupaj iz uničenega Los Angelesa prebije do obale Pacifiškega oceana, kjer se vkrcajo na jahto Abigail, s katero nameravajo pobegniti na varno.

 | Foto: AMC Foto: AMC

Premiera druge sezone bo na televizijskem kanalu AMC na sporedu v ponedeljek, 11. aprila, ob 3. uri zjutraj. Ponovitev bo istega dne ob 22. uri. Serija bo na sporedu ob ponedeljkih.

Nihče od njih pa ne ve, ali obstaja kakšen kraj na svetu, kjer bodo varni. Ali obstaja kakšno mesto, država ali narod, ki še ni okužen. Ali obstaja del sveta, ki ga virus še ni dosegel. Pravzaprav ne vedo niti, ali je na morju sploh bolj varno kot na kopnem. Na morju se bodo namreč primorani soočiti s preostalimi preživelimi, ki se tudi borijo za svoje preživetje.

V boju za preživetje pa se dnevno ukvarjajo tudi z vprašanji, kaj novega so izvedeli drug o drugem, kaj so izvedeli o svoji naravi, kako daleč so sposobni iti za svoje preživetje.  Kako se spopadajo s tem, da morajo ubijati ljudi, pa čeprav so okuženi?  Kako vse to nasilje okrog njih vpliva na njih?

 | Foto: AMC Foto: AMC

Vsekakor se glavni liki serije soočajo z ogromno vprašanji, druga sezona bo tista, ki bo gledalcem ponudila odgovore na mnoga vprašanja.  Ali kot pravi Robert Kirkman, izvršni producent serije: "Glavno vprašanje prvih epizod druge sezone je, kakšno zatočišče lahko naši liki najdejo in ko bodo prispeli tja, ali bo varno ali ne?"

 | Foto: AMC Foto: AMC

Ne spreglejte