Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2015,
16.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Četrtek, 17. 9. 2015, 16.06

6 let, 6 mesecev

Cerkveni vrh zaljubljen prepeva o Jamajki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kdo vse je bil nocoj še vedno pod vplivom rože svetega Marleyja in kaj vse sta si priznala Berto in Adelina? Tukaj je nekaj poudarkov iz nocojšnje epizode Ene žlahtne štorije.

Gušto pod vplivom rože svetega Marleyja Zali, ki ga najde v vinogradu, izpove ljubezen in jo prepričuje, da Jezus nima nič proti. Pri tem ju zaloti Toni:

Jezen, ker se Zala predaja Guštu, odide v svojo hišo in nad vrati besno prečrta kratice, ki pričajo o njihovem ljubezenskem trikotniku:

Gušto medtem blodi po vinogradih in med seboj poroči dva trtna lista: eden predstavlja njega, drugi Zalo.

Inšpektor Zelnik v Gredič pripelje vklenjenega Žana in Smiljana ter Maji pove, da ju je zalotil med gojenjem marihuane. Maja, ki šele tako izve, da je bil posel z marmelado zgolj krinka za gojenje prepovedanih rastlin, nad novicami ni najbolj navdušena:

Žana, ki je dobil le opomin, vseeno vrže iz hiše, saj meni, da bi bil slab in neodgovoren oče, vendar svojo odločitev kmalu obžaluje.

Besni Toni se medtem odpravi k staršem v gostilno in čeprav je sprva trdil, da je nehal piti, naroči liter vina. Mama Zorica ga vpraša, ali gre za "pupo", Toni pa odgovori z metom:

Berto in Adelina medtem v garaži občudujeta Bliska in ker je Berto v času zakona s Tonko v garažo bežal pred njenimi izpadi slabe volje, je motor zdaj popravljen in nared na vožnjo. Stara zaljubljenca se odpravita na pot.

Ustavita se pri tolmunu, kjer sta se ljubila zadnji dan, preden je Berto odšel v vojsko. Adelina mu prizna, da se je iz Štorij izselila le zato, ker ga ne bi mogla gledati, kako jo ignorira, saj je mislila, da jo je z odhodom v vojsko zapustil. Berto te novice ne sprejme najbolje:

Gušto se vrne v župnišče, kjer Bonifacij še vedno uživa v posledicah čaja svetega Marleyja. Skupaj si na vinilu zavrtita skladbo Jamajka skupine GU GU in se smejita dejstvu, da sta oče in sin istočasno zaljubljena:

Žan je prepričan, da je njega in Smiljana inšpektorju izdal Toni, zato se besen napoti v njegovo hišo in z njim obračuna:

Vendar ko mu Toni razloži, da sam ne bi imel nobene koristi od tega, da bi ju zatožil Zelniku, se Žan umiri in dojame, da ju je najbrž zatožila Marija. Toni Žanu svetuje, naj se ne vrne v Ljubljano k staršem, ampak tako kot on odide na naftno ploščad na Norveškem, kjer bo postal pravi moški.

Na Grediču medtem inšpektor Zeljnik Smiljanu ponovno predstavi ponudbo, s katero bi jo z Anico odnesla brez hujših posledic, če bi le pomagala pri aretaciji Žareta Šajna Lepdamerja, ki je eden izmed desetih največjih preprodajalcev, ponarejevalcev in tatov starin. Smiljan pokliče Anico, ki pa mu pove, da se bosta z Žaretom poročila, saj bo le tako lahko podaljšala veljavnost svoje vize.

Marija pa se je po vzgledu lokalnih predstavnikov Cerkve tudi sama predala posledicam čaja svetega Marleyja.

Ne spreglejte