SiolNET. Trendi Film in TV
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OKTOBRSKI VRHUNCI NA VIASAT HISTORY

Dva obraza deviške kraljice: manekenski in oskarjevski #foto

0,08

termometer

Oktobrski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste oktobra lahko ogledali na kanalu Viasat History.

Elizabeta I. in njeni sovražniki (Elizabeth I And Her Enemies)

Dr. Suzannah Lipscomb in Dan Jones, mlada dinamična zgodovinarja, nam bosta predstavila razburljivo zgodbo o ljubosumju, izdajstvu, ambicioznosti in tragediji. Bogate dramatizacije bodo popeljale gledalce skozi čas do ključnih konfliktov, ki so zaznamovali Elizabeto in Anglijo.

Elizabeta – to igra igralka in manekenka Lily Cole – je bila od rojstva do smrti obkrožena s sovražniki, ki so ogrožali njeno krono in njeno življenje.

V oddaji bodo podrobno analizirali Elizabetine težave, spore in poskuse atentata nanjo, spoznali pa bomo tudi Elizabetino sestro Marijo Tudor in njenega zagrenjenega ljubimca, španskega kralja Filipa. │ Foto: Sky Vision

Ob nedeljah od 15. oktobra ob 20.10.

Elizabeta I. (Elizabeth I)
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Zgodovinska drama o Elizabeti I. z zvenečo igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo oskarjevka Helen Mirren (Elizabeta), oskarjevec Jeremy Irons (grof Leicestrski) in Hugh Dancy v vlogi grofa Esseškega.

Portret "deviške kraljice" v njenih poznih letih nam bo razkril navzkrižje med njenim občutkom dolžnosti in instinkti njenega srca, njene propadle ljubezenske afere ter boj mogočne samostojne ženske za preživetje v svetu, kjer prevladujejo moški. │ Foto: BBCWW

Ob nedeljah od 15. oktobra ob 20. uri.

Pearl Harbor: Resnica (Pearl Harbor: The Truth)
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Po uničujočem napadu na Pearl Harbor leta 1941 se je pretresenost javnosti hitro spremenila v ogorčenje. V napadu so umrli 2.403 Američani. Kako je lahko napad ujel mornarico tako nepripravljeno? Nekdo je moral prevzeti krivdo – in dejansko so krivca hitro našli.

Oddaja Pearl Harbor: Resnica raziskuje, kako sta vojska in administracija predsednika Roosevelta našli grešnega kozla v poveljniku pacifiške flote, admiralu Husbandu Kimmelu. Kimmelova kariera je bila brutalno uničena v obupanem poskusu, da bi prikrili celo vrsto obveščevalnih in drugih napak.

Kimmelova družina še danes odločno zagovarja njegovo nedolžnost. Intervjuji s strokovnjaki obveščevalnih služb, nekdanjimi admirali in vodilnimi zgodovinarji ter razkriti dokumenti prikažejo tragedijo Pearl Harborja v novi luči. To je zgodba o moškem, ki se je bil pripravljen žrtvovati za svojo državo, a so nazadnje žrtvovali njega. │ Foto: BBCWW

V ponedeljek, 9. oktobra, ob 20. uri.

Vodnik o kraljevem dvoru (The Insider's Guide To The Royal Court)
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Nikoli v zgodovini ni bilo hitrejše poti do slave in bogastva kot kariera na kraljevem dvoru. V tej duhoviti seriji bo kulturni dopisnik Stephen Smith raziskoval karierne priložnosti (in tveganja) na srednjeveških, renesančnih in baročnih dvorih. Vsak od njih skriva zgodbo o velikih tveganjih in bleščečih nagradah. │ Foto: Off The Fence

Ob torkih od 3. oktobra ob 20. uri.

Priča pokolu: Nandžing 1937 (Witness To A Massacre: Nanjing 1937)
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Ta dokumentarna serija raziskuje junaška dejanja majhne skupine tujcev, ki so bili priča enemu največjih pozabljenih pokolov 20. stoletja – množičnemu posilstvu v Nandžingu.

Leta 1937 je japonska imperialna vojska napadla glavno mesto Republike Kitajske in sledilo je prelivanje krvi. Sedemindvajset pogumnih tujih mož in žena je ostalo v mestu, da bi pomagali ljudem, njihova neverjetna prizadevanja pa so nazadnje rešila 250 tisoč življenj. │ Foto: All3Media

Ob ponedeljkih od 23. oktobra ob 21. uri.

Marie Curie, ženska, ki je razsvetlila svet (The Genius Of Marie Curie - The Woman Who Lit Up The World)

Marie Curie je bila prva ženska, ki je prejela kar dve Nobelovi nagradi na različnih področjih. To je zgodba o življenju in prigodah ženske, ki se ni pustila ukalupiti v navade tistega časa.

Obiskovala je predsednike in počitnikovala z Einsteinom. Stopila je celo na broadwayske odrske deske. Na bojiščih je z mobilnimi rentgenskimi enotami slikala ranjence. Moški so se dvobojevali zanjo.

Po zaslugi njenih svojcev, ki so desetletja po njeni smrti objavili njena najintimnejša pisma, bomo dobili vpogled v njeno skrbno varovano zasebno življenje, polno notranjih bojev in ljubezenskih zapletov.

V soboto, 7. oktobra, ob 16.35.

Kanal Viasat History boste uporabniki televizije Telekoma Slovenije našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

 *Velja za komunikator BOX.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin