Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2019,
13.50

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

zgodovina TV-serija dramska serija Epic Drama TV Telekoma Slovenije

Sreda, 1. 5. 2019, 13.50

4 leta, 6 mesecev

Maj na Epic Drama

Droge, kockanje in alkohol v času Ludvika XIV.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Maj na Epic Drama

Na TV-programu Epic Drama domujejo najboljše in najbolj epske zgodovinske dramske serije. Preverite, katere vrhunske vsebine bomo na njem lahko spremljali maja.

Maj na Viasat Nature
Trendi Odkrijte skrivnosti kužkov in praznujte s slovitim TV-voditeljem
Versailles

Premierno od nedelje, 5. maja, ob 21. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 10 x 60 min. │ Foto: Banijay Rights

 | Foto: Premierno od nedelje, 5. maja, ob 21. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 10 x 60 min. │ Foto: Banijay Rights

Ustvarjalca serije Simon Mirren in David Wolstencroft sta izkušena pisca kriminalk, saj sta med drugim sodelovala pri nagrajenih serijah Tajni agenti, Zločinski um in Prebujanje mrtvih. Njuno znanje je dalo zgodbi o Ludviku XIV. nov zagon in vanjo vneslo napetost zapeljivega trilerja.

Maj na Epic Drama | Foto: V drugi sezoni sanje kralja Ludvika XIV. o mogočni palači v Versaillesu propadajo pred njegovimi očmi. Prva stopnja gradnje palače je sicer končana in večina eminentnih plemičev in plemkinj zdaj živi pod streho "sončnega kralja", kjer so vpleteni v nenehno bitko za prevlado.

V razmahu so droge, kockanje in alkohol, veljaki pa se zatekajo k zastrupljanju drug drugega, da bi prišli bliže kralju in se povzpeli po družbeni lestvici. Ludvik, zaslepljen zaradi strasti do svoje ljubice Montespan, ne upošteva nasvetov Cerkve in najtesnejših svetovalcev.

Obdan s temo in izprijenostjo tako izgubi občutek za odločnost, zato se v obupnem poskusu odrešitve poda v vojno proti svojemu smrtnemu sovražniku Viljemu Oranskemu. Da bi rešil svojo vizijo Versaillesa, mora najti pot nazaj k luči in odrešenju.

Maj na Viasat Explore
Trendi S čim nam bo postregla druga sezona Nadzornika?
Maraton skrivnosti

Ves dan od srede, 1. maja, do petka, 3. maja. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: All3Media

 | Foto: Ves dan od srede, 1. maja, do petka, 3. maja. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: All3Media

Na programu Epic Drama so pripravili osupljiv maraton njihovih najboljših kriminalnih dram z vsega sveta, te pa vas bodo zabavale in navduševale polne tri dni, od jutra do večera.

V seriji Detektivka Fischerjeva spremljajte dogodivščine pretkane Phryne Fisher in njenih spremljevalcev Jacka in Dota, v seriji Murdochove skrivnosti se vam bo predstavila talentirana ekipa detektivov pod vodstvom Williama Murdocha, v seriji Franke Drake pa boste občudovali impresivne detektivske spretnosti deklet Frankie Drake, Trudy Clarke, Mary Shaw in Flo Chakowitz.

Filmske priredbe literarnih del
Trendi Njihovo čtivo je hvaležno filmsko gradivo
Poldark

Nadaljevanje od četrtka, 9. maja, ob 21. uri. │ Sezona: 3. │ Št. epizod: 9 x 60 min. │ Foto: ITV Global

 | Foto: Nadaljevanje od četrtka, 9. maja, ob 21. uri. │ Sezona: 3. │ Št. epizod: 9 x 60 min. │ Foto: ITV Global

Ustvarjalci tretje sezone serije Poldark so prejeli številna priznanja po vsej Evropi in drugod po svetu, med drugim nominacije in nagrade na podelitvi baft, irskih filmskih in televizijskih nagrad, nagrad britanske državne televizije in nagrad kraljevega televizijskega združenja.

Leto 1794. Vojna in revolucija v Franciji visita nad Veliko Britanijo. V Cornwallu George Warleggan nadaljuje gradnjo svojega imperija in si prizadeva, da bi uničil Poldarkove.

Maj na Epic Drama | Foto: Elizabeth je odločena stopiti v novo življenje kot njegova žena, zato zakoplje svojo preteklost, s tem pa tudi Rossa. Še naprej pa skriva skrivnost, ki ogroža njeno lagodno življenje, ki si ga je končno izborila zase in za svojega sina.

Ross in Demelza si prizadevata ohraniti mir in se za vselej oddaljiti od Georgea, medtem ko v Nampari krpata svoj odnos, toda prihod Demelzinih bratov kmalu prelomi krhko premirje in Ross se mora vprašati, kako dolgo še lahko mirno opazuje Georgeev neoviran vzpon.

Medtem v vojni s Francijo ujamejo Dwighta in na Rossova pleča pade odgovornost, da reši prijatelja. Ross se spopada z bitkami doma in na tujem. Ali bo dejansko tvegal vse, kar mu je drago v življenju?

Pet filmov, ki si jih morate ogledati vsaj enkrat v življenju
Trendi Pet filmov, ki si jih morate ogledati vsaj enkrat v življenju

Napovednik druge sezone serije Versailles:

DKino superkategorija Športne zgodbe
Trendi Nepozabne športne zgodbe v videoteki DKino

Program Epic Drama je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 251, program Epic Drama HD pa na programskem mestu 252.*

Prvi je vključen v programski opciji STANDARD in MEGA HD, drugi v programsko opcijo MEGA HD, oba programa pa omogočata funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Epic Drama.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte