Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2013, 12.31

8 let

Deset pustnih mask, ki jih je navdihnil film

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodovina sedme umetnosti ponuja neskončno zakladnico navdiha za pustne maske - nekatere zlahka naredite tudi sami.

Popotovanje v zgodovino sedme umetnosti je lahko izvrsten navdih za pustne maske. Ljubitelje maškarad navdihujejo Vojna zvezd, filmi Tima Burtona, film noir in klasike, kot je recimo Zajtrk pri Tiffanyju. In če se zdi, da je maske, kot je na primer Darth Vader, nemogoče narediti doma ali jih prilagoditi času, ki ga zanje imamo, smo spodaj zbrali nekaj idej, ki niso zahtevne, obenem pa pustijo tudi, da se z njimi poigramo po svojem okusu. Do pustne sobote je le še nekaj dni!

Samara (Krog)

Za eno najbolj srhljivih deklic, ki ljudi napada kar iz televizorja, potrebujete le belo obleko, ki jo morate umazati – madeže lahko naredite s pomočjo kave –, dolgo črno lasuljo in nekaj mejkapa. Kako se lotiti zadnjega, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Beetlejuice

Eden najbolj znanih likov, ki jih je Tim Burton prenesel ne veliko platno, vanj pa se je vživel Michael Keaton, je plesneči umrli Beetlejuice, ki se na vsak želi način pretihotapiti v svet živih in poročiti s temačno deklico Lidijo. Vanj se je letos še posebej preprosto preobleči – zaradi modnih trendov lahko namreč na policah trgovin kaj hitro najdemo črtaste hlače in črtast črno-bel suknjič. Kostum lahko seveda prilagajte in namesto črtastega suknjiča kupite črtasto srajco, ki jo kombinirate s črnim suknjičem in črno kravato. Dodate še razmršeno lasuljo in prepoznaven mejkap, navodila za katerega lahko najdete v spodnjem videu. In še bonus: če prijateljico prepričate v to, da si nadene črna, goth oblačila ter črno lasuljo in se tako prelevi v Lidijo, je to izvrsten kostum za dva.

Raoul Duke ali Hunter S. Thompson (Strah in groza v Las Vegasu)

Lik, ki ga je v danes kultnem filmu Strah in groza v Las Vegasu upodobil Johnny Depp, temelji na resnični osebi, očetu gonzo novinarstva, znanemu tudi po svojem podivjanem življenju, polnem alkohola in drog. Vanj se lahko prelevite s plešo, barvito srajco, čepico, prepoznavnimi očali in nepogrešljivim ustnikom.

Indiana Jones

Enega najbolj legendarnih likov Harrisona Forda je precej preprosto oživeti: potrebujete lahke svetle kaki hlače, srajco v podobni barvi in zdelano usnjeno jakno, seveda pa ne smete pozabiti na klobuk in nepogrešljivi bič.

Nori klobučar (Alica v čudežni deželi)

Še en lik filma Tima Burtona in še en lik, v katerem je užival Johnny Depp. Nori klobučar je prepoznavna fikcijska osebnost, ki jo lahko sami oživite, če pobrskate po svoji omari ali obiščete eno od vintage trgovin. Pozabiti seveda ne smete na ključni del – klobuk, ki ga lahko iz kartonaste škatle naredite kar sami. Navodila zanj lahko najdete v spodnjem videu.

Maska

Rumen suknjič, rumene hlače, bela srajca, črno-bela kravata, živozelen obraz in nebrzdano obnašanje so tisto, za kar morate poskrbeti, če se želite preleviti v tisto, kar je Jim Carrey počel leta 1994.

Alex (Peklenska pomaranča)

Eden od filmskih likov, ki ljubitelje maškarad navdihuje že od zgodnjih sedemdesetih, je Kubrickova vizija Alexa, protagonista, ki ga je v filmu Peklenska pomaranča upodobil Malcom McDowell. Oživite ga z belo srajco, belimi hlačami, naramnicami, klobukom, narisanimi in zelo opaznimi "trepalnicami" okoli enega očesa, najbolj divji pa si privoščite še kozarec mleka!

Chuck Noland (Brodolom)

Če se za pusta odpravljate na zabavo, ki se bo dogajala na toplem, si lahko privoščite malce bolj razgaljen kostum: okoli intimnih delov si navlecite nekaj krpic blaga, nadenite si kuštravo lasuljo in gosto brado, da bodo ljudje resnično vedeli, da oživljate lik Toma Hanksa, pa s seboj prinesite še žogo s prepoznavnim "rdečim obrazom" – žogo po imenu Wilson.

Billy (Žaga)

Se še spomnite srhljive lutke na triciklu, ki nam jo je predstavila Žaga? Ljubitelji franšize si nadenite črne hlače, črn suknjič, belo srajco, rdečo pentljo, obraz pa pobarvajte na belo in na lica dodajte rdeče spirale. Zahtevnejši lahko navodila za mejkap najdete v spodnjem videu.

Veličastni Tenenbaumovi

Filmski ustvarjalec Wes Anderson je znan po edinstvenem filmskem slogu, znotraj katerega njegove filme zaznamujejo svojevrstni, prav posebni liki. Čeprav je njihova oprava sestavljena iz popolnoma vsakdanjih oblačil, jih je zaradi kombinacij različnih kosov, nenavadnih pokrival ali prepoznavnega mejkapa nemogoče zgrešiti. Trenutno ste lahko ljubitelji Andersonovih filmov najbolj aktualni s kostumom Sama ali Suzy iz Kraljestva vzhajajoče lune, ena najbolj zanimivih skupinskih mask pa je nedvomno družina Tenenbaum.

Ne spreglejte