Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2019,
11.27

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

film Karantanija Cinemas PR članek

Petek, 26. 4. 2019, 11.27

4 leta, 11 mesecev

Dogodivščine v svetu žuželk se nadaljujejo

Oglasno sporočilo
Drobužki

Po petih letih se na velike ekrane vračajo Drobižki, majhne žuželke, ki zabavajo tako mlade kot malo starejše gledalce. Tokrat se bo dogajanje z juga Francije preselilo na Karibsko otočje. Pikapolonica, ki se je v prvem delu spoprijateljila z mravljami in jim pomagala braniti mravljišče, se bo po nesrečnem naključju znašla na drugi strani oceana, kjer bo reševala dom svojih novih prijateljev. Za novo dogodivščino je že na voljo NOV NAPOVEDNIK.

Tako kot za prvi del sta tudi za drugega napisala scenarij in animirano avanturo tudi režirala Hélene Giraud in Thomas Szabo.

Animirana avantura DROBIŽKI 2 na redni spored v kina prihaja 2. MAJA 2019.

O ZGODBI:

V mirni vasici na jugu Francije, v majhni tovarni, kjer izdelujejo kostanjev namaz, mlada in neustrašna pikapolonica ponesreči pade v kartonsko škatlo, ki jo pošljejo na otok Gvadelup v Karibskem morju. Njen oče se nemudoma odpravi na rajsko otočje iskat svojega otroka in ga pripeljati domov. Ko pa končno prispe na drugo stran oceana, je pred očetom dvojno poslanstvo: najti svojega otroka in rešiti dom njegove nove prijateljice pikapolonice, ki mu grozi uničenje zaradi gradbišča. Na srečo mu bosta na pomoč priskočila stara prijatelja - črna mravlja in pajek -, ki bosta od doma prihitela na pomoč.

Drobužki | Foto:

Drobužki | Foto:

IZ PRVEGA DELA ANIMACIJE:

Pred petimi leti smo v prvem delu animirane pustolovščine Drobižki spoznali mlado in neustrašno pikapolonico, ki se je v bitki za kockami sladkorja, ki so jih žuželke našle v travi po pikniku nekega para, spoprijateljila z eno od črnih mravelj in ji pomagala braniti mravljišče pred napadom rdečih mravelj. Režiserja Hélène Giraud in Thomas Szabo sta želela narediti pustolovski film, podoben Gospodarju prstanov, a v svetu žuželk. Ustvarila sta realistične like, pustolovščina je brez dialogov, insekti pa so brez obrazne mimike. Drobižki so sprva ugledali luč sveta kot kratek film, kasneje pa so ga razširili v televizijsko serijo, ki ni osvojila le Francije, ampak tudi druge dele sveta. Po seriji sta avtorja ustvarila še celovečerni film.

Drobužki | Foto:

Drobužki | Foto:

ZANIMIVOSTI:

  • V animirani pustolovščini Drobižki 2 bomo lahko videli več prizorov, ki so nastali po navdihu prizorov iz drugih filmov - na primer leteča ladja, v ozadju katere je polna luna, spominja na prizor iz filma E.T. - Vesoljček (E.T. the Extra-Terrestrial), leteča ladja z baloni pa spominja na prizore leteče hiše z baloni iz animacije V višave (Up).

Drobužki | Foto:

Drobužki | Foto:

REŽIJA: Hélene Giraud, Thomas Szabo

SCENARIJ: Hélene Giraud, Thomas Szabo

PRODUCENTI: Philippe Delarue, Christophe Février, Laurent Ramamonjiarisoa, Guillaume Roy, Zhou Tianxiang, Shang Xuemei

ŽANR: animirana avantura


Naročnik oglasnega sporočila je Karantanija Cinemas.

 

Ne spreglejte