Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2014,
19.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 11. 3. 2014, 19.53

7 let, 12 mesecev

George R. R. Martin zaskrbljen zaradi hitrega snemanja serije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Snovalec knjig v sagi Pesem ledu in ognja George R. R. Martin je zaskrbljen zaradi hitrosti snemanja serij po svojih priljubljenih knjigah.

In ima tudi razlog za skrb: HBO bo namreč prihodnji mesec premierno prikazal že četrto sezono Igre prestolov. Ta temelji na četrti knjigi Vranja gostija, pisatelj pa je do zdaj izdal "le" pet od sedmih načrtovanih knjižnih del.

Soustvarjalca serij David Benioff in D. B. Weiss sta medtem dejala, da bo sedma ali osma sezona tudi zadnja.

"Vse, kar lahko storim, je, da jim na grobo opišem, kam se bo zgodba usmerila, podrobnosti pa žal ne morem izdati," je za aprilsko izdajo revije Vanity Fair povedal pisatelj in dodal: "Upam, da ustvarjalcem serije ne bo uspelo, da bi me dohiteli."

Tudi Benioff deli pisateljevo skrb: "Lani smo se v Santa Feju sestali z Martinom, da bi nam povedal, kako se bodo stvari odvijale. Če namreč poznate konec, je vse skupaj veliko lažje. Želeli smo, da nam zaupa, kaj se bo zgodilo z vsakim likom posebej, da bi nato lahko produkcijo speljali v pravo in želeno smer."

Serija je sicer velika uspešnica, tako kritiška kot pri gledalcih. Liki se na novo pojavijo in stari, na katere se občinstvo naveže, tudi umrejo. Kljub temu je Weiss povedal, da serije na račun kakovosti ne želijo vleči v nedogled. Končali jo bodo po sedmi ali osmi sezoni.

A dlje kot bodo serijo snemali, z več težavami se bodo morali spopasti. V igralski ekipi je namreč tudi veliko otroških igralcev, ki počasi odraščajo, medtem ko se njihovi knjižni liki ne starajo. "To je precejšnja težava," je povedal Martin. "Maisie Williams, ki v seriji upodablja Aryo, je bila stara 11, ko se je prvič pojavila na malih zaslonih. Arya je še vedno stara 11 let, Williamsova pa je že mlado dekle. Čas v knjigah teče veliko počasneje kot v realnem življenju," je še dodal.

Datum izdaje Martinove šeste knjige Zimski vetrovi še ni znan, četrta sezona pa bo premiero na TV-kanalu HBO doživela 6. aprila.

Ne spreglejte