SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Disneyjev pravljični Majhen je svet bo postal film (foto)

3

termometer

Majhen je svet (It's a Small World), ena od najbolj priljubljenih atrakcij v Disneyjevih zabaviščnih parkih po vsem svetu, ki letos praznuje 50. obletnico obstoja, bo dobil svojo filmsko različico.

Studio Walta Disneyja navdih za družinske filme črpa iz številnih virov. Najde ga tudi znotraj svojih zabaviščnih parkov.

Tako so leta 2002 najprej poskusili s Podeželskimi medvedi (The Country Bears), a naleteli na gluha ušesa tako pri kritikih kot gledalcih. Leto zatem so, upajoč na velik uspeh, v kinematografe poslali Hišo strahov (Haunted Mansion) z Eddiejem Murphyjem v naslovni vlogi. A žal je film neslavno pogorel.

Poraza se niso ustrašili in še isto leto so svetovnemu občinstvu predstavili izvrstnega Johnnyja Deppa v Piratih s Karibov: Prekletstvu črnega bisera (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) in ... uspelo jim je!

Film je navdušil tako kritike kot občinstvo in postal velika finančna uspešnica. Tako velika, da so prvemu delu sledila še tri nadaljevanja: Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) iz leta 2006, Pirati s Karibov: Na robu sveta (Pirates of the Caribbean: At World's End) iz leta 2007 in Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) iz leta 2011. V načrtu je tudi že peti del, Pirati s Karibov: Mrtveci ne pripovedujejo zgodb (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), ki naj bi na velika platna prišel leta 2016.

Maja prihodnje leto bo studio poskušal navdušiti z znanstvenofantastično misteriozno dramo Dežela jutrišnjega dne (Tomorrowland), ki temelji na istoimenski deželi, ki se nahaja znotraj vseh Disneyjevih parkov. V filmu, ki ga režira Brad Bird (Neverjetni), bosta nastopila George Clooney in Hugh Laurie v vlogi glavnega antagonista.

Zdaj so se odgovorni pri studiu odločili, da v film pretvorijo tudi zelo priljubljeno atrakcijo Majhen je svet (It's a Small World).

Na režijski stolček so posedli Jona Turteltauba, ki je za studio že posnel tri uspešne pustolovske filme: Zaklad pozabljenih (National Treasure), Zaklad pozabljenih: Knjiga skrivnosti (National Treasure: Book of Secrets) in Čarovnikov vajenec (The Sorcerer's Apprentice). V vseh treh je v glavni vlogi nastopil Nicolas Cage.

Čeprav sta studio in megaproducent Jerry Bruckheimer lani prekinila uspešno sodelovanje, bo Bruckheimer v vlogi producenta sodeloval tudi pri nastajajočem projektu, za katerega bo scenarij spisal Jared Stern.

O datumu premiere filma in igralski ekipi je trenutno še prezgodaj govoriti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin