Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 1. 2014,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

risanka Disney Marvel

Četrtek, 2. 1. 2014, 9.44

8 let

Chris Williams in Don Hall na čelu risanke Big Hero 6

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Chris Williams se je pridružil naslednjemu projektu animacijskega studia Walt Disney. Z Donom Hallom bosta namreč režirala Big Hero 6.

Williams je z Disneyjem sodeloval že v preteklosti. Za film Bolt iz leta 2008 je pomagal spisati scenarij, prav tako je sodeloval pri režiji. Omenjeni film je bil istega leta tudi nominiran v kategoriji najboljši animirani celovečerec. Prav tako je kot scenarist sodeloval pri animacijskih hitih Mulan, The Emperor's New Groove in Medvedja brata. V zadnji Disneyjevi mojstrovini Ledeno kraljestvo, ki je tik pred novim letom presegla mejo 500 milijonov dolarjev (363 milijonov evrov) prihodka po vsem svetu, je posodil glas prijaznemu lastniku prodajalne in savne Oaknu.

Don Hall je leta 2011 režiral Medvedka Puja in pomagal spisati scenarij za Spoznajte Robinsonove.

Film Big Hero 6 − premiera bo 7. novembra letos – bo produciral Roy Conli, ki je v vlogi producenta že sodeloval pri Disneyjevi uspešnici Zlatolaska. Ta je leta 2010 po vsem svetu zaslužila skoraj 600 milijonov dolarjev (skoraj 436 milijonov evrov). Prav tako je sodeloval pri Planetu zakladov iz leta 2002. Conli je nadomestil najprej postavljeno producentko Kristino Reed.

Film bo posnet v stereoskopski 3D-tehniki, temelji pa na istoimenskem stripu magnata Marvel. Gre za prvi projekt, kjer bo Disneyjeva risanka vsebovala Marvelove stripovske superjunake (družba The Walt Disney je leta 2009 kupila družbo Marvel Entertainment). Akcijska pustolovska komedija obravnava življenje čudežnega tehnologa robotike Hira Hamade, ki mora pred zlikovci rešiti metropolo San Fransokyo. Pri tem mu pomagajo njegov izum, robot Baymax, in družba neizkušenih bojevnikov proti kriminalu: Wasabi No-Ginger, Honey Lemon, GoGo Tomago in Fred.

Ne spreglejte