Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2017,
14.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Natisni članek

televizija DKino SiOL TV priporočila Donald Trump Meryl Streep film Telekom Slovenije

Petek, 13. 1. 2017, 14.45

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Je Meryl Streep res najbolj precenjena igralka v Hollywoodu? Presodite sami … #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Meryl Streep vs. Donald Trump

V tokratnih TV-priporočilih se nismo mogli izogniti opazki, ki jo je novoizvoljeni predsednik ZDA namenil trikratni oskarjevki Meryl Streep po tem, ko ga je ta okarala na podelitvi zlatih globusov. Kaj pa o njenih igralskih veščinah menite vi?



 Mamma Mia! (2008)

V tem romantičnem muzikalu, ki slavi mame, hčere in očete ter izgubljene in nove ljubezni, se boste od srca nasmejali Streepovi, Amandi Seyfried, Pierceu Brosnanu in Colinu Firthu, ob uspešnicah švedske zasedbe Abba pa vas bodo zasrbele pete in grla.

Nagrade: Nominacija za zlati globus za najboljšo igralko v komediji ali muzikalu. Film se je v tej kategoriji potegoval tudi za najboljši celovečerec leta.

13. 1. ob 12.20 na FOX Movies (pr. mesto 216 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).
29. 1. ob 9.45 na HBO 2 (pr. mesto 204 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).
Film je na voljo tudi na HBO OD in HBO GO (pr. mesti 203/240 na SiOL TV).

Moja Afrika (Out of Africa, 1985)

Po resnični zgodbi posneta epska ljubezenska drama Sydneyja Pollacka o danski pisateljici, ki se z možem preseli v Nairobi, kjer spozna ljubezen svojega življenja – očarljivega pustolovca Denysa v podobi Roberta Redforda.

Nagrade: Streepova se je morala zadovoljiti z nominacijo za oskarja, je pa zato Moja Afrika na podelitvi zlatih kipcev slavila v sedmih drugih kategorijah, tudi v kategoriji najboljšega režiserja in filma leta.

10. 1. ob 17.30  in 17. 1. ob 12.40 na TV 1000 (pr. mesto 218 na SiOL TV, pr. omogoča ogled nazaj).

Rokerica (Ricki and The Flash, 2015)

Komična drama Jonathana Demmeja, režiserja mojstrovine Ko jagenjčki obmolknejo, o glasbenici, ki se vrne k svoji družini po tem, ko jo je zapustila zaradi sledenja svojim sanjam. Streepovi v filmu družbo dela njen soigralec iz Sophijine odločitve Kevin Kline, pod scenarij pa se je podpisala oskarjevka Diablo Cody (Juno).

Nagrade: Ne boste verjeli: Streepova ni bila za vlogo v tem filmu nominirana niti za eno nagrado!

17. 1. ob 16.20 na HBO (pr. mesto 6 na SiOL TV, pr. omogoča ogled nazaj).

Kramer proti Kramerju (Kramer vs. Kramer, 1979)

Čustvena drama, ki jo je Robert Benton posnel po istoimenskem romanu Averyja Cormana, z Dustinom Hoffmanom v vlogi očeta, ki prevzame skrb za sina po tem, ko ga zapusti gospodinjenja in materinstva naveličana žena. Zgodba se zaostri, ko se ta pojavi z zahtevo za skrbništvo nad dečkom.

Nagrade: Prvi oskar za Streepovo in edini, ki ga je igralka prejela za stransko vlogo. Film je slavil še v štirih najpomembnejših kategorijah (film leta, režija, prirejen scenarij in igralec v glavni vlogi).

Film je na voljo v videoteki Pickbox (pr. mesto 242 na SiOL TV).

Ljubezen, ločitev in nekaj vmes (It's Complicated, 2009)

Nancy Meyers, režiserka zabavnih romanc Kaj ženske ljubijo in Ljubezen je luštna stvar, znova raziskuje nenavadne skrivnosti srčnih muh, tokrat skozi oči ločenega para v zrelih letih. Nekdanja zakonca upodabljata Streepova in Alec Baldwin, v njun odnos pa se vmešata še Steve Martin in John Krasinski.

Nagrade: Film se je potegoval za tri zlate globuse – za najboljšo komedijo leta, najboljši scenarij (Myers) in seveda za najboljši igralko v komediji.

13. 1. ob 20.45 na HBO 2 (pr. mesto 204 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).
Film je na voljo tudi na HBO OD in HBO GO (pr. mesti 203/240 na SiOL TV).

Dvom (Doubt, 2008)

V 60. letih prejšnjega stoletja poskuša karizmatični duhovnik Flynn (Philip Seymour Hoffman) modernizirati strogo katoliško šolo, a naleti na trdovraten odpor sestre Aloysius (Streep). Ko pa idealistična sestra James (Amy Adams) izrazi sum, da utegne biti Flynnovo zanimanje za učence tudi bolj osebne narave, se sestra Aloysius poda na križarski pohod.

Nagrade: Film je bil nominiran za oskarja v vseh štirih igralskih kategorijah (Streepova se je za kipec potegovala za glavno vlogo) ter za najboljši prirejen scenarij.

14. 1. ob 7.45 in 18.15 na Cinemax (pr. mesto 208 na SiOL TV, pr. omogoča ogled nazaj.)
Film je na voljo tudi na  HBO GO (pr. mesto 240 na SiOL TV).

Razglednice iz pekla (Postcards from the Edge, 1990)

Komična drama, ki jo je režiser Diplomiranca Mike Nichols  posnel po delno avtobiografskem istoimenskem romanu nedavno umrle Carrie Fisher (ta je tudi avtorica scenarija). Streepova v filmu igra hollywoodsko igralko, odvisno od droge, ki se je prisiljena preseliti nazaj k svoji tekmovalni materi (Shirley MacLaine).

Nagrade: Streepova si je z vlogo prislužila svojo deveto nominacijo za oskarja (sedmo za glavno vlogo), film pa se je za kipec potegoval še v kategoriji najboljše izvirne filmske pesmi (Shel Silverstein za I'm Checkin' Out).

13. 1. ob 10.10 na TV 1000 (pr. mesto 218 na SiOL TV, pr. omogoča ogled nazaj).

Železna lady (The Iron Lady, 2011)

Režiserka uspešnice Mamma Mia! Phyllida Lloyd je s Streepovo znova združila moči pri snemanju biografske drame o prvi britanske premierki Margaret Thatcher. Železna lady se je odlično razumela z nekdanjim predsednikom ZDA Ronaldom Reaganom. Kdo ve, če bi imela tako tesen odnos tudi s predsednikom Trumpom?

Nagrade: Tretji (in za zdaj zadnji) oskar za Streepovo po rekordni 17. nominaciji, film pa je prejel še oskarja za najboljšo masko in pričesko. To seveda ni bila edina nagrada, ki jo je Streepova prejela za upodobitev Thatcherjeve. Film je namreč prejel kar 25 različnih nagrad, večino pa je odnesla domov njegova glavna zvezdnica.

Film si lahko ogledate tudi v videoteki DKino (pr. mesto 5 na SiOL TV).


Ne spreglejte