Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubljanski grad Kinodvor

Torek, 23. 7. 2013, 20.10

8 let

Film pod zvezdami mešanica premier in filmskih uspešnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek, 25. julija, bodo ljubitelji sedme umetnosti lahko začeli uživati tudi na Ljubljanskem gradu. Program prinaša kombinacijo premier in Kinodvorovih uspešnic. Oglejte si pisan program.

Projektorji se bodo letos v sklopu Filma pod zvezdami na gradu zagnali 25. julija, ljubitelji filma pa bodo v filmskih projekcijah pod milim nebom uživali vse do 17. avgusta.

Grajsko druženje bo s svojo filmsko ekipo začel Metod Pevec, v družbi katerega si bo mogoče ogledati njegovo aktualno urbano komično dramo Vaje v objemu, na sklepni večer pa se bo občinstvu pridružilNejc Gazvoda, ki bo pospremil predpremiero svojega filma Dvojina. V filmu, ki je opisan kot "iskrena zgodba o dveh, ki se spoznata v povsem neprimernem trenutku, a sta kljub temu malce srečnejša", bomo znova videli Nino Rakovec in Jureta Henigmana, med drugim pa tudi Matjaža Tribušona, Natašo Barbaro Gračner, Tilna Lapajneta in Tjašo Železnik.

Program Filma pod zvezdami je zdaj že ustaljena mešanica Kinodvorovih uspešnic, najbolj gledanih filmov zadnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala in kakovostnih filmov, ki so zaznamovali zadnjo kinematografsko sezono. Tudi letos si bo mogoče ogledati tako premiere kot predpremiere. Od šestih naslovov, ki bodo v Sloveniji na Filmu pod zvezdami prikazani premierno, prihajajo kar trije naravnost z letošnjega canskega filmskega festivala.

Ponovno sodelovanje Ryana Goslinga in Nicolasa Windinga Refna Enaintridesetega julija si bo tako na velikem grajskem platnu mogoče ogledati film Samo bog odpušča (Only God Forgives), ki je na letošnjem festivalu v Cannesu dvignil veliko prahu – nekateri gledalci in kritiki so po ogledu glasno izrazili svoje neodobravanje, spet drugi pa smo mu namenili bučen aplavz. Vsekakor gre za težko pričakovano drugo sodelovanje režiserja Nicolasa Windinga Refna in igralca Ryana Goslinga, ki sta pred nekaj leti navdušila s filmom Vozi!.

Drugega avgusta sledi film Bling Ring Sofie Coppola, ki temelji na resničnih dogodkih. Pripoveduje o najstnikih, obsedenih z zvezdniki, ki so pred nekaj leti v Hollywoodu vdrli v več hiš svojih nesramno bogatih idolov in skupaj nakradli za okoli tri milijone ameriških zelencev (2,3 milijona evrov) najrazličnejših dragocenih predmetov – te so med drugim izmaknili Paris Hilton in Lindsay Lohan.

Tretji film, ki si ga je letos ogledalo občinstvo v Cannesu, bo na sporedu 13. avgusta – Soderberghov film z naslovom Moje življenje z Liberacejem (Behind the Candelabra), v katerem sta glavni vlogi prevzela Michael Douglas in Matt Damon, govori o pianistu Liberaceju in njegovem skrivnem odnosu z veliko mlajšim Scottom Thorsonom.

Med premierami sta se znašla tudi kritiško izredno cenjena romantična drama Pred polnočjo (Before Midnight) Richarda Linklaterja, v kateri bomo 26. julija videli Ethana Hawka in Julie Deply, pa tudi film V hiši (Dans la maison)Françoisa Ozona, ki bo na sporedu 9. avgusta.

Ne spreglejte