Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
11.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 10. 2013, 11.41

6 let, 6 mesecev

Gola Nina Osenar jima je prinesla 62.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Janko in Sebastjan sta domov odnesla rekordnih 62.000 evrov. Zaupala sta nam, kako bosta porabila denar.

Včasih bi se reklo nova milijonarja, zdaj sta "le" dobitnika rekordnega zneska slovenskih kvizov. Janko in Sebastjan sta se skozi sito sedmih vprašanj v oddaji Denar pada prebila z 62 tisoč evri, kar bi bilo v naši prejšnji denarni enoti le nekaj malega manj kot 15 milijonov tolarjev.

Kako to, da sta se odločila, da bosta tekmovala v kvizu Denar pada? Janko: V bistvu je bila to moja pobuda, ker sem v nedeljo med kuhanjem gledal ponovitev oddaje in zraven odgovarjal. Sestra me je dražila, kako pameten sem, ker nisem ravno za javna nastopanja, a sem zbral pogum in se prijavil.

Kako pa ste si potem izbrali partnerja? Janko: Odločal sem se med dvema, in Sebastjan, ki je fant moje nečakinje, je bil prava odločitev, saj sva prišla zelo daleč. On je vedel odgovor na zadnje vprašanje, ker meni se ni niti sanjalo. Veliko se nadgrajujeva, ker veliko vem o geografiji in zgodovini, on pa je tehničen tip, čeprav sva na koncu videla, da ni vse samo v znanju, ampak tudi v sreči in dobrem sklepanju.

Sebastjan: Janko me je klical in rekel, da imava kasting. Vprašal sem ga, kdaj, in rekel je, da naj se kar pripravim, da greva takoj. Zelo sem bil presenečen, ampak sem bil prepričan, da ne bova nastopila.

Sta se kaj pripravljala na oddajo? Sebastjan: Malo sva se, po internetu sva si ogledala stare oddaje, a to je nemogoče, ker je vse tako široko.

Janko: Prav nervozna so naju naredili preostali tekmovalci, ki so bili v tem green roomu z enciklopedijami in so ponavljali stara vprašanja. Streljali so odgovore.

Kako sta se spoprijela s tremo? Janko: Meni se je velik kamen odvalil od srca, ko sva dobila vprašanje o košarkarski maskoti Lipkotu. Takrat sem si oddahnil. Dokončno pa naju je razbremenil Jonas z vprašanjem o viktorjih.

Sebastjan: Če znaš prvo vprašanje, je vse lažje.

Kakšen se vama je v živo zdel Jonas? Janko: Jonas je bil top. Če bi midva poslušala njega, bi lahko prišla s stotimi tisočaki do Nine Osenar. Pri smeteh, je lepo vprašal, kaj ni embalaža? Zdaj ko razmišljam za nazaj, vidim, da je bilo vse logično, takrat ni bilo tako.

Je bil Jonas dvoumen pri vprašanju o viktorjih oziroma kakšni so se vama zdeli njegovi komentarji? Janko: Ko je Jonas rekel, zdaj sem pa malo užaljen, mi je bil sumljiv. Vedno zavaja na odru, ampak nek čut mi ni dal miru, ko sem ga nazaj gledal, v stilu, koliko imaš, je imel nek nasmeh na obrazu, ampak nisva vedela, koliko jih ima. Ko sva se vrnila v green room, kjer so čakali naslednji tekmovalci, so vsi iz glave vedeli, koliko viktorjev ima Jonas.

Gledalci smo imeli občutek, da vama je veliko uspelo z logiko in ne toliko z znanjem. Janko: Ne vem, včasih logika pri tej oddaji ni delovala. Spomnite se tistega vprašanja o stoletni vojni, ni bila stoletna vojna, čeprav bi vsi tako odgovorili. Zavajajoče je.

Sta že dojela, da je bilo to zelo hitro zasluženih 62 tisoč evrov? Janko: To je bilo res, a nisva še dojela. Moram še enkrat poudariti, vsa čast vsakemu, ki pride na oder, tudi če ne odnese nagrade, to je res stresno. Tudi na koncu oddaje še nisva dojela.

Sebastjan: Ko bo denar nakazan, bova verjetno prvič dojela, zdaj te pa na to spominjajo samo ljudje, ki te poznajo in te na ulici sprašujejo. Dvigujejo evforijo.

Vaju ljudje ogovarjajo? Janko: Neverjetno se mi je zdelo, koliko ljudi to gleda.

Sebastjan: Po prvi oddaji so naju vsi klicali, ali sta dobila, koliko sta dobila. Pa nisva želela povedati, sva rekla, da naj gledajo drugo oddajo.

Janko, ves čas se nam je zdelo, da ste imeli vi pobudo, pri ključnem vprašanju pa je vskočil Sebastjan … Koliko poguma je bilo potrebnega? Janko: Tukaj lahko samo rečem vsa čast Sebastjanu. Jaz se iz službe spomnim, da smo se takrat o tem pogovarjali, ampak nisem imel pojma, kdaj je to bilo.

Sebastjan: Niti ni bil pogum, samo sešteti je bilo treba. Ko pa si na odru, gre čas zelo hitro mimo tebe. Ogromno je pritiska, gledaš zaslone in ne moraš v miru računati, kot to narediš doma na kavču. Jaz sem letnik 1990, kar je preprosto izračunati, ampak tam mi ni šlo v glavo, s katerimi leti greš v srednjo šolo. Vedel sem, da je bila pomlad prvi letnik.

Janko, kaj pa če bi zafrknil? Janko: Mene je zelo skrbelo. Verjetno se je to videlo. Sebastjan je bil zelo prepričljiv, tako da sem mu prepustil igro. Še zdaj, ko razmišljam za nazaj, se spomnim, da sem kar zablokiral in nisem imel sploh ideje, kam bi stavil. Sebastjan: Dobro sva se dopolnjevala, pomembno je bilo, da se že dolgo poznava. Vedela sva, kdaj si lahko zaupava, kateri od naju obvlada katero temo.

Kaj bi potem rekla, je zmagala sreča ali znanje? Sebastjan: Sreča, da sva imela vprašanja, ki sva jih znala.

Janko: Veliko sva ugibala, ampak v Kate Hudson sem bil prepričan. Pri viktorjih se nama je zelo zataknilo, ampak v Jonasovi oddaji bi bilo čudno, če on ne bi bil pravi odgovor. Ampak v tistem trenutku imaš v glavi popoln lunapark.

Sebastjan: Na tri vprašanja sva imela 100-odstoten odgovor, na preostala pa sva ugibala.

Janko: Moj cilj je bil, da se ne osramotim, če bi bilo kakšno vprašanje iz moje stroke. To se pogosto zgodi v tej oddaji.

Pogosto se mi zdi, ko gledam Denar pada, da ljudje raje izberejo bolj intelektualno temo, če imajo recimo na izbiro nagice in znanost, izberejo zadnje. Kako to, da sta vidva med goloto in morjem izbrala raje goloto? Janko: Čisto spontano. Morje je velik pojem, pri goloti pa nisem nikoli zasledil, da bi kdo to izbral. Tisto, kar se ti zdi takoj lažje, je po navadi težje.

Sebastjan: Včasih bereva trače, in ko sva pomislila na goloto, sva se oba orientirala na slovensko goloto, nisva razmišljala, da bi bilo lahko povezano s tujino, to pa slovenski mediji premlevajo. Upala sva, da bo kaj pametnega.

Janko: Ampak veliko je tudi zavajajočega, recimo ko sva izbrala temo otok, ampak tam sem jaz vedel, ker sem oboževalec Kate Hudson.

Imate ta Playboy še vedno doma? Sebastjan: Nimam.

Bosta Nino Osenar povabila na pijačo? Janko: Če je za, takoj. Ona je top voditeljica. To mi je pri Planet TV zelo všeč, ker so dobri voditelji in ker so oddaje, ne samo resničnostni šovi.

Kako bosta porabila denar? Sebastjan: S punco sva se ravno preselila na svoje, tako da bo šel denar za opremljanje stanovanja. Zdaj je prišlo več denarja, kot sva računala, da poplačava dolgove.

Janko: Sigurno bom kupil kakšen komplet lučk. Imam 40 tisoč lučk za božič in novo leto, tako da nekaj denarja bo šlo zagotovo za to. Preostalo pa za tekoče stroške. Sebastjan: Pozimi je ta hiša kot iz pravljice.

Pa se bo denar delil 50 : 50? Oba: Ja, seveda.

Ne spreglejte