Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 6. 2010,
7.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 13. 6. 2010, 7.12

8 let

Indija namerava posneti bollywoodski film o Hitlerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Indijska filmska industrija s sedežem v Mumbaiju se pripravlja na osvajanje neznanega in bolj temačnega teritorija - na snemanje filma "Dear Friend Hitler" (Dragi prijatelj Hitler).

Režiser Rakesh Ranjan Kumar je pojasnil, da bo to film o zadnjih Hitlerjevih dnevih v bunkerju v Berlinu in o Nemčiji po njegovi smrti leta 1945. Naslov Dragi prijatelj Hitler izhaja iz dveh pisem, ki ju je na diktatorja naslovil oče indijske neodvisnosti Mahatma Gandhi.

Film se bo osredotočil na osebnost vodje in njegove odnose do bližnjih na predvečer padca režima. Hitlerja bo igral veteran Bollywooda Anupam Kher, ki je na televiziji že igral Gandhija. Indijska misica Neha Dhupia se bo na filmu preobrazila v Hitlerjevo ljubico in nazadnje ženo Evo Braun.

Kher je med vračanjem s podelitve nagrad Indijske mednarodne filmske akademije (IIFA) na Šrilanki prek twitterja potrdil, da bo nastopil v vlogi Hitlerja. Svoje občudovalce je obenem pozval, naj mu priporočijo knjige, ki jih je dobro prebrati, ko se bo pripravljal na vlogo vodje Nemčije.

Producent Anil Sharma pa je povedal, da bo šlo za "analitičen opis ideologij, po katerih se je ravnal Hitler". "Skušali bomo ponazoriti njegove strahove, negotovost in pritiske, ki jih je doživljal, ko je sprejemal ključne odločitve,"je pojasnil Sharma.

Film bo imel določene podobnosti s filmom Padec iz leta 2004, ki je prav tako pripovedoval o zadnjih dnevih diktatorja. Hitlerja je igral Bruno Ganz. Film, ki ga je zrežiral Oliver Hirschbiegel, je naletel na dobre kritike.

Indijska različica bo vendarle v celoti pristen film, je zagotovil producent, ki pa se še ni odločil, ali bo vanj vključil plesne ali pevske vložke. Na vsak način pa je Sharma izključil možnost, da bi se v takšnih točkah pojavila filmska Hitler in Eva Braun.

Dragi prijatelj Hitler bo imel proračun dva do tri milijone dolarjev (1,6 do 2,4 milijona evrov), posneli ga bodo v studiu in na lokaciji v indijskih gozdovih in planinah. Snemati bodo začeli avgusta letos. Kdaj naj bi se film pojavil v kinu, še ni znano.

Ne spreglejte