Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
12.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Helen Mirren zgodovina dokumentarna serija dokumentarec Viasat History televizija Telekom Slovenije

Četrtek, 28. 9. 2017, 12.03

6 let, 6 mesecev

OKTOBRSKI VRHUNCI NA VIASAT HISTORY

Dva obraza deviške kraljice: manekenski in oskarjevski #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Oktobrski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste oktobra lahko ogledali na kanalu Viasat History.

Elizabeta I. in njeni sovražniki (Elizabeth I And Her Enemies)

Dr. Suzannah Lipscomb in Dan Jones, mlada dinamična zgodovinarja, nam bosta predstavila razburljivo zgodbo o ljubosumju, izdajstvu, ambicioznosti in tragediji. Bogate dramatizacije bodo popeljale gledalce skozi čas do ključnih konfliktov, ki so zaznamovali Elizabeto in Anglijo.

Elizabeta – to igra igralka in manekenka Lily Cole – je bila od rojstva do smrti obkrožena s sovražniki, ki so ogrožali njeno krono in njeno življenje.

V oddaji bodo podrobno analizirali Elizabetine težave, spore in poskuse atentata nanjo, spoznali pa bomo tudi Elizabetino sestro Marijo Tudor in njenega zagrenjenega ljubimca, španskega kralja Filipa. │ Foto: Sky Vision

Ob nedeljah od 15. oktobra ob 20.10.

Elizabeta I. (Elizabeth I)
Fotogalerija
1 / 5

Zgodovinska drama o Elizabeti I. z zvenečo igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo oskarjevka Helen Mirren (Elizabeta), oskarjevec Jeremy Irons (grof Leicestrski) in Hugh Dancy v vlogi grofa Esseškega.

Portret "deviške kraljice" v njenih poznih letih nam bo razkril navzkrižje med njenim občutkom dolžnosti in instinkti njenega srca, njene propadle ljubezenske afere ter boj mogočne samostojne ženske za preživetje v svetu, kjer prevladujejo moški. │ Foto: BBCWW

Ob nedeljah od 15. oktobra ob 20. uri.

Pearl Harbor: Resnica (Pearl Harbor: The Truth)
Fotogalerija
1 / 5

Po uničujočem napadu na Pearl Harbor leta 1941 se je pretresenost javnosti hitro spremenila v ogorčenje. V napadu so umrli 2.403 Američani. Kako je lahko napad ujel mornarico tako nepripravljeno? Nekdo je moral prevzeti krivdo – in dejansko so krivca hitro našli.

Oddaja Pearl Harbor: Resnica raziskuje, kako sta vojska in administracija predsednika Roosevelta našli grešnega kozla v poveljniku pacifiške flote, admiralu Husbandu Kimmelu. Kimmelova kariera je bila brutalno uničena v obupanem poskusu, da bi prikrili celo vrsto obveščevalnih in drugih napak.

Kimmelova družina še danes odločno zagovarja njegovo nedolžnost. Intervjuji s strokovnjaki obveščevalnih služb, nekdanjimi admirali in vodilnimi zgodovinarji ter razkriti dokumenti prikažejo tragedijo Pearl Harborja v novi luči. To je zgodba o moškem, ki se je bil pripravljen žrtvovati za svojo državo, a so nazadnje žrtvovali njega. │ Foto: BBCWW

V ponedeljek, 9. oktobra, ob 20. uri.

Vodnik o kraljevem dvoru (The Insider's Guide To The Royal Court)
Fotogalerija
1 / 5

Nikoli v zgodovini ni bilo hitrejše poti do slave in bogastva kot kariera na kraljevem dvoru. V tej duhoviti seriji bo kulturni dopisnik Stephen Smith raziskoval karierne priložnosti (in tveganja) na srednjeveških, renesančnih in baročnih dvorih. Vsak od njih skriva zgodbo o velikih tveganjih in bleščečih nagradah. │ Foto: Off The Fence

Ob torkih od 3. oktobra ob 20. uri.

Priča pokolu: Nandžing 1937 (Witness To A Massacre: Nanjing 1937)
Fotogalerija
1 / 5

Ta dokumentarna serija raziskuje junaška dejanja majhne skupine tujcev, ki so bili priča enemu največjih pozabljenih pokolov 20. stoletja – množičnemu posilstvu v Nandžingu.

Leta 1937 je japonska imperialna vojska napadla glavno mesto Republike Kitajske in sledilo je prelivanje krvi. Sedemindvajset pogumnih tujih mož in žena je ostalo v mestu, da bi pomagali ljudem, njihova neverjetna prizadevanja pa so nazadnje rešila 250 tisoč življenj. │ Foto: All3Media

Ob ponedeljkih od 23. oktobra ob 21. uri.

Marie Curie, ženska, ki je razsvetlila svet (The Genius Of Marie Curie - The Woman Who Lit Up The World)

Marie Curie je bila prva ženska, ki je prejela kar dve Nobelovi nagradi na različnih področjih. To je zgodba o življenju in prigodah ženske, ki se ni pustila ukalupiti v navade tistega časa.

Obiskovala je predsednike in počitnikovala z Einsteinom. Stopila je celo na broadwayske odrske deske. Na bojiščih je z mobilnimi rentgenskimi enotami slikala ranjence. Moški so se dvobojevali zanjo.

Po zaslugi njenih svojcev, ki so desetletja po njeni smrti objavili njena najintimnejša pisma, bomo dobili vpogled v njeno skrbno varovano zasebno življenje, polno notranjih bojev in ljubezenskih zapletov.

V soboto, 7. oktobra, ob 16.35.

Kanal Viasat History boste uporabniki televizije Telekoma Slovenije našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

 *Velja za komunikator BOX.


Ne spreglejte