Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2012,
14.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 9. 3. 2012, 14.11

7 let, 12 mesecev

Carriejina hiša z Manhattna je lahko vaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manhattanska hiša, kjer je prebivala slavna kolumnistka Carrie Bradshaw v serijah Seks v mestu, je lahko vaša za 9,65 milijona dolarjev. Živina in obleke niso vključeni v ceno.

Hiša na naslovu 64 Perry Street, kjer se dogajajo serija in filma Seks v mestu s Sarah Jessico Parker v glavni vlogi, je ena od najslavnejših manhattanskih hiš. Za vedno bo v filmski zgodovini ostala zapisana kot dom kolumnistke Carrie Bradshaw oziroma vsaj kot stavba, kjer je prebivala junakinja slavne nanizanke.

Gledalci smo gledali priljubljeno kolumnistko, modno poznavalko in večno zapeljivko, kako stopa po hišnem stopnišču v vrtoglavo visokih petah, z dizajnerskimi torbicami in vihravo kodrasto pričesko, vso obsijano z newyorškim soncem. V prvih treh sezonah oddaje si je na teh stopnicah izmenjala kar nekaj poljubov s svojimi moškimi. Čeprav so fasado uporabili samo za ozadje, pa je stavba postala newyorška znamenitost, ki jo rado obišče vedno več turistov. Prebivalci ulice so se v času snemanja pritoževali, da je Bradshawova s svojimi peripetijami kalila umirjeno vzdušje na ulici. Leta 2008 je stanovanjska skupnost celo dosegla prepoved avtobusnih ogledov svojega okoliša.

Romantična štirinadstropna stavba je zdaj lahko vaša za 9,65 milijona dolarjev. Ima deset spalnic in šest kaminov. Po navedbah dražbene hiše Sotheby hiša potrebuje prenovo, da bo dosegla ves svoj blišč.

Hišo, zgrajeno leta 1866, so v preteklih letih že večkrat prodali, in sicer vsakokrat za višjo ceno. Nazadnje lani novembra za devet milijonov. Na vprašanje, ali je hiši v zadnjih nekaj mesecih cena res zrasla za pičlih 650 tisoč dolarjev, bo odgovoril trg.

Drugi newyorški naslovi, ki jih je v svet slave popeljala serija Seks v mestu, so še bližnja slaščičarna Magnolia Bakery na ulici 401 Bleecker Street in restavracija Balthazar na ulici 80 Spring Street.

Ne spreglejte