Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
15.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Jamie Foxx Leonardo DiCaprio Robin Hood: Origins film Dubrovnik

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 15.53

6 let, 6 mesecev

Hollywoodski zvezdniki bodo v Dubrovniku snemali nov spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Dubrovnik | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

V najbolj obleganem mestu ob Jadranskem morju bodo snemalo nov visokoproračunski spektakel - film o Robinu Hoodu, ki se lahko pohvali z zvezdniško zasedbo tako pred kamerami kot za njimi.

Dubrovnik je postal največji studio na prostem na svetu, zadovoljno ugotavlja hrvaški časopis Jutarnji list. Po Igri prestolov in Vojni zvezd bo namreč to jadransko letovišče postalo prizorišče visokoproračunskega filma Robin Hood: Origins.


Dubrovnik za gurmanske telebane

Leonardo DiCaprio prihaja na Jadran

Po Igri prestolov bo Dubrovnik prizorišče še enega TV-spektakla


Film, ki ga bo kot eden od producentov podpisal Leonardo DiCaprio, bodo začeli snemati februarja ali marca prihodnje leto. Ob DiCapriu bo v Dubrovnik prispelo več znanih igralskih imen, med njimi tudi oskarjevec Jamie Foxx. Snemalna ekipa z zvezdniki na čelu bo v Dubrovniku bivala okoli tri mesece.

Leonardo DiCaprio je eden od producentov filma, ki ga bodo snemali v Dubrovniku, Jamie Foxx pa eden od glavnih igralcev. | Foto: Reuters Leonardo DiCaprio je eden od producentov filma, ki ga bodo snemali v Dubrovniku, Jamie Foxx pa eden od glavnih igralcev. Foto: Reuters

Najizdatnejša turistična promocija do zdaj

Jutarnji list ob tem ugotavlja, da se hrvaškemu turizmu obeta največja promocija do zdaj. V proračunu novega Robina Hooda je za promocijo filma, posledično pa tudi njegovega prizorišča namenjenih več deset milijonov evrov. "Naš letni proračun za promocijo Dubrovnika znaša dobrih 700 tisoč evrov," je za Jutarnji list podal primerjavo dubrovniški župan Andro Vlahušić.

Kaj imata skupnega Dubrovnik in Robin Hood?

Dubrovnik je po stari legendi močno povezan z Robinom Hoodom oziroma s kraljem Rihardom I. Levjesrčnim, ki mu je Robin Hood služil. Ko se je vračal s križarskega pohoda, je njegovo ladjo zajelo hudo neurje, kralj pa se je takrat med molitvijo zaobljubil, da bo, če preživi, v prvem mirnem pristanu zgradil katedralo.

Po legendi so Dubrovničani svojo katedralo dobili prav zahvaljujoč Robinu Hoodu. | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Po legendi so Dubrovničani svojo katedralo dobili prav zahvaljujoč Robinu Hoodu. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

To mirno pristanišče je bil otok Lokrum pred Dubrovnikom, a so zviti Dubrovničani kralja Riharda prepričali, naj katedralo raje postavi v Dubrovniku. Ker je bil zaradi križarskih pohodov povsem obubožan, mu je pri zbiranju denarja pomagal prav Robin Hood, še pravi legenda, in zahvaljujoč njemu so v Dubrovniku dobili katedralo.

Vloga tudi za dubrovniškega župana

To zgodbo je dubrovniški župan zaupal režiserju novega Robina Hooda Ottu Bathurstu in izvršnemu producentu E. Bennettu Walshu. "Legenda jima je bila tako všeč, da mi je režiser predlagal, naj jim pomagam pri scenariju. Rekel sem mu, da bi raje igral v filmu, in dogovorili smo se, da se bom pojavil v njem," je novinarjem Jutarnjega lista še povedal Vlahušić.

Ne spreglejte