Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
13.56

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Superman Batman Zack Snyder film igralka nadaljevanje Jekleni mož Henry Cavill Ben Affleck Amy Adams

Petek, 4. 4. 2014, 13.56

2 leti, 6 mesecev

Holly Hunter bo nastopila v filmu o Batmanu in Supermanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Studio Warner Bros. je sporočil, da se bo v nadaljevanju Jeklenega moža, ki bo zadeval kar dva superjunaka, Batmana in Supermana, pojavila tudi oskarjevka Holly Hunter.

Igralka se je tako pridružila Henryju Cavillu, ki se bo spet vživel v vlogo Supermana, Benu Afflecku, ki bo Supermanu nasproti stal kot Batman, Gal Gadot, ki bo nastopila kot Čudežna ženska (Wonder Woman), in Amy Adams v vlogi neustrašne novinarke Lois Lane. V filmu nastopajo še Jesse Eisenberg kot zlobni Lex Luthor, Jeremy Irons v vlogi služabnika Alfreda, Laurence Fishburne kot urednik Daily Planeta in Diane Lane kot Supermanova Zemeljska mati.

Poleg Holly Hunter, ki bo v filmu nastopila v vlogi, napisani izključno zanjo in namenjeni samo njej, bosta nastopila še Callan Mulvey (nastopil je v 300: Vzpon imperija) in Tao Okamoto (videli smo jo v zadnjem Wolverinu).

Režiser za zdaj še neimenovanega nadaljevanja Zack Snyder je o Hunterjevi povedal: "Holly je že od nekdaj ena od mojih najljubših igralk. Ima neverjetno energijo in prezenco na velikem platnu. Pred kratkim sem jo spoznal in v trenutku sem vedel, da želim delati z njo. Ko smo začeli pisati scenarij za nadaljevanje Jeklenega moža, sem želel, da si posebej zanjo izmislimo lik. Še toliko bolj sem vesel, da je vlogo sprejela."

Igralko je leta 1994 ameriška Akademija za filmsko in televizijsko znanost nagradila z oskarjem za glavno žensko vlogo za izjemen nastop v filmu Klavir (The Piano). Istega leta je bila nominirana tudi v kategoriji za stransko vlogo za film Firma (The Firm). Nominirana je bila še dvakrat, in sicer leta 1987 za film Novice (Broadcast News) in leta 2004 za film Trinajst (Thirteen).

Avstralca Mulveyja je trenutno mogoče videti v visokooktanski akcijski uspešnici 300: Vzpon imperija (300: Rise of an Empire). Pojavil se je tudi v z oskarjem nagrajeni drami režiserke Kathryn Bigelow 00:30 – Tajna operacija (Zero Dark Thirty), nastopil pa je tudi v drugem delu Stotnika Amerike, Zimskem vojaku (Captain America: The Winter Soldier), ki je že na rednem sporedu slovenskih kinematografov.

Scenarij za film o Batmanu in Supermanu je spet prispeval David Goyer. Producenta bosta Charles Roven in Deborah Snyder, izvršni producenti pa Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Wesley Coller, David S. Goyer in Geoff Johns.

Premiera filma je načrtovana za 6. maj 2016.

Ne spreglejte