Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 6. 2018,
14.48

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije film morje priporočila

Petek, 8. 6. 2018, 14.48

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Dan, ko nas bo preplavil ocean #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
TV-priporočila: Oceani

8. junija praznujemo svetovni dan oceanov. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se z nami potopite v 15 celovečercev, ki si jih boste v teh dneh lahko ogledali na malih zaslonih in se tako ali drugače navezujejo na slano vodo – od Cameronovega Brezna in Besonove Velike modrine do svetopisemskega Noeta in Disneyjeve piratske sage z Johnnyjem Deppom.

Jurski svet
Mnenja Samo Rugelj: Dinozavri živijo naprej

Velika modrina (Le Grand Bleu, 1988)

Kultni film Luca Bessona o potapljanju, prijateljstvu in ljubezni odlikujejo odlična igra, izjemna glasbena podlaga Érica Serre in prelepi posnetki morskih globin. Zgodba spremlja dva potapljača na dah (Jean-Marc Barr, Jean Reno), ki sta tekmeca že od otroštva, njun odnos pa še dodatno zaplete Američanka (Rosanna Arquette). • V torek, 12. 6., ob 11. uri na CineStar TV.

 | Foto: Kultni film Luca Bessona o potapljanju, prijateljstvu in ljubezni odlikujejo odlična igra, izjemna glasbena podlaga Érica Serre in prelepi posnetki morskih globin. Zgodba spremlja dva potapljača na dah (Jean-Marc Barr, Jean Reno), ki sta tekmeca že od otroštva, njun odnos pa še dodatno zaplete Američanka (Rosanna Arquette). • V torek, 12. 6., ob 11. uri na CineStar TV.

Kon Tiki (Kon-Tiki, 2012)

Resnična zgodba o mladem norveškem pustolovcu, ki se je leta 1947 s splavom, narejenim po načrtih starih Inkov, s skupino somišljenikov odpravil na neverjetno, skoraj 7.000 kilometrov dolgo in skoraj 100 dni trajajočo plovbo čez Tihi ocean. Nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Resnična zgodba o mladem norveškem pustolovcu, ki se je leta 1947 s splavom, narejenim po načrtih starih Inkov, s skupino somišljenikov odpravil na neverjetno, skoraj 7.000 kilometrov dolgo in skoraj 100 dni trajajočo plovbo čez Tihi ocean. Nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Brezno (The Abyss, 1989)

Ekipo civilnih potapljačev, ki dela prototip podvodnega habitata za vrtanje nafte, ameriška mornarica prisili, da sodeluje pri iskanju poškodovane jedrske podmornice. Po vrsti nepojmljivih dogodkov se člani reševalne ekipe znajdejo ujeti v temnih globočinah globokomorskega jarka, kjer se morajo soočiti z veliko skrivnostjo. Film Jamesa Camerona je prejel oskarja za najboljše vizualne učinke. • V petek, 8. 6., ob 21.50 na Kanal A.*

 | Foto: Ekipo civilnih potapljačev, ki dela prototip podvodnega habitata za vrtanje nafte, ameriška mornarica prisili, da sodeluje pri iskanju poškodovane jedrske podmornice. Po vrsti nepojmljivih dogodkov se člani reševalne ekipe znajdejo ujeti v temnih globočinah globokomorskega jarka, kjer se morajo soočiti z veliko skrivnostjo. Film Jamesa Camerona je prejel oskarja za najboljše vizualne učinke. • V petek, 8. 6., ob 21.50 na Kanal A.*

Junij na HBO
Trendi Mladi junaki v magičnih krempljih akcijskih silakov

Kapitan Phillips (Captain Phillips, 2013)

Paul Greengrass prinaša resnično zgodbo o ameriški tovorni ladji Maersk Alabama, ki jo ugrabijo somalijski pirati leta 2009. Film se osredotoča na odnos med ladijskim poveljnikom Richardom Phillipsom (Tom Hanks) in vodjo piratov Musejem (za oskarja nominiran Barkhad Abdi), ki kapitana vzame za talca. Šest nominacij za oskarja, tudi za najboljši film in stranskega igralca (Abdi). • V torek, 12. 6., ob 20. uri na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Paul Greengrass prinaša resnično zgodbo o ameriški tovorni ladji Maersk Alabama, ki jo ugrabijo somalijski pirati leta 2009. Film se osredotoča na odnos med ladijskim poveljnikom Richardom Phillipsom (Tom Hanks) in vodjo piratov Musejem (za oskarja nominiran Barkhad Abdi), ki kapitana vzame za talca. Šest nominacij za oskarja, tudi za najboljši film in stranskega igralca (Abdi). • V torek, 12. 6., ob 20. uri na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Katastrofa na Horizontu (Deepwater Horizon, 2016)

Mark Wahlberg v resnični zgodbi o katastrofalnem požaru na naftni ploščadi v Mehiškem zalivu, ki je povzročil največje razlitje nafte v zgodovini in najhujšo okoljsko katastrofo v zgodovini ZDA. Nominaciji za oskarja za najboljše posebne učinke in najboljšo montažo zvoka. • V petek, 8. 6., ob 13.50 na CineStar TV Premiere 1.

 | Foto: Mark Wahlberg v resnični zgodbi o katastrofalnem požaru na naftni ploščadi v Mehiškem zalivu, ki je povzročil največje razlitje nafte v zgodovini in najhujšo okoljsko katastrofo v zgodovini ZDA. Nominaciji za oskarja za najboljše posebne učinke in najboljšo montažo zvoka. • V petek, 8. 6., ob 13.50 na CineStar TV Premiere 1.

Odprto morje (Fuocoammare/Fire at Sea, 2016)

Z zlatim berlinskim medvedom nagrajen in za oskarja nominiran dokumentarec, ki begunsko krizo osvetli iz perspektive majhne otoške skupnosti in nas opozori, da humanitarna katastrofa ni hipna medijska senzacija, ampak za številne vsakdanja realnost in trajno spremenjen način življenja. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Z zlatim berlinskim medvedom nagrajen in za oskarja nominiran dokumentarec, ki begunsko krizo osvetli iz perspektive majhne otoške skupnosti in nas opozori, da humanitarna katastrofa ni hipna medijska senzacija, ampak za številne vsakdanja realnost in trajno spremenjen način življenja. • Film je na voljo v videoteki DKino.

TV-priporočila: Denar, televizije vladar
Trendi Denar, televizije vladar #video #foto

Noe (Noah, 2014)

Darren Aronofsky (Črni labod, Rokoborec, Rekvijem za sanje) predstavlja spektakularno filmsko priredbo biblične zgodbe o apokaliptičnem vesoljnem potopu. V svetopisemske junake so se prelevili Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson in Anthony Hopkins. • V torek, 12. 6., ob 23. uri na Pink Movies.**

 | Foto: Darren Aronofsky (Črni labod, Rokoborec, Rekvijem za sanje) predstavlja spektakularno filmsko priredbo biblične zgodbe o apokaliptičnem vesoljnem potopu. V svetopisemske junake so se prelevili Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson in Anthony Hopkins. • V torek, 12. 6., ob 23. uri na Pink Movies.**

Globina (The Deep, 2012)

Film, posnet po resničnih dogodkih, pripoveduje o islandskem ribiču, ki je leta 1984 čudežno preživel brodolom in zaradi svoje osupljive zmage nad naravo postal narodni heroj, simbol islandske vzdržljivosti pa tudi velika znanstvena uganka. Islandski kandidat za tujejezičnega oskarja se je uvrstil v ožji izbor za to nagrado. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Film, posnet po resničnih dogodkih, pripoveduje o islandskem ribiču, ki je leta 1984 čudežno preživel brodolom in zaradi svoje osupljive zmage nad naravo postal narodni heroj, simbol islandske vzdržljivosti pa tudi velika znanstvena uganka. Islandski kandidat za tujejezičnega oskarja se je uvrstil v ožji izbor za to nagrado. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Peklensko morje (White Squall, 1996)

ZDA, leto 1960. Chuck Gieg (S. Wolf) se odloči, da bo zadnje leto srednje šole obiskoval na jadrnici Albatros, ki jo vodi izkušeni kapitan Sheldon (J. Bridges). Ta nezrelim mladeničem služi kot ploveča šola, tako v življenjskem kot tudi v izobraževalnem smislu. Film Ridleyja Scotta so številni kritiki opisali kot Društvo mrtvih pesnikov na morju. • V četrtek, 14. 6., ob 10.50 na Planet 2.*

 | Foto: ZDA, leto 1960. Chuck Gieg (S. Wolf) se odloči, da bo zadnje leto srednje šole obiskoval na jadrnici Albatros, ki jo vodi izkušeni kapitan Sheldon (J. Bridges). Ta nezrelim mladeničem služi kot ploveča šola, tako v življenjskem kot tudi v izobraževalnem smislu. Film Ridleyja Scotta so številni kritiki opisali kot Društvo mrtvih pesnikov na morju. • V četrtek, 14. 6., ob 10.50 na Planet 2.*

DKino trilogije
Trendi Trilogije, ki jih ne boste mogli zavrniti #video

Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera (2003)

Iznajdljivi kovač Will Turner (Orlando Bloom) se po sili razmer pridruži čudaškemu piratu Jacku Sparrowu (Johnny Depp), da bi rešil svojo ljubo, guvernerjevo hčer Elizabeth (Keira Knightley), pred grozljivimi nemrtvimi gusarji. Prvi od petih delov Disneyjeve franšize. • V četrtek, 7. 6., ob 3.40 na HBO.* │ Na HBO OD/GO je na voljo celotna franšiza Pirati s Karibov.

 | Foto: Iznajdljivi kovač Will Turner (Orlando Bloom) se po sili razmer pridruži čudaškemu piratu Jacku Sparrowu (Johnny Depp), da bi rešil svojo ljubo, guvernerjevo hčer Elizabeth (Keira Knightley), pred grozljivimi nemrtvimi gusarji. Prvi od petih delov Disneyjeve franšize. • V četrtek, 7. 6., ob 3.40 na HBO.* │ Na HBO OD/GO je na voljo celotna franšiza Pirati s Karibov.

Ognjeni obroč (Pacific Rim, 2013)

Ko se začnejo iz pacifiških globin nepojasnjeno dvigati velikanske pošasti, se razbesni vojna med uničevalnimi bitji in ljudmi. Človeštvo je za boj proti kaijujem razvilo posebno orožje: velikanske bojne robote, imenovane jaeger, ki jih istočasno krmilita po dva pilota s posebno miselno povezavo. Film je režiral novopečeni oskarjevec Guillermo Del Toro. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Ko se začnejo iz pacifiških globin nepojasnjeno dvigati velikanske pošasti, se razbesni vojna med uničevalnimi bitji in ljudmi. Človeštvo je za boj proti kaijujem razvilo posebno orožje: velikanske bojne robote, imenovane jaeger, ki jih istočasno krmilita po dva pilota s posebno miselno povezavo. Film je režiral novopečeni oskarjevec Guillermo Del Toro. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Ladja groze (Ghost Ship, 2002)

Posadka reševalne ladje odkrije luksuzno križarko, ki je pred 40 leti brez sledu izginila v severnem Atlantiku. V želji po hitrem zaslužku se mornarji vkrcajo na skrivnostno ladjo, a odkrijejo, da je luksuzno razpadajoče plovilo vse prej kot zapuščeno. Grozljivka. • V petek, 15. 6., ob 22.25 na Kino.*

 | Foto: Posadka reševalne ladje odkrije luksuzno križarko, ki je pred 40 leti brez sledu izginila v severnem Atlantiku. V želji po hitrem zaslužku se mornarji vkrcajo na skrivnostno ladjo, a odkrijejo, da je luksuzno razpadajoče plovilo vse prej kot zapuščeno. Grozljivka. • V petek, 15. 6., ob 22.25 na Kino.*

Junij na Viasat Nature
Trendi Obeta se nam vroč in divji junij #foto

Ups! Noe je odšel (Ooops! Noah is Gone, 2015)

Bliža se vesoljni potop, toda k sreči je Noe zgradil velikansko barko, na katero so povabljene vse živali. Vse, razen smešnih in nerodnih nestrijancev. Eden med njimi, odločni Dave, se tako odloči, da se bosta s sinom Finom vkrcala kot slepa potnika. • V nedeljo, 10. 6., ob 8. uri na CineStar TV.

 | Foto: Bliža se vesoljni potop, toda k sreči je Noe zgradil velikansko barko, na katero so povabljene vse živali. Vse, razen smešnih in nerodnih nestrijancev. Eden med njimi, odločni Dave, se tako odloči, da se bosta s sinom Finom vkrcala kot slepa potnika. • V nedeljo, 10. 6., ob 8. uri na CineStar TV.

Divji valovi (Surf's Up, 2007)

Animirana akcijska komedija, ki se potopi v zakulisje visokooktanskega sveta tekmovalnega deskanja. Film mladega pingvina Codyja Mavericka, mladega in obetavnega deskarja, ki se prijavi na svetovno prvenstvo in čigar napore dokumentira snemalna ekipa. • V petek, 8. 6., ob 7.30 na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO OD/GO ter v videoteki DKino.

 | Foto: Animirana akcijska komedija, ki se potopi v zakulisje visokooktanskega sveta tekmovalnega deskanja. Film mladega pingvina Codyja Mavericka, mladega in obetavnega deskarja, ki se prijavi na svetovno prvenstvo in čigar napore dokumentira snemalna ekipa. • V petek, 8. 6., ob 7.30 na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO OD/GO ter v videoteki DKino.

Delfinova zgodba (2011) in Delfinova zgodba 2 (2014)

Resnična zgodba o mladi delfinji samički, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnem dečku Sawyerju. V prvem delu prepriča prijatelje in svojce, da mu jo pomagajo rešiti, v drugem delu pa ji morajo poiskati še prijateljico. • Oba filma bosta v videoteki DKino na voljo od četrtka, 14. junija.

 | Foto: Resnična zgodba o mladi delfinji samički, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnem dečku Sawyerju. V prvem delu prepriča prijatelje in svojce, da mu jo pomagajo rešiti, v drugem delu pa ji morajo poiskati še prijateljico. • Oba filma bosta v videoteki DKino na voljo od četrtka, 14. junija.

Minimax nagradna igra
Trendi Kaj imajo skupnega Barbie, Obuti maček, kralj Julij in 7 palčkov? #NagradnaIgra

Na koncu vas vabimo še k ogledu napovednika dih jemajoče Velike modrine.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Kino 219 │ 220 (HD) DA
Kanal A 8 │ 15 (HD) DA
CineStar TV 223 NE
CineStar TV Premiere 1 225 │ 226 (HD) NE
Pink Movies** 236 NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.

Ne spreglejte