SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Dotik vode (L'effet aquatique/The Together Project)

0

termometer

Dotik vode

Sólveig Anspach je v zadnjem filmu pred prezgodnjo smrtjo ponudila navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo.

Islandija, Francija/2016/85 min.
Režija: Sólveig Anspach
Igrajo: Samir Guesmi, Florence Loiret Caille, Philippe Rebbot, Estéban, Didda Jónsdóttir, Olivia Côte
Žanr: Romantično-komična drama
Ocena IMDb: 6,5/10

Samir – visok in suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih – se do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne sposobnosti povsem dobre.

Njegova laž vzdrži le tri treninge. Resnica priplava na dan. Agathe sovraži lažnivce, zato postane besna. Konec? Ne povsem!

Da bi ušla, se odpravi na poslovno pot na Islandijo, med nesojenima ljubimcema pa zazeva ocean. Toda niti to ne ustavi Samirjevih čustev in še posebej ne njegove trme …Dotik vode


"Libidinozna vlažnost, predirna mokrota, spolzka tla, neizrekljiva otrplost, nespremenljivi rituali – plavalni bazeni na določene ljudi vplivajo nenavadno. Tja hodimo pretežno plavat, ta pogled je splošno uveljavljen, vendar se nekateri na bazene odpravijo tudi z namerami, ki vanje težje spadajo.

Plavalni bazen je izredno demokratičen prostor, ker znaki pripadnosti, naj bo družbene ali verske, izginejo pod tesno prilagajočimi se kopalkami. Poleg tega v njem bitke za oblast potekajo odkrito in v njem slišimo zven sodobnega sveta." Sólveig Anspach, režiserka in soscenaristka filma


Nagrade: Cannes 2016 – Štirinajst dni režiserjev 2016, Cabourg 2016, Hamburg 2016.


Napovednik filma Dotik vode:

[video: 61025 / Dotik vode (L'effet aquatique/The Together Project)]

Dotik vode (L'effet aquatique/The Together Project)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin