SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Emma Watson v boj za krono

1

termometer

Mladenka naj bi se v fantazijski svet vrnila s filmom Queen of the Tearling, sago v slogu televizijske serije Igra prestolov.

Zvezda filmov o Harryju Potterju Emma Watson naj bi že podpisala pogodbo, ki jo zavezuje k igranju v prihajajoči fantazijski sagi Queen of Tearling – prelevila se bo v devetnajstletno princeso Kelsea Glynn, ki si jo je zamislila pisateljica Erika Johansen. Ta naj bi zamisel za zgodbo dobila potem, ko je slišala govor Baracka Obame, preden je ta postal predsednik.

Erika Johansen je tako februarja podpisala pogodbo za sedem knjig iste serije – prva naj bi izšla prihodnje leto. Dogajala naj bi se tri stoletja po okoljski katastrofi, v času, ko kraljestvu, imenovanemu Tearling, kraljuje zlobna Rdeča kraljica. Ker želi Kelsea nazaj prestol, ki je nekoč pripadal njeni mami, mora hudobno monarhinjo poraziti. Založniki naj bi ton pripovedi primerjali s tonom zbirke epskih knjig Pesem ledu in ognja R. R. Martina, po kateri televizija HBO snema serijo Igra prestolov.

Pravice za serijo prihajajočih knjig Erike Johansen je odkupila produkcijska hiša Warner Bros, film pa bo produciral David Heyman, s katerim je Emma Watson sodelovala že pri Harryju Potterju. Igralko je bilo sicer pred kratkim mogoče videti v najstniški drami The Perks of Being a Wallflower, v Cannesu pa si jo je občinstvo prvič ogledalo v filmu The Bling Ring Sofie Coppola. Čez lužo je premiero že doživela tudi komedija This is the End Setha Rogena in Evana Goldberga, v katerem tako kot preostali nastopajoči igra samo sebe. Kdaj, če sploh, bomo katerega od teh filmov lahko videli pri nas, še ni znano.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin