Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
8.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bill Murray

Sreda, 4. 9. 2013, 8.23

6 let, 6 mesecev

Billy Murray bo izmozgani glasbeni menedžer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
62-letni igralec bo moči združil z režiserjem Berryem Levinsonom in za nekaj časa odpotoval v Afganistan.

Bill Murray spada med tiste igralce, ki so znani po tem, da filmov ne izbirajo kar tako. Še več, so izbirčni in se projektu ne zapišejo, če ta nanje ne naredi velikega vtisa. Kot kaže, je po njegovem mnenju nekaj posebnega v prihajajočem filmu Barryja Levinsona z naslovom Rock the Kasbah. Zanj je že podpisal pogodbo.

Zgodba filma temelji na scenariju Mitcha Glazerja – z njim je Murray že sodeloval pri kritiško izredno neuspešnem filmu Passion Play –, govori pa o izmozganem glasbenem menedžerju, ki po tem, ko njegove zadnje stranke podpišejo pogodbo za zabavanje ameriških vojakov, odleti na Srednji vzhod. Po seriji različnih dogodkov se sam samcat in brez prebite pare ter potnega lista znajde sredi Afganistana. Ko spozna mlado dekle s čudovitim glasom, se njegova sreča obrne. Mladenka si namreč želi postati zvezda afganistanske različice Ameriškega idola, Murrayjev lik pa se odloči, da ji bo pomagal.

Kot je o tandemu, ki bo posnel film, povedal scenarist Glazer, sta "Bill Murray in Barry Levinson popolna ekipa za uresničitev norosti, bolečine in upanja njegove zgodbe".

Kot že omenjeno, ima Murray sloves igralca, ki je glede scenarijev precej izbirčen, a to še ne pomeni, da sodeluje le pri dobrih in uspešnih projektih. Medtem ko so njegova sodelovanja z Wesom Andersonom naravnost čudovita, je v zadnjih letih nanizal tudi nekaj neuspehov: pri nas smo nazadnje na primer videli Hyde Park na reki Hudson.

A kot kaže, ima 62-letnik na zalogi še nekaj potencialno zanimivih projektov: znova sodeluje z Andersonom v filmu Grand Bupest Hotel – snemanje tega je že končano –, videli ga bomo v zvezdniški zasedbi filma The Monuments Men režiserja Georgea Clooneyja, snema pa tudi komedijo St. Vincet de Van Nuys, v kateri igrajo še Chris O'Dowd, Naomi Watts in Megan McCarthy.

Ne spreglejte