Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
19.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Eddie Redmayne James Marsh Stephen Hawking

Četrtek, 13. 6. 2013, 19.44

8 let

Eddie Redmayne bo Stephen Hawking

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igralec, ki smo ga nazadnje videli v filmu Nesrečniki, se bo v dobro znanega fizika prelevil v filmu Theory of Everything pod režisersko taktirko Jamesa Marsha.

Kot poroča Deadline, bo Eddie Redmayne prevzel vlogo Stephena Hawkinga, pri tem pa mu bo v filmu z naslovom Theory of Everything pomagal britanski režiser James Marsh.

Enaintridesetletnega igralca smo pri nas sicer nazadnje videli v filmski predelavi dobro znanega muzikala Nesrečniki, pred tem pa se je po mnenju kritikov izkazal v biografski drami Moj teden z Marilyn, v katerem se je vživel v mladega režiserjevega asistenta Colina Clarka, s katerim je Marilyn Monroe v času snemanja filma Princ in plesalka v Angliji preživela nenavaden teden.

Leta 1963 rojeni James Marsh je svojo kariero začel kot režiser televizijske hiše BBC, za katero je v devetdesetih letih posnel več dokumentarcev. Odločilen preboj mu je prinesel Človek na žici, za katerega je leta 2008 prejel oskarja za najboljši dokumentarec ter vrsto drugih nagrad in kritiških priznanj. Film opisuje neverjetno zgodbo vrvohodca Philippa Petita, ki se je leta 1974 sprehodil med novozgrajenima stolpoma newyorškega Svetovnega trgovinskega centra in tako zagrešil "umetniški zločin stoletja". Še do pred kratkim si je bilo v Kinodvoru mogoče ogledati film Plesalka v senci, napet psihološki triler o ženski, ki je kot radikalna aktivistka Irske republikanske armade zavoljo svojega sina prisiljena izdati vse, v kar verjame.

Življenje velikana fizike, danes enainsedemdesetletnega Stephena Hawkinga, ki so mu zdravniki zaradi zdravstvenega stanja že le v začetku šestdesetih napovedali le še dve leti življenja, smo sicer že lahko videli na zaslonih, na primer v filmu televizije BBC, v katerem se je v še mladega Hawkinga vživel Benedict Cumberbatch.

Ne spreglejte