Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2014,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

BFF Indija film

Četrtek, 26. 6. 2014, 19.01

8 let

Bodo Slovenijo kmalu preplavili indijski filmarji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenijo opevajo tudi v Indiji, kjer so se mediji razpisali o njenih lepotah in morebitnih snemalnih filmskih lokacijah.

Največja neodvisna indijska tiskovna agencija IANS je objavila prispevek o lepotah Slovenije, članek pa so povzeli številni mediji v Indiji. V njih indijskim filmarjem sporočajo, da je Slovenija s svojo slikovito pokrajino naslednja top destinacija za snemanje filmov.

V besedilih opevajo slovenske zasnežene vrhove gora, cvetoče travnike in bujne gozdove, čista jezera in podzemne jame, spregledali pa niso niti naše obale. Slovenijo so označili za neizkoriščen trg med Alpami in Jadranskim morjem, ki bi za indijsko filmsko industrijo pomenil kup potencialnih snemalnih lokacij.

"Slovenija je majhna dežela na skoraj 21 tisoč kvadratnih kilometrov površine, ki jo lahko prevozite v le nekaj urah. Lahko deskate na Jadranskem morju in smučate v Alpah," so zapisali tamkajšnji mediji, filmarje pa spodbujajo k obisku tudi zaradi možnosti dogovorov z našim ministrstvom na kulturo, ki naj bi takšne projekte podpiralo, in zaradi precej preprostega pridobivanja vizuma. Slovenija je sicer že gostila bollywoodske filmske ekipe, te so bile nad lokacijo in sprejemom navdušene.

Bollywood prinaša nove turiste Po besedah producentov iz Bollywooda namreč postanejo evropski kraji, ki jih indijsko občinstvo spozna prek filmov, pogosto zelo priljubljene turistične destinacije. Prednost Slovenije pa poleg naravnih lepot in dobrih delovnih pogojev vidijo tudi v tem, da imamo veliko plesalcev in glasbenikov, ki jim indijska kultura ni tuja.

Najboljši čas za snemanje je po pisanju indijskih medijev od maja do novembra, poleg prestolnice z rimsko zgodovino pa so posebej opozorili še na Koper in Bled. Omenili pa so celo nedavni Bled Film Festival, saj so tam kot uvodni film predvajali indijsko komično dramo Rajata Kapoorja Pred mojimi očmi (Before My Eyes/Ankhon Dekhi).

Ne spreglejte