Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2013,
15.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Emma Watson

Torek, 30. 7. 2013, 15.10

8 let

Israel Broussard: od igranja z oposumi do vlamljanja v hiše zvezdnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mladenič iz Mississippija, ki bo avgusta dopolnil devetnajst let, pred svojo prelomno vlogo v aktualnem filmu Sofie Coppola Bling Ring tako o Hollywoodu kot modi ni vedel prav veliko.

"Najboljša, a tudi izjemno preprosta stvar, ki sem se je naučil od Sofie Coppola, je to, da pred snemanjem skačeš gor in dol in s tem spodbudiš prekrvavitev. Ob tem si videti trapasto, a resnično deluje – celo za tiste malo bolj depresivne prizore," pravi skoraj devetnajstletni Israel Broussard, ki mu je Coppola v svojem aktualnem filmu Bling Ring, ki bo pri nas v sklopu Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu prikazan v petek, 2. avgusta, namenila eno glavnih vlog. Kot Marc se je moral Israel preleviti v moralno razdvojenega, negotovega mladeniča, osnovanega na resničnem najstniku, ki je s prijatelji pred nekaj leti vdiral v domove zvezdnikov v Los Angelesu in iz njih odnašal kupe dizajnerskih oblačil in drugih luksuznih predmetov. "Nastradale" so zvezde, kot so Paris Hilton, Rachel Bilson in Orlando Bloom, tatinska druščina pa si je pridelala ime Bling Ring.

Broussard, ki ima za seboj dve manjši filmski vlogi, in sicer v filmih, kot sta The Chaperone (2011) in Flipped (2010), se je na svojo prelomno vlogo pripravljal s spremljanjem več resničnostnih in modnih šovov – še posebno zato, ker pred snemanjem filma o znamkah, kot so Chanel, Burberry, Gucci, Tiffany in Prada, po katerih so hlepeli Bling Ring, ni imel pojma. "Ogromno oblačil, ki jih nosim v filmu, je zelo 'fensi'. Veliko časa sem preživel v garderobi na pomerjanju. Stilistka mi je razložila, katera je katera znamka, meni pa se je vse skupaj zdelo precej zanimivo. Vse je popolnoma drug svet, je pa res, da zdaj razumem, kaj je klasični losangeleški življenjski stil."

Živi sestrine sanje Čeprav že več let živi na Zahodni obali, mladenič pravi, da sem in tja pogreša domači Mississippi, kjer je odraščal ob treh sestrah in dveh bratih, svoje dneve pa preživljal ob preganjanju s kolesi, plavanju v bližnjih jezerih in maltretiranju oposumov. O igranju ni razmišljal nikoli – ker je oče igral bobne, si je sam želel postati kitarist. "Igralka si je želela postati moja sestra Aubrey. Ko sva bila majhna, sva si bila zelo blizu. Oče jo je peljal v L. A. na avdicijo za neko igro – pridružil sem se jima in dobil vlogo, Aubrey pa je ni."

"Igranje ni ravno moja strast, je pa način, da sem šel nekam drugam in ugotovil, kaj zunaj Mississippija še obstaja. Je pa igranje zelo zabavno, me veseli."

Ko je mladi Israel dobil sporočilo, da je vloga v Bling Ring njegova, je bil, kot pravi, zelo presenečen. "Sam sebe ne bi izbral, a verjetno Sofia ve, kaj dela."

V Hollywoodu je treba živeti tu in zdaj Na avdiciji je mladenič sodeloval z minuto in pol dolgim posnetkom, v katerem razlaga o tem, od kod prihaja, kaj rad počne in kaj ne. "Sofia me je želela spoznati na osebni ravni. Ne vem, kaj je iskala, toda očitno je to našla."

Ob vživljanju v Marca je Israel navdih iskal v svojih izkušnjah. "V osnovni šoli nisem imel veliko prijateljev, imel sem občutek, da me sošolci zasmehujejo. V vživljanju v Marca sem nekako izkopal te spomine. Očitno je bila ta negotovost, pomanjkanje samozavesti to, kar je Sofia želela."

Pred snemanjem filma je režiserka svoje mlade igralce, med katerimi so tudi Katie Chang, Emma Watson, Claire Julien in Taissa Farmiga, na film pripravila tako, da so morali vlomiti v hišo njene svakinje. "Dobili smo kombi, se zapeljali do njene hiše, potuhnjeno iskali način za vstop v hišo in končno našli odprto okno. Ko nam je uspelo vstopiti, smo pograbili vse, kar smo imeli na seznamu."

Po premieri filma na letošnjem festivalu v Cannesu je mladega igralca več kritikov oklicalo za "vzhajajočo filmsko zvezdo", kljub temu pa je Israel prepričan, da ostaja na trdnih tleh. "Živim dan za dnem, živim v tem trenutku – to je način, ki ga Hollywood zahteva. Če veliko načrtuješ in imaš velika pričakovanja, se lahko ta v tem poslu slej ali prej sesujejo. Če sem prihajajoča zvezda, je to super, ne morem pa živeti s takim pričakovanjem."

Ne spreglejte