Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2018,
13.59

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije priporočila starševstvo vzgoja film

Petek, 9. 11. 2018, 13.59

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Filmi o vzgoji otrok #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Filmi o vzgoji otrok

V tokratnih TV-priporočilih vam predstavljamo filme, ki govorijo o našem največjem bogastvu – otrocih. Ti vam bodo predstavili sladkosti očetovstva in materinstva ter izzive, s katerimi se spopadajo starši in skrbniki najmlajših članov naše družbe od njihovega spočetja do adolescence.

Hollywood Film Awards
Trendi Začela se je sezona filmskih nagrad: vsi so gledali Brada in Ryana

Napumpana (Knocked Up, 2008)

Boleče smešna komedija Judda Apatowa o uspešni novinarki (Katherine Heigl), ki po avanturi z nedoraslim moškim (Seth Rogen) nenačrtovano zanosi in se na njegovo veliko presenečenje odloči, da bo obdržala otroka. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Boleče smešna komedija Judda Apatowa o uspešni novinarki (Katherine Heigl), ki po avanturi z nedoraslim moškim (Seth Rogen) nenačrtovano zanosi in se na njegovo veliko presenečenje odloči, da bo obdržala otroka. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Juno (2007)

Komična drama Jasona Reitmana o samozavestni in odkriti najstnici (Ellen Page), ki po nepremišljeni noči s sošolcem ugotovi, da je noseča. Juno se v devetih, čustveno napornih mesecih iz dekleta prelevi v žensko. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta, in kipec za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 16. 11., ob 18. uri na FOX Movies.*

 | Foto: Komična drama Jasona Reitmana o samozavestni in odkriti najstnici (Ellen Page), ki po nepremišljeni noči s sošolcem ugotovi, da je noseča. Juno se v devetih, čustveno napornih mesecih iz dekleta prelevi v žensko. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta, in kipec za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 16. 11., ob 18. uri na FOX Movies.*

Kaj pričakovati, ko pričakuješ? (2012)

Zvezdniška igralska zasedba v romantični komediji o petih različnih parih, ki se spopadajo z enako težavo: kako prebroditi zaplete in življenjske spremembe med nosečnostjo? Film je navdihnila izjemno uspešna serija priročnikov za nosečnice avtorice Heidi Murkoff. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Zvezdniška igralska zasedba v romantični komediji o petih različnih parih, ki se spopadajo z enako težavo: kako prebroditi zaplete in življenjske spremembe med nosečnostjo? Film je navdihnila izjemno uspešna serija priročnikov za nosečnice avtorice Heidi Murkoff. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Tully (2018)

Hvaljena komična drama ustvarjalcev filma Juno z izjemno Charlize Theron v vlogi izmučene matere treh otrok, ki ji brat za pomoč pri novorojenčku najame mlado, presenečenj polno in občasno kljubovalno varuško Tully (Mackenzie Davis). • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Hvaljena komična drama ustvarjalcev filma Juno z izjemno Charlize Theron v vlogi izmučene matere treh otrok, ki ji brat za pomoč pri novorojenčku najame mlado, presenečenj polno in občasno kljubovalno varuško Tully (Mackenzie Davis). • Film je na voljo v videoteki DKino.

Filmski kotiček Telekoma Slovenije na 29. Liffu
Trendi Telekom Slovenije bo obiskovalce Liffa znova razvajal z brezplačnimi filmi #foto #video

Kukavičje gnezdo (Kokowääh, 2011)

Film nemškega režiserja, igralca in scenarista Tila Schweigerja spremlja življenje svojeglavega scenarista. Temu se življenje zasuka na glavo, ko se na njegovem pragu pojavi sad ene od njegovih številnih kratkotrajnih romanc – osemletna hči Magdalena (igra jo Schweigerjeva resnična hči Emma Tiger). • V nedeljo, 4. 11., ob 15.26 na Planetu PLUS.*

 | Foto: Film nemškega režiserja, igralca in scenarista Tila Schweigerja spremlja življenje svojeglavega scenarista. Temu se življenje zasuka na glavo, ko se na njegovem pragu pojavi sad ene od njegovih številnih kratkotrajnih romanc – osemletna hči Magdalena (igra jo Schweigerjeva resnična hči Emma Tiger). • V nedeljo, 4. 11., ob 15.26 na Planetu PLUS.*

Očka vajenec (Tout pour être heureux, 2015)

Ko se po desetih letih konča njegov zakon, mora skoraj 40-letni nezadovoljni in sebičen glasbeni producent Antoine prvič zares skrbeti za svoji mladi hčeri. Ko je postavljen pred izzive starševstva, začne spoznati, kaj pravzaprav pomeni biti oče. • V torek, 6. 11., ob 6. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ko se po desetih letih konča njegov zakon, mora skoraj 40-letni nezadovoljni in sebičen glasbeni producent Antoine prvič zares skrbeti za svoji mladi hčeri. Ko je postavljen pred izzive starševstva, začne spoznati, kaj pravzaprav pomeni biti oče. • V torek, 6. 11., ob 6. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Še to si želim (One Last Thing, 2018)

Osamljenega zobozdravnika s Floride Dylana Derringerja (Wendell Pierce) njegova asistentka spodbuja, naj se po več letih vnovič zbliža z odtujeno hčerko Lucy. To ga pahne na razburljivo življenjsko potovanje, polno odkritij in sprememb. • V četrtek, 15. 11., ob 18.25 na Cinemaxu.* │ Tudi na HBO OD.

 | Foto: Osamljenega zobozdravnika s Floride Dylana Derringerja (Wendell Pierce) njegova asistentka spodbuja, naj se po več letih vnovič zbliža z odtujeno hčerko Lucy. To ga pahne na razburljivo življenjsko potovanje, polno odkritij in sprememb. • V četrtek, 15. 11., ob 18.25 na Cinemaxu.* │ Tudi na HBO OD.

Frajerski očka (Daddy Cool, 2017)

Francoska komedija o nezrelem 40-letnem moškem, ki se v poskusu, da bi znova osvojil ljubezen svojega življenja, odloči doma odpreti otroški vrtec. To je presenetljiv začetek neverjetnega dozorevanja ... • V soboto, 10. 11., ob 11.30 na CineStar TV Premiere 1. │ Tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Francoska komedija o nezrelem 40-letnem moškem, ki se v poskusu, da bi znova osvojil ljubezen svojega življenja, odloči doma odpreti otroški vrtec. To je presenetljiv začetek neverjetnega dozorevanja ... • V soboto, 10. 11., ob 11.30 na CineStar TV Premiere 1. │ Tudi v videoteki DKino.

Filmi Quentina Tarantina
Trendi Popolna filmografija Quentina Tarantina #foto #video

Otrok, kot je Jake (A Kid Like Jake, 2018)

Par iz Brooklyna (Claire Danes in Jim Parsons) išče ustrezen vrtec za njunega nenavadno zrelega štiriletnega sina, ki se raje kot v vojaka oblači v princesko. Med opravljanjem starševskih nalog se med njima vztrajno veča vrzel pri vprašanju, kaj je najbolje za njunega sina. • V petek, 9. 11., ob 21.50 na Cinemaxu.* │ Tudi na HBO OD.

 | Foto: Par iz Brooklyna (Claire Danes in Jim Parsons) išče ustrezen vrtec za njunega nenavadno zrelega štiriletnega sina, ki se raje kot v vojaka oblači v princesko. Med opravljanjem starševskih nalog se med njima vztrajno veča vrzel pri vprašanju, kaj je najbolje za njunega sina. • V petek, 9. 11., ob 21.50 na Cinemaxu.* │ Tudi na HBO OD.

Projekt Florida (The Florida Project, 2017)

Film je postavljen v propadli motel v bližini floridskega Disney Worlda in pripoveduje zgodbo o razposajeni šestletni hčerki mlade mamice, ki se preživlja z občasno prostitucijo. Medtem ko mala Moonee preživlja brezskrbne poletne počitnice, se odrasli spopadajo z manj rožnato resničnostjo. • V sredo, 14. 11., ob 20.05 na TV SLO 1.*

 | Foto: Film je postavljen v propadli motel v bližini floridskega Disney Worlda in pripoveduje zgodbo o razposajeni šestletni hčerki mlade mamice, ki se preživlja z občasno prostitucijo. Medtem ko mala Moonee preživlja brezskrbne poletne počitnice, se odrasli spopadajo z manj rožnato resničnostjo. • V sredo, 14. 11., ob 20.05 na TV SLO 1.*

Ženske 20. stoletja (20th Century Women, 2016)

Komična drama se dogaja v poznih 70. letih in spremlja odločno mater samohranilko (Annette Bening). Ta v času kulturnih sprememb in uporništva zaprosi dve mlajši ženski (Elle Fanning, Greta Gerwig), da bi ji pomagali pri vzgoji njenega najstniškega sina Jaimeja. • V nedeljo, 11. 11., ob 16.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Komična drama se dogaja v poznih 70. letih in spremlja odločno mater samohranilko (Annette Bening). Ta v času kulturnih sprememb in uporništva zaprosi dve mlajši ženski (Elle Fanning, Greta Gerwig), da bi ji pomagali pri vzgoji njenega najstniškega sina Jaimeja. • V nedeljo, 11. 11., ob 16.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Nenavadno življenje Timothyja Greena (2012)

Navdihujoča in čarobna zgodba spremlja zakonca (Jennifer Garner in Joel Edgerton), ki komaj čakata, da bosta imela družino, a lahko le sanjata o njej. Ko se neke nevihtne noči na njunem pragu pojavi mladi Timothy, zakonca spoznata, da se najbolj nedoumljive reči lahko zgodijo takrat, ko to najmanj pričakujemo. • V petek, 9. 11., ob 8.10 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Navdihujoča in čarobna zgodba spremlja zakonca (Jennifer Garner in Joel Edgerton), ki komaj čakata, da bosta imela družino, a lahko le sanjata o njej. Ko se neke nevihtne noči na njunem pragu pojavi mladi Timothy, zakonca spoznata, da se najbolj nedoumljive reči lahko zgodijo takrat, ko to najmanj pričakujemo. • V petek, 9. 11., ob 8.10 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Quantico
Trendi Kdo je nekdanji mis sveta podtaknil teroristični napad? #video

Potomci (The Descendants, 2011)

Ko se njegova žena hudo ponesreči, mora Matt King (George Clooney) na novo ovrednotiti svojo preteklost in se odločiti o prihodnosti, med razmišljanjem o prodaji družinske posesti na Havajih pa poskuša popraviti svoj odnos s hčerama. Oskar za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 16. 11., ob 18.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ko se njegova žena hudo ponesreči, mora Matt King (George Clooney) na novo ovrednotiti svojo preteklost in se odločiti o prihodnosti, med razmišljanjem o prodaji družinske posesti na Havajih pa poskuša popraviti svoj odnos s hčerama. Oskar za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 16. 11., ob 18.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Zveri južne divjine (Beasts of the Southern Wild, 2012)

Šestletna deklica Hushpuppy živi z očetom v arhaični, od sveta odrezani skupnosti v južni Louisiani. Njen oče Wink jo vzgaja v neustrašno, trpežno dekle. Pripravlja jo na čas, ko bo vesolje pokazalo zobe in njega ne bo več tam, da bi jo lahko zaščitil. Štiri nominacije za oskarja in velika nagrada žirije na festivalu Sundance. • V soboto, 3. 11., ob 18. uri na Planetu PLUS.* │ Tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Šestletna deklica Hushpuppy živi z očetom v arhaični, od sveta odrezani skupnosti v južni Louisiani. Njen oče Wink jo vzgaja v neustrašno, trpežno dekle. Pripravlja jo na čas, ko bo vesolje pokazalo zobe in njega ne bo več tam, da bi jo lahko zaščitil. Štiri nominacije za oskarja in velika nagrada žirije na festivalu Sundance. • V soboto, 3. 11., ob 18. uri na Planetu PLUS.* │ Tudi v videoteki DKino.

Polnočna posebnost (Midnight Special, 2016)

Za zlatega berlinskega medveda nominirana znanstvenofantastična drama Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Loving) o dečku z nadnaravnimi sposobnostmi, ki ga poskuša oče (Michael Shannon) zavarovati pred vladnimi službami in fanatično versko sekto. • V sredo, 7. 11., ob 12.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Za zlatega berlinskega medveda nominirana znanstvenofantastična drama Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Loving) o dečku z nadnaravnimi sposobnostmi, ki ga poskuša oče (Michael Shannon) zavarovati pred vladnimi službami in fanatično versko sekto. • V sredo, 7. 11., ob 12.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ne puščaj sledi (Leave No Trace, 2018)

Osem let po prebojnem filmu Na sledi očetu se nam režiserka Debra Granik predstavlja s predelavo romana Petra Rocka o vojnem veteranu in očetu, ki s hčerko živi daleč od sodobne civilizacije. Film, ki so ga številni kritiki označili za enega najboljših letos, bodo predvajali tudi na letošnjem Liffu. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Osem let po prebojnem filmu Na sledi očetu se nam režiserka Debra Granik predstavlja s predelavo romana Petra Rocka o vojnem veteranu in očetu, ki s hčerko živi daleč od sodobne civilizacije. Film, ki so ga številni kritiki označili za enega najboljših letos, bodo predvajali tudi na letošnjem Liffu. • Film je na voljo v videoteki DKino.

HBO Genialna prijateljica
Trendi Ko najboljša prijateljica izgine brez sledu #video

Napovednik filma Tully:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
CineStar TV Premiere 1 225│ 226 (HD) NE
TV SLO 1 1 │ 11 (HD) DA
FOX Movies 216 │ 217 (HD) DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah
Ne spreglejte