Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 11.27

8 let

Dolga pot k noseči ženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na slovenska filmska platna jutri prihaja komedija Draga, počakaj, sem na poti (Due Date) v režiji Todda Phillipsa, ki se je podpisal že pod komedijo Prekrokana noč.

Režiser predrznih komedij Prekrokana noč in Road Trip spremlja nenavadno popotovanje poslovneža Petra, ki se mu mudi domov k noseči ženi. Ker mu spodleti ujeti načrtovani let, skuša priti domov s pomočjo prijaznih voznikov, ki bi ga bili pripravljeni vzeti s seboj. Ob tem naleti na čudaškega igralca Ethana, ki popotovanje spremeni v popoln kaos, poln divjih dirk, razbitih avtomobilov in drugih zabavnih dogodivščin.

Film v režiji Todda Philipsa z Robertom Downeyem in Zachom Galifianakisom v vlogah nepričakovanih kompanjonov, ki se skupaj znajdeta na popotovanju, polnem pomembnih življenjskih in smešnih preobratov.

Downey igra Petra Highmana, čigar žena v pičlih petih dneh pričakuje njunega prvega otroka. Mudi se mu na letalo, ki ga bo posneslo domov v Atlanto, a se mu vsi nameni sfižijo, ko naleti na nadobudnega igralca Ethana Tremblaya (Galifianakis). Ta ga prisili, da gre namesto na letalo z njim v avto – kar se sprevrže v pot prek cele Amerike in se konča z uničenjem nekaj avtomobilov, zajetnega števila prijateljstev in Petrovega potrpljenja.

Todd Phillips režira zgodbo Alana R. Cohena in Alana Freedlanda, ki sta skupaj Adamom Sztykielom in Phillipsom spisala tudi scenarij. Igrajo še Michelle Monaghan, oskarjeva nominiranka Juliette Lewis oskarjevec Jamie Foxx. Producirata Phillips in Dan Goldberg, ki sta sodelovala že pri filmu Prekrokana noč. Izvršni producenti so Scott Budnick, Thomas Tull in Susan Downey.

Za kamero sodeluje ekipa filma Prekrokana noč, med njimi direktor fotografije Lawrence Sher, scenograf Bill Brzeski, montažerka Debra Neil-Fisher in kostumografka Louise Mingenbach.

Ne spreglejte