Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2013,
21.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

premiera Benedict Cumberbatch

Petek, 3. 5. 2013, 21.00

7 let, 12 mesecev

Franšiza Zvezdne steze lahko živi še dolgo in uspešno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot po premieri filma Zvezdne steze: V temo v Londonu, kamor se je prežarčila tudi posadka ladje USS Enterprise, pravijo kritiki, ima franšiza precej svetlo prihodnost.

Kot po londonski premieri težko pričakovane znanstvene fantastike Zvezdne steze: V temo pravijo britanski kritiki, film ne razočara in dokazuje, da lahko priljubljena franšiza to ostane še dolgo.

V nadaljevanju filma Zvezdne steze iz leta 2009, ki ga je prav tako režiral J. J. Abrams, bo tudi pri nas od 16. maja naprej mogoče videti Chrisa Pina kot kapitana Kirka, Zacharyja Quinta kot Spocka, Zoe Saldano kot Uhuro, Scotty pa je Simon Pegg.

Vesoljska saga mladega kapitana Kirka se tokrat začne, ko se ta po vrnitvi na Zemljo skupaj s svojo posadko znajde sredi divjega obračuna z odpadniki Zvezdne flote. Nekdanji vrhunski agent John Harrison – vanj se je prelevil Benedict Cumberbatch – se želi maščevati za domnevne zločine svojih nadrejenih, zato s privrženci izvede vrsto terorističnih napadov. Prežet z jezo in željo po maščevanju ga Kirk želi na lastno pest ujeti in pripeljati pred roko pravice, toda med osupljivimi vesoljskimi pustolovščinami postane jasno, da je briljantni John vedno korak pred svojimi zasledovalci.

Prve ocene filma so se izkazale za precej pozitivne, kljub temu pa Abrams tretjega filma Zvezdne steze najverjetneje ne bo režiral – lotiti se mora namreč režije napovedanega nadaljevanja Vojne zvezd, ki ga Disney namerava izdati leta 2015.

"Če pa bo želja po snemanju tretjega filma, bom gotovo sodeloval kot producent," je na rdeči preprogi dejal za Reuters.

Franšiza Zvezdne steze je sicer luč sveta ugledala pred približno petdesetimi leti, ustvaril pa jo je Gene Roddenberry. In čeprav so njeni junaki zaživeli v najrazličnejših oblikah, recimo na televiziji in v filmih, kritiki pravijo, da jo Abramsu uspeva nadaljevati na zanimiv in izjemno gledljiv način, niso pa tako navdušeni, kot so bili leta 2009. "Gledalci iz kinematografov najverjetneje ne bodo priskakali tako veseli, kot leta 2009, zagotovo pa gre za bistro in poživljajoče delo," je za Guardian zapisal Andrew Culver.

Time Out London je film opisal kot pripoved, ki je, namesto da bi vključevala nepozabne elemente, preprosta, zabavna ter tu in tam tudi smešna.

Še posebej naj bi kritike navdušil šestintridesetletni britanski igralec Benedict Cumberbatch, ki se je tokrat prelevil v glavnega zlobneža.

Ne spreglejte