Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2021,
9.29

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

6

Natisni članek

TV-serija zloraba Charisma Carpenter

Četrtek, 11. 2. 2021, 9.29

3 leta, 2 meseca

Igralka spregovorila o zlorabah na snemanju kultne serije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

6

Charisma Carpenter | Charisma Carpenter, ki je v priljubljeni seriji Buffy, ubijalka vampirjev igrala eno glavnih vlog, je razkrila, kaj se je dogajalo v zakulisju snemanja. | Foto Reuters

Charisma Carpenter, ki je v priljubljeni seriji Buffy, ubijalka vampirjev igrala eno glavnih vlog, je razkrila, kaj se je dogajalo v zakulisju snemanja.

Foto: Reuters

"Skoraj dve desetletji sem molčala in iskala opravičila za dogodke, ki me še danes preganjajo."

Konec 90. let in v začetku novega tisočletja je mlade TV-gledalce po vsem svetu, tudi v Sloveniji, navduševala serija Buffy, ubijalka vampirjev. Po filmu z istim imenom iz leta 1992 so jo začeli predvajati leta 1997, z dobitno kombinacijo srednješolskih križev in težav, romantike, akcije, komedije in, seveda, vampirjev pa se je na TV-ekranih obdržala sedem sezon.

In čeprav je serija obdelovala temačne teme, je bilo še bolj temačno za kamerami - tako trdi Charisma Carpenter, članica glavne zasedbe serije, ki je ustvarjalca serije Jossa Whedona obtožila, da jo je na snemanju psihično zlorabljal in nadlegoval do te mere, da ima zaradi tega še danes zdravstvene težave.

Charisma Carpenter (v rdeči majici) je ustvarjalca serije Buffy, ubijalka vampirjev obtožila psihičnega nasilja na snemanju. | Foto: IMDb Charisma Carpenter (v rdeči majici) je ustvarjalca serije Buffy, ubijalka vampirjev obtožila psihičnega nasilja na snemanju. Foto: IMDb

V daljši izjavi, ki jo je objavila na družbenih omrežjih, je med drugim zapisala, da ji je Whedon dejal, da je "debela", ko je bila v četrtem mesecu nosečnosti. Na sestanku za zaprtimi vrati jo je nato vprašal, ali namerava "obdržati otroka", ko je na to odgovorila pritrdilno, pa jo začel žaliti.

"Napadal je mene kot osebo, moje versko prepričanje, obtožil me je, da sabotiram serijo. Nato pa me je v naslednji sezoni, potem ko sem rodila, odpustil," je med drugim razkrila danes 50-letna igralka.

"Po tistem sestanku sem se počutila nemočno in samo. Ker sem pričakovala otroka, se mi je zdelo, da nimam izbire in da moram požreti žalitve ter nadaljevati delo," je zapisala in dodala, da ji je Whedon postavljal vse bolj nemogoče delovne pogoje. V šestem mesecu nosečnosti je snemanja začenjala ob 1. uri zjutraj, čeprav so ji zdravniki svetovali počitek.

"Začetek materinstva naj bi bil radosten, a mi je Joss vso to radost odvzel. Vampir je bil on," je še zapisala.

Joss Whedon | Foto: Reuters Joss Whedon Foto: Reuters

Njene trditve so potrdili in podprli številni soigralci iz serije, med njimi tudi Sarah Michelle Gellar, ki je igrala glavno junakinjo Buffy. "Čeprav sem ponosna na to, da moje ime povezujejo z Buffy Summers, pa nočem biti za vedno povezana z imenom Joss Whedon," je zapisala na Instagramu, "podpiram vse, ki so prestali zlorabe, in ponosna sem, da so spregovorili."

Oglejte si še:

Trendi Igralkino šokantno razkritje: Marilyn Manson me je vrsto let zlorabljal
Sandokan Kabir Bedi
Trendi Vrača se legendarni Sandokan, upodobil ga bo turški lomilec src #video
Shia LaBeouf
Trendi Hude obtožbe zoper igralca o zlorabah: "Je patološki lažnivec"
Ne spreglejte