SiolNET. Trendi Film in TV
1,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je mesto sredi džungle največja prevara v zgodovini?

1,51

termometer

Kalu Yala
Foto: Instagram

Že nekaj časa lahko na Planet TV v dokumentarni seriji Mesto sredi džungle spremljate, kako vizionar Jimmy Stice skupaj s skupino mladih gradi skupnost sredi panamskega naravnega parka. A vse več tistih, ki plačajo za semester v Kalu Yali, je nezadovoljnih. Dva študenta po vrnitvi celo zahtevata denar nazaj in trdita, da je to huda prevara.

Zanimivo dokumentarno serijo ViceLanda z naslovom Mesto sredi džungle lahko spremljate od ponedeljka do petka ob 22.30 na Planet TV. Novega dela ne zamudite že nocoj!

Kalu Yala naj bi bilo najbolj sonaravno mesto na svetu, zato mladi, ki se želijo naučiti biti eno z naravo in samim s seboj, plačajo 5.000 ameriških dolarjev oz. 4.300 evrov, da pridejo za en semester prebivat v panamsko džunglo. A mnoge realnost tam šokira, saj je skupnost vse prej kot sonaravna.

 

A post shared by Kalu Yala (@kaluyala) on

Strehe iz kositra in aluminija, spanje na napihljivih plastičnih blazinah, uporaba posode, pečice in žara, prigrizki iz bližnjih trgovin. To je dva od pripravnikov tako razburilo, da sta od ustanovitelja Jimmyja Sticea zahtevala vračilo denarja. "Pogodba je kar nekaj … Nobene odgovornosti ne prevzemajo. Smešno branje je. Ko zdaj pogledam pogodbo, ki sem jo podpisal, se počutim neumno in se sprašujem, zakaj sem podpisal to prekleto stvar," pravi razočarani Conor. "Največ težav imam s tem, da trdijo, da je Kalu Yala skupnost. V resnici je posel. Hierarhija je poslovna."

mesto sredi dzungle Planet TV Vse več ljudi zapušča idilično mesto sredi džungle Alana Husby - ViceLand Trendi To je mlada podjetnica, ki ji je uspelo v moškem poslu

Njegova somišljenica Mary dodaja, da se Jimmy na njune obtožbe sploh ne odziva. A to je njegova stvar, njegova težava. "Trdo sem garala za ta denar. Veliko sem plačala, da bi šla tja. Pričakovala sem tisto, kar promovirajo na spletni strani, dobila pa nekaj povsem drugega. Če se prijavim na univerzo, lahko poiščem mnenja nekdanjih študentov in se odločim, ali se bom vpisala ali ne. Tega v Kalu Yali ni. Tukaj negativne komentarje brišejo."

Ustanovitelj resorta sredi panamskega naravnega parka se je na obtožbe dveh nekdanjih študentov ostro odzval. Kako, preverite že nocoj, v novem delu zanimive dokumentarne serije Mesto sredi džungle.
 

A post shared by Kalu Yala (@kaluyala) on

 

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Metulj / 10.07.2018. ob 23:37 0 0

    tud novinarji so bili včasih kul, zdej jih pa cenzurirajo, al pa delajo take pop članke za dobivat klike

    0 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin