Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 3. 2017,
15.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

osmi marec Telekom Slovenije DKino priporočila film televizija serija dan žena Pickbox HBO

Petek, 3. 3. 2017, 15.12

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Dnevi, ko bodo na malih zaslonih zavladale ženske #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
TV-priporočila za dan žena

Pred dnevom žena smo se v TV-priporočilih poklonili nežnejšemu spolu in poiskali zanimive vsebine z močnimi ženskimi liki, ob katerih bodo seveda uživali tudi moški.


Thelma in Louise (Thelma & Louise, 1991)

Uspešnica Ridleyja Scotta o dveh najboljših prijateljicah, Thelmi (Geena Davis) in Louise (Susan Sarandon), ki se odločita, da bosta konec tedna preživeli zunaj njunih ustaljenih življenj, po nesrečnemu incidentu v obcestni krčmi pa postaneta emancipirani ubežnici.

Film je bil nominiran za šest oskarjev (za kipec sta se potegovali tudi obe glavni igralki) in prejel enega – za najboljši izvirni scenarij.

V nedeljo, 5. 3., ob 23.55 na Planet TV.

Victoria (2015)

S šestimi nemškimi filmskimi nagradami nagrajen dramatičen triler o mladi Španki, ki se med obiskom nočnih zabav v osrčju Berlina spoprijatelji z dobrovoljno četverico domačinov. Vendar brezskrbno uganjanje norčij ni edini cilj prijateljev, saj morajo to noč opraviti nevarno nalogo, s katero bodo poplačali zaporniški dolg.

Film je posnet v enem samem 132-minutnem neprekinjenem posnetku, ustvarjalcem pa ga je uspelo posneti že v tretjem poskusu.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Prava nota 2 (Pitch Perfect 2, 2015)

V nadaljevanju komične uspešnice iz leta 2012 se po žgečkljivi nesreči na pevskem nastopu za predsednika ZDA dekliška pevska skupina a capella Barden Bellas znajde pred izključitvijo.

Edini način, da si povrnejo ugled, sta nastop in zmaga na svetovnem pevskem prvenstvu a capella v Köbenhavnu, ki ga do takrat ni osvojila še nobena ameriška ekipa.

V torek, 28. 2., ob 17.05* in v ponedeljek, 6. 3., ob 22.05 na HBO.
Film je, tako kot njegov predhodnik, na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Oblaki nad Sils Mario (The Clouds of Sils Maria, 2014)

Sils Maria je kraj čudežnih vremenskih pojavov, kjer je navdih nekoč našel Nietzsche, zdaj pa ga tam išče igralka pred izzivom svoje uspešne poti.

Preplet resničnosti in fikcije, v katerem se soočijo ikona evropskega avtorskega filma Juliette Binoche (ta je za svoj nastop v temu filmu prejela cezarja za najboljšo igralko v stranski vlogi) ter hollywoodski zvezdnici Kristen Stewart in Chloë Grace Moretz.

V soboto, 4. 3., ob 23.15 na TV SLO 1.

Nikita (La Femme Nikita, 1990)

Po obsodbi za umor policista mora Nikita, ki je vse življenje preživela na ulici, izbirati med smrtno kaznijo ali urjenjem za morilko v tajni vladni organizaciji. Njen sadistični mentor Bob ji priskrbi novo identiteto, jo nauči novih veščin in ji ponudi novo življenje. Nikita postane elegantna ženska in hkrati krut ter izjemno učinkovit ubijalski stroj.

Kultni akcijski triler velikega maga francoskega filma Luca Bessona, s pomočjo katerega je zaslovela nekdanja pornografska igralka Anne Parillaud.

V sredo, 8. 3., ob 13.45 na CineStar TV Action & Thriller.
Film je na voljo tudi v videoteki DKino in v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Ure do večnosti (The Hours, 2002)

Tri izjemne igralke – Meryl Streep, Julianne Moore in Nicole Kidman – v drami Stephen Daldryja o ženskah iz različnih časov, ki jih povezujejo enaki strahovi in hrepenenja.

Virginia Woolf (Kidman) se na londonskem podeželju v zgodnjih 20. letih bojuje z neprištevnostjo, medtem ko začenja pisati svoj roman Gospa Dalloway. Laura Brown (Moore) po drugi svetovni vojni ob prebiranju njenega romana odkriva lastno potrebo po veliki življenjski spremembi. Clarissa Vaughan (Streep), sodobna različica gospe Dalloway, pa živi v New Yorku in je zaljubljena v prijatelja (Ed Harris), ki umira za aidsom.

Film je bil nominiran za devet oskarjev, Kidmanova pa je prejela kipec za najboljšo glavno igralko.

V sredo, 1. 3., ob 22.35* na Cinemax. Film je na voljo tudi na HBO GO.

Helenca na preizkušnji (Raising Helen, 2004)

Komedija Garryja Marshalla s Kate Hudson v naslovni vlogi. Kariera Helen Harris pri vrhunski agenciji za fotomodele je v vzponu, dneve preživi na modnih revijah in večere prepleše v najbolj vročih nočnih klubih na Manhattnu.

Helenino brezskrbno življenje se postavi na glavo, ko izve, da sta njena sestra in svak umrla v prometni nesreči, in ko ji dodelijo skrbništvo nad njunimi tremi otroki.

V sredo, 8. 3., ob 22. uri na FOX Movies.

Joy (2015)

Biografska komična drama Davida O. Russlla o življenju podjetnice in izumiteljice Joy Mangano, za vlogo katere je bila Jennifer Lawrence nominirana za oskarja.

Njen vzpon iz delavske družine in nesrečnega zakona se začne s pomočjo njene ustvarjalnosti, saj začne izumljati preproste stvari, ki jih ljudje potrebujejo pri vsakdanjih opravilih.

Na trnovi poti se mora spopasti s prevarami, izdajstvi, izgubo nedolžnosti in pomanjkanjem ljubezni ter zaupanja, toda z vztrajnostjo in odločnostjo posvoji neizprosne zakone kapitalizma in se prebije na čelo družine.

V torek, 28. 2., ob 17. uri* na HBO 3 in v petek, 10. 3., ob 17.55 na HBO.

Nore in svobodne (Girl, Interrupted, 1999)

Leta 1967 je 17-letna Susanna (Winona Ryder) taka kot večina njenih vrstnic: zmedena, negotova, izgubljena sredi hitro spreminjajočega se sveta okrog sebe. Poskus samomora jo pripelje v psihiatrično bolnišnico Claymore, kjer se mora odločiti, kam sodi: bodisi med njene zidove bodisi v težaven in resničen svet onkraj njih.

Film Jamesa Mangolda temelji na resničnih dogodkih, ki jih je Susanna Kaysen opisala v istoimenski knjižni uspešnici, Angelina Jolie pa je za vlogo očarljive sociopatke Lise prejela oskarja za najboljšo igralko v stranski vlogi.

V soboto, 4. 3., ob 17.30 na TV 1000. Film je na voljo tudi v videoteki Pickbox.

Klub vražjih babnic (First Wives Club, 1996)

Komedija, v kateri Bette Midler, Goldie Hawn in Diane Keaton združijo moči, da bi ponagajale svojim nekdanjim zakonskim partnerjem in njihovim ljubicam, v gostujoči vlogi pa se pojavi tudi nekdanja žena Donalda Trumpa Ivana Trump, ki da damam koristen nasvet.

Brenda se je poročila z bogatašem, Elise je postala filmska zvezda, Annie pa je gospodinja. Vse tri prijateljice so svojim možem pomagale do poslovnega uspeha, oni pa so se jim zahvalili tako, da so si našli mlajše ljubice. Dame so odločene, da si njihovi bivši zaslužijo kazen, zato jim pripravijo sladko maščevanje.

V sredo, 8. 3., ob 12.25 na Kino.

Sufražetke (Suffragette, 2015)

Nominiranki za oskarja Carey Mulligan in Helena Bonham Carter ter trikratna prejemnica te nagrade Meryl Streep v zgodovinski biografski drami o prvih borkah za enakopravnost žensk. 

V sredo, 8. 3., ob 20.05 na TV SLO 1.
Film je na voljo tudi v videoteki DKino in v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Majhne laži (Big Little Lies)

Sedemdelna miniserija, ki jo je po svetovno znani knjižni uspešnici avtorice Liane Moriarty režiral Jean-Marc Vallée (Klub zdravja Dallas), se začne s sumljivim umorom na šolski dobrodelni prireditvi. Žrtev in storilec sta neznana, a kaže, da so zločin povzročili tekmovalnost in uničevalni odnosi med tremi materami.

Na prvi pogled se nam njihova življenja v kalifornijskem mestu Monterey zdijo idilična, kmalu pa se izkaže, da se prepletajo in drvijo proti nepričakovanemu in brutalnemu trčenju.

V seriji igrajo Nicole KidmanReese WitherspoonShailene WoodleyLaura Dern in Zoe Kravitz, družbo pa jim dela priljubljeni skandinavski igralec Alexander Skarsgard.

Serija je na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri na HBO.
Prvi dve epizodi serije sta že na voljo na HBO GO in HBO OD.

Nashville – 5. sezona (Nashville V.)

V Nashvillu, prestolnici country glasbe, so glasbeniki in kantavtorji ujeti v vrtincu lastnih ambicij. Istoimenska serija se odvija sredi rastoče glasbene industrije in spremlja legendo countryja Rayno Jaymes (Connie Britton), novo popzvezdnico Juliette Barnes (Hayden Panettiere) ter druge posameznike, ki delujejo v tej nori, a zelo donosni industriji.

Nove epizode 5. sezone serije so v videoteki Pickbox na voljo vsak petek ob 21. uri.
V videoteki Pickbox so že na voljo prve štiri sezone in prvih devet delov pete sezone serije.

Punce – 6. sezona (Girls VI.)

Z emmyjem in zlatim globusom nagrajena komična serija scenaristke, režiserke in igralke Lene Dunham spremlja skupino deklet iz New Yorka, ki se z duhovitimi vzponi in padci prebijajo skozi svoja pozna dvajseta leta.

Hannah, Marnie, Jessa in Shoshanna še vedno poskušajo dojeti, za kaj gre v življenju. V New Yorku živijo že nekaj let, a še vedno niso povsem prepričane, kaj hočejo – od fantov, druga druge in samih sebe. Stvari pa nikakor ne postajajo jasnejše.

Na sporedu vsak ponedeljek ob 21. uri na HBO.
Na HBO GO in HBO OD si že lahko ogledate prve tri epizode šeste sezone in prvih pet sezon serije.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKino 5  
Planet TV 3 DA
TV SLO 1 1 DA
KINO 219 DA
HBO/HBO 3 6/206 DA
FOX Movies 216 DA
Videoteka Pickbox 242  
Videoteka VOYO 239  
TV 1000 218 DA
Cinestar TV Act. & Thr. 224 NE
Cinemax 208 DA

*Velja za linearne programe.


Ne spreglejte