Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
7.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Charlie Hunnam Petdeset odtenkov sive Ognjeni obroč

Sreda, 4. 9. 2013, 7.04

6 let, 6 mesecev

Charlie Hunnam: Kdo je mladenič, ki ga bomo gledali v Petdeset odtenkov sive?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
33-letni Britanec je prvo od vidnejših vlog doživel s serijo Moške zadeve, nato pa svojo kariero postopoma nadaljeval s filmi, med katerimi smo nazadnje videli Ognjeni obroč Guillerma del Tora.

Potem ko je pred dvema letoma svet obnorel roman Petdeset odtenkov sive, se je kaj hitro začela načrtovati tudi njegova filmska predelava – in po dolgotrajnih ugibanjih, katera igralca bosta upodobila protagonista, so ljubitelji knjige vendarle prišli na svoj račun: medtem ko se bo v Anastasio Steele prelevila Dakota Johnson, bo težavni Christian Grey postal britanski igralec Charlie Hunnam.

In kaj hitro se zna tudi zgoditi, da bo ta vloga za 33-letnega igralca prelomna – čeprav ima že precej bogat življenjepis, obstaja možnost, da bo to eden tistih komercialno uspešnih filmov, ki bi ga lahko izstrelil med zvezdnike "A-kategorije". Se sprašujete, kej ste ga sicer že lahko videli? Nazadnje je igral v znanstveni fantastiki Ognjeni obroč Guillerma del Tora, znan pa je tudi kot Jackson Jack Teller iz serije Sinovi anarhije, pa tudi po romantični dramiNicholas Nickleby, v katerem je upodobil mladeniča, ki želi rešiti svojo družino – film iz leta 2002 spada v obdobje, ko so mu zaradi "bradpittovskega" videza pripisovali zgolj vloge lepih, nežnih fantičev.

"Včasih sem igral le lepotce in skorajda angelske mladeniče, kaj kmalu pa sem se začel spraševati, kaj pravzaprav počnem. Tak nisem ne kot človek ne kot umetnik. Moral sem se spopasti s splošnim prepričanjem, da sem prelep, da bi bil zloben," je o svoji filmski poti v enem od intervjujev povedal 33-letnik, ki med drugim meni, da je na njegovo odločnost in disciplino vplivalo precej raztreseno otroštvo.

Tudi zganjanje norčij se lahko obrestuje Ko mu je bilo dve leti, sta se namreč njegova starša ločila, pri dvanajstih pa se je z mamo, ko se je ta znova poročila, iz domačega Newcastla preselil v Lake District. "Ker so želeli dokazati, da so močnejši od fanta iz Newcastla, so me tam vsi otroci nadlegovali in pretepali – s tem je moje otroštvo postalo precej grozno, v šoli sem moral biti ves čas na preži."

Potem pa se mu je popolnoma nepričakovano nasmehnila sreča – ko je na božični večer kupoval čevlje in ob tem zganjal norčije, ga je odkril eden od producentov otroške serije Byker Grove in mu v njej dodelil eno od vlog. Fantič je z igranjem nadaljeval in eno od prelomnih vlog doživel kot petnajstletni šolar Nathan Maloney v britanski različici serije Moške zadeve (Queer as Folk).

Raje manj denarja kot slabo delo Ko je končal kolidž, na katerem je diplomiral iz filmske zgodovine in teorije, ob čemer je študiral tudi uprizoritveno umetnost, se je preselil v Los Angeles, kjer je sprva, kot gre pričakovati, dobival manjše vloge. Kot je v enem od intervjujev povedal sam, mu pravzaprav nikoli ni bilo do tega, da bi sprejel delo v kateremkoli filmu, ki bi mu prišel na pot. "Za služenje denarja imam še šestdeset let, odločitve, ki jih sprejem zdaj in v prihodnjih nekaj letih, pa so ključne za definiranje moje kariere."

V prihodnjih letih je sledila še vrsta manjših filmskih vlog, med drugim v filmih, kot so Otroci človeštva, Hladni vrh in Hooligans, poigravati pa se je začel tudi z besedami: po navdihu Drakule je napisal scenarij filma Vlad, ki ga nameravata realizirati produkcijska hiša Brada Pitta Plan B in hiša Summit Entertainment. Kot pravi sam, ta scenarij sicer "še leži nekje na polici", medtem ko on že piše novega. Ta temelji na življenju ameriškega veljaka iz sveta drog Edgarja Valdeza. "Gre za raziskovanje umiranja ameriških sanj. Ta tema me zelo zanima."

Ga bo zaradi Petdeset odtenkov sive spoznalo več ljudi? Kot pravi sam, Hunnam za svoji fizično in psihično pripravljenost redno skrbi z rekreacijo oziroma fitnesom, kar mu je med drugim še kako prav prišlo v letošnji znanstvenofantastični akciji Ognjeni obroč. Ta je obetala velik komercialni uspeh, s čimer bi pomenila začetek franšize, za mladega igralca pa skok v svetovno prepoznavnost – na koncu se je izkazalo, da se film na blagajnah ni odrezal najbolje, zaradi česar verjetno nadaljevanja ne gre pričakovati. Veliko več možnosti za vstop med bolj slavne zvezdnike mu najverjetneje ponuja prej omenjena prihajajoča vloga v filmski predelavi romana Petdeset odtenkov sive – tega je namreč avtorica E. L. James prodala v več kot 70 milijonov izvodih, kar se bo najverjetneje nadaljevalo tudi z visoko gledanostjo filma. Kako visoko se bo na lestvici zvezdnikov povzpel, bomo še videli, vsekakor pa navijamo, da mu še naprej več kot denar pomenijo dobre vloge v zanimivih filmih.

Ne spreglejte