Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
19.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Emile Hirsch film biografija

Torek, 29. 10. 2013, 19.09

7 let, 12 mesecev

Emilu Hirschu pripadla vloga Johna Belushija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko se je šušljalo, da bi lahko v biografskem filmu o Johnu Belushiju naslovno vlogo upodobila ali Adam Devine ali Joaquin Phoenix, je ta zdaj pripadla tretjemu kandidatu Emilu Hirschu.

Hirsch bo pokojnega komika upodobil v filmu, pod režijo katerega se podpisuje Steve Conrad (pisec scenarijev za filma Skrivnostno življenje Walterja Mittyja (The Secret Life of Walter Mitty) in V iskanju sreče (The Pursuit of Happyness)).

Film sicer temelji na Belushijevi biografiji iz leta 2005, ki jo je na podlagi pisem in intervjujev z njegovimi najbližjimi prijatelji in sodelavci spisala njegova vdova Judith Belushi Pisano.

Zanimivo bo videti, kako se bo Hirsch znašel v vlogi, ki bo od njega zahtevala tako dramatične kot komične trenutke, saj bo film pokril obdobje Belushijevega življenja vse od njegovih zgodnjih začetkov stand-up komika do izjemnega uspeha v filmu (Brata bluesa (The Blues Brothers) in Živalska hiša (Animal House)). Če bo nalogo opravil z odliko, se mu bo morda nasmihala celo prva nominacija za oskarja (Ameriška filmska akademija namreč naravnost obožuje takšne filme in vloge).

Belushijev hiter vzpon med zvezde je bil naravnost fantastičen, saj se je naenkrat znašel na vrhu kar treh različnih medijev: prvo mesto med filmi (Živalska hiša), prvo mesto med TV-oddajami (Saturday Night Live) in prvo mesto med glasbenimi albumi (Kovček, poln bluesa). In vse to šele pri 30 letih. A izkazalo se je, da Belushi, sicer starejši brat prav tako znanega igralca Jima Belushija, ni zdržal pritiska. Zaradi prevelikega odmerka drog in velike količine alkohola je leta 1982, ko je bil star le 33 let, umrl v Chateau Marmontu v Los Angelesu.

Belushi je v svojem kratkem, a več kot uspešnem življenju spoznal številne znane osebnosti. Kdo jih bo upodobil, bo znano v kratkem. Ve se, da bo vlogo Dana Aykroyda, s katerim sta blestela v filmu Johna Landisa The Blues Brothers, odigral Nelson Franklin.

Začetek produkcije filma je načrtovan za pomlad prihodnje leto v New Yorku, premiera pa bo leta 2015.

Ne spreglejte