Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
9.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Steven Spielberg film remake

Četrtek, 6. 3. 2014, 9.17

7 let, 12 mesecev

Bo Spielberg režiral remake Zgodbe z zahodne strani?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
O prihodnjih projektih legendarnega režiserja Stevena Spielberga kroži nešteto govoric. Zdaj lahko dodamo še eno: izrazil naj bi namreč zanimanje za režijo remaka Zgodbe z zahodne strani.

Vprašanje, ki se poraja, je, ali je sploh vredno posneti remake enega najbolj priljubljenih filmov v filmski zgodovini.

Originalna glasbeno-plesna ekstravaganca iz leta 1961, ki sta jo režirala Robert Wise in Jerome Robbins, je namreč postala velika uspešnica in je pomemben del tudi današnje popkulture. Prejela je deset oskarjev, med drugim tudi tista dva za najboljši film in režijo.

Še preden se je Hollywood odločil, da urbano različico Shakespearove tragedije Romeo in Julija, torej zgodbo o dveh rivalskih najstniških skupinah ter nesrečni ljubezni med Mario in Tonyjem (v filmu sta ju upodobila Natalie Wood in Richard Beymer), prenese na veliko platno, je Zgodba z zahodne strani (West Side Story) živela kot izjemno uspešen muzikal na newyorškem Broadwayu.

Svojo premiero na gledališkem odru je drama z izvrstno glasbo in skladbami, ki sta jih spisala Leonard Bernstein in Stephen Sondheim, doživela leta 1957. Album z glasbo iz filma je še danes velika uspešnica in marsikateri ljubitelj muzikalov si rad požvižgava napeve iz legendarnih skladb, kot so The Jet Song, Tonight, Somewhere, Maria in I Feel Pretty.

O Spielbergovi vpletenosti v remake Zgodbe z zahodne strani je v tem trenutku znano le to, da je izrazil zanimanje zanj. Če in ko res sprejme režijo tega filma, bo znano, ali bo dogajanje prestavil v moderni čas ali se bo zvesto držal obdobja originala, torej poznih 60. let 20. stoletja.

Režiserjev zadnji režijski projekt je Lincoln iz leta 2012. Za upodobitev 16. ameriškega predsednika je Daniel Day-Lewis prejel oskarja za najboljšo glavno vlogo.

Govorilo se je, da naj bi režiser po Lincolnu ponovno zaplul v znanstvenofantastične vode s filmom Robopocalypse, takoj zatem pa naj bi režiral kriminalno dramo American Sniper z Bradleyjem Cooperjem v naslovni vlogi. Medtem ko je produkcija prvega projekta ustavljena za nedoločen čas, bo drugega zdaj režiral Clint Eastwood.

Sicer pa je Spielbergov edini remake v karieri režiserja Vojna svetov (War of the Worlds) iz leta 2005, v kateri je svojo družino pred Nezemljani reševal Tom Cruise.

Ne spreglejte