SiolNET. Trendi Film in TV
1,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hekerji ukradli in objavili scenarije novih epizod Igre prestolov

1,40

termometer

Igra prestolov
Foto: IMDb

Hekerji so ukradli in na spletu objavili scenarije za prihodnje epizode televizijske serije Igra prestolov. Televizija HBO je potrdila krajo.

Televizijska hiša HBO je potrdila, da se je zgodil vdor v njihov sistem. "Nemudoma smo sprožili preiskavo in sodelujemo s policijo ter podjetjem za kibernetsko varnost. Zaščita podatkov je za HBO prednostna naloga. Odgovornost za zaščito naših podatkov jemljemo resno," so sporočili.

Hekerji so novico o kraji objavili v nedeljo z anonimnim pismom novinarjem, tik pred predvajanjem najnovejše, tretje epizode sedme sezone serije, obenem pa grozijo, da bodo objavili še več ukradenega materiala.

"Pozdrav vsemu človeštvu. Dogaja se največja kraja informacij v računalniški dobi. Za koga gre? Oh, pozabil sem povedati. Za HBO in Igro prestolov!!!!! Lahko se veselite, da ste prvi, ki ste priča temu. Uživajte in širite naprej," so zapisali hekerji.

Igra prestolov Foto: IMDb

Igra prestolov je sicer ena najbolj priljubljenih med s spleta nezakonito prenesenimi serijami. Od leta 2012 do leta 2015 je kraljevala na seznamu nezakonito prenesenih serij, leta 2015 je imela dvakrat več prenosov kot druga največkrat nezakonito prenesena serija Živi mrtveci.

Preberite si še preostale zanimivosti o eni najbolj priljubljenih serij vseh časov, ki jih morda še niste vedeli, in spoznajte Slovenca, ki se mu je kar dvakrat uspelo prebiti skozi avdicije in med statiste.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • puščica2 / 01.08.2017. ob 18:57 0 0

    Upam, da se niso dokopali do prave verzije.

    0 0
delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin