Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2014,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2014, 18.49

8 let

Drew Goddard na čelu Zloveščih šest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sony bo še naprej izkoriščal slavo Spider Mana. V načrtu ima namreč snemanje Venoma in Zloveščih šest, dveh filmov, v katerih bodo v ospredju zlikovci, proti katerim se Spider Man bojuje.

Sony in Marvel Entertainment želita namreč na zanimiv način razširiti kinematografsko vesolje Spider Mana. Ne samo s produkcijo filmov o "spajdiju", temveč tudi z zgodbami, ki se dotikajo obrobnih likov. Podobno kot to zelo uspešno počneta Disney in studii Marvel s samostojnimi filmi o posameznih superjunakih (Stotnik Amerika, Thor, Hulk) in s filmi, v katerih nastopajo skupaj (na primer Maščevalci).

Ko je Sony Pictures lani decembra naznanil, da želi posneti dva filma, ki se bosta osredotočala izključno na negativce, ki grenijo življenje Spider Manu, to je Venoma in Zloveščih šest (Sinister Six), so za pisca scenarija za potrebe zadnjega filma izbrali Drewa Goddarda. Zdaj prihajajo novice, da bo Goddard Zloveščo šesterico tudi režiral. Producenta bosta Avi Arad in Matt Tolmach.

Zloveščih šest je skupina superzlikovcev, ki se je dolga leta pojavljala v stripih o Spider Manu. Izvirno skupino (prvič se je v stripu pojavila leta 1964) so sestavljali Doktor Octopus, Electro, Kraven the Hunter, Mysterio, Sandman in The Vulture.

Skupino so skozi leta zapuščali in se ji pridruževali številni drugi liki. Zadnja dva filma o Spider Manu, ki ju je režiral Marc Webb (drugi del v slovenske kinematografe prihaja konec aprila), morda celo nakazujeta na morebitno novo različico Zloveščih šest, ki naj bi vključevala Lizarda, Rhina, Electra, Vultura, Doktorja Octopusa in Zelenega goblina.

Goddard je že s svojim režijskim prvencem, izjemno grozljivko Koča v gozdu (The Cabin in the Woods), dokazal, da se je sposoben spopasti s kompleksnim scenarijem, prežetim s humorjem in nasiljem. Zato Sony meni, da je pravilna izbira za režijo Zloveščih šest.

Na kateri stopnji razvoja je Venom? Na scenariju za film Venom trenutno delajo Alex Kurtzman (ta bo film tudi režiral), Roberto Orci in Ed Solomon.

Venom je zlobni simbiot nezemeljskega izvora, ki se pojavlja v obliki črne goste tekoče snovi. Za svoje preživetje potrebuje gostitelja, po navadi človeško bitje.

Iz stripov je znano, da je bil prvi Venomov gostitelj prav Spider Man, ki pa se mu je, potem ko je odkril pravo naravo tekoče snovi, uspelo ločiti od nje. Naslednja žrtev je postal mladi novinar Eddie Brock, ki mu je nova moč ugajala in je postal Spider Manov zagrizeni sovražnik.

A še preden filma Venom in Zloveščih šest postaneta kinematografska stvarnost, se bo 10. junija 2016 na velika platna še v tretje zavihtel Človek pajek v Neverjetnem Spider Manu 3 (tega bo še režiral Webb), 4. maj 2018 pa je datum premiere Neverjetnega Spider Mana 4 (režiserja za štirico še iščejo, saj je Webb sodelovanje odklonil).

Ne spreglejte