Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
9.51

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petdeset odtenkov sive napovednik vstopnice

Petek, 14. 11. 2014, 9.51

1 leto, 7 mesecev

Film Petdeset odtenkov sive najbolj zagretim na voljo že danes (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kar tri mesece pred uradnim začetkom predvajanja so vstopnice za enega izmed najbolj pričakovanih filmov prihodnjega leta že v prodaji. Bo gospod Grey prepričal tudi vas?

Danes ustvarjalci enega izmed najbolj pričakovanih filmov prihodnjega leta, Petdeset odtenkov sive, javnost dražijo z drugim filmskim napovednikom, ki odstira še za kanček več podrobnosti o tem, kaj bomo lahko na praznik zaljubljencev videli na filmskih platnih.

A da bi bila evforija pričakovanja filmske uprizoritve zgodbe o Anastasii Steele in skrivnostnem ter strah vzbujajočem multimilijonarju Christianu Greyu še večja, se je slovenski distributer filma v dogovoru s prikazovalcema, Cineplexxom in Kolosejem, odločil za predprodajo vstopnic kar tri mesece pred samim uradnim začetkom predvajanja.

Prevedena v 51 jezikov, februarja tudi na filmskem platnu Vstopnice za tako imenovane polnočne premiere, ki se bodo odvile minuto čez polnoč v noči s srede, 11. februarja, na četrtek, 12. februarja, bodo tako vroča roba za vse strastne oboževalce knjižne uspešnice pisateljice E. L. James, pa tudi tiste, ki bi želeli svojim bližnjim za božično-novoletne praznike podariti nekaj resnično drugačnega.

Film Petdeset odtenkov sive je namreč dolgo pričakovana filmska upodobitev erotične knjižne uspešnice, ki je postala svetovni fenomen, čeprav so si bralke o njej sprva upale le šepetati. Uspehu izvirnika je sledil prevod v kar 51 jezikov, kar je nedvomno pripomoglo k temu, da je bila knjiga do danes prodana v že več milijon izvodih tako v tiskani kot tudi v digitalni obliki, to pa jo uvršča med najuspešnejše ter hkrati tudi najhitreje prodajane knjižne serije vseh časov. Koliko golote lahko pričakujemo v filmu z erotičnim nabojem? Na vedno glasnejša vprašanja o goloti v filmu se je moral odzvati tudi glavni igralec, ki bo na filmskem platnu dal fizično podobo liku Christiana Greya, Jamie Dornan, ki je medijem razkril, da v filmu ne bo toliko golote in kočljivih prizorov, kot bi bralci knjižne uspešnice lahko pričakovali.

Za časnik Observer je tako dejal, da si s filmsko upodobitvijo zgodbe želijo biti všečni čim večjemu številu gledalcev, in hkrati dodal, da jim to ne bi uspelo, če bi bili gledalci zgroženi ob prizorih, ki se dotikajo t. i. tematike BDSM. Dornan odločno proti temu, da bi gledalci videli … Zanimiv pa je tudi Dornanov pogled na goloto v filmu, saj je novinarjem že razkril zelo jasno sliko, kako daleč bodo šli ustvarjalci filma z goloto. Z izjavo "v pogodbi smo zapisali, da gledalci ne bodo videli mojega penisa", je dal tako jasno vedeti, kje so postavljene meje.

A ob začetku predprodaje vstopnic dodatno olje na ogenj priliva tudi najnovejši napovednik, ki kljub izjavam glavnega igralca podžiga ugibanja o tem, koliko golote in žgečkljivih prizorov lahko dejansko pričakujemo.

Ne spreglejte