Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2013,
7.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dvojina

Sreda, 3. 7. 2013, 7.27

8 let

Gazvodova Dvojina premierno v Karlovih Varih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na mednarodnem filmskem festivalu v Karlovih Varih bo danes svetovno premiero doživel film Nejca Gazvode Dvojina.

Film o ljubezni, ki vzcveti med dekletoma, Slovenko in Danko, je na 48. izdaji festivala umeščen v tekmovalno sekcijo East of the West.

Dvojina je po besedah režiserja film o ljubezni, ki se vrti okoli dejstva, da se vsi ljudje, ne glede na okoliščine v življenju, vedno borijo za preživetje svoje ljubezenske zgodbe. Film je, tako Gazvoda, v svojem bistvu ljubezenska zgodba o dveh osebah, ki se srečata, ko se ne bi smeli, a sta kanček srečnejši, da sta vendarle se. Ena od njiju nosi veliko breme, druga pa išče svoje mesto v svetu.

Film Dvojina, ki je nastal v produkciji hiše Perfo ter koprodukciji Beofilma in Studio Dim, je slovensko-dansko-hrvaška koprodukcija. Poleg Nine Rakovec, ki je občinstvo in kritiko prepričala že v Gazvodovem prvencu Izlet, v Dvojini nastopajo še Mia Jexen, Jette Ostan Verjup, Boris Ostan, Tina Vrbnjak, Tjaša Železnik, Tilen Lapajne, Jure Henigman, Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon in Primož Petkovšek.

V slovenskih kinematografih bodo film začeli predvajati 22. avgusta, sicer pa si ga bodo v Sloveniji prvi ogledali obiskovalci Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu, kjer bodo film predpremierno predvajali 17. avgusta.

Projekcijo Dvojine si bo v Karlovih Varih ogledal tudi minister za kulturo Uroš Grilc, ki se bo na festivalu srečal tudi z umetniškim direktorjem festivala Karlom Ochom.

Na največjem srednjeevropskem filmskem festivalu, na katerem bodo letos kristalni globus za življenjsko delo podelili igralcu Johnu Travolti in režiserju Oliverju Stoneu, bo svetovno premiero v četrtek doživel tudi film Adria Blues Miroslava Mandića. Festival, ki poteka med 28. junijem in 6. julijem, ponuja 235 filmov.

Ne spreglejte