Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2017,
8.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

film DKino Ben-Hur Morgan Freeman Jack Huston Timur Bekmambetov zgodovinski film pustolovščina Telekom Slovenije televizija

Ponedeljek, 16. 1. 2017, 8.48

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Ben-Hur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ben-Hur

Najnovejša filmska upodobitev kultnega romana o plemiču iz Jeruzalema, ki je v času rimljanske zasedbe tega mesta po krivi obtožbi svojega polbrata obsojen na dolgoletno suženjstvo.

ZDA/2016/123 min.
Režija: Timur Bekmambetov
Igrajo: Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer, Morgan Freeman
Žanr: Akcijska zgodovinska pustolovščina
Ocena IMDb: 5,7/10

V novi filmski interpretaciji kultnega romana o ljubezni, izdaji, maščevanju in iskanju odrešitve se vrnemo v čas rimljanske zasedbe Jeruzalema.

Plemič Ben-Hur je po krivi obtožbi posvojenega brata Messala obsojen na dolgoletno suženjstvo. Kljub krutim razmeram na galeji mu uspe preživeti in ko med krvavo bitko reši življenje senatorju, si znova prisluži svobodo.

Ker mu dušo razžira bratovo izdajstvo, se vrne v Palestino, kjer spozna premožnega šejka Ilderima. Z njegovo konjsko vprego Messalo izzove na vratolomno dirko na veličastnem rimskem dirkališču, kjer vsak trenutek odloča o večni slavi ali smrti.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Pompeji (Pompeii)


Ben-Hur | Foto:


Zanimivosti:

• To je že peta priredba leta 1880 izdanega romana Lewa Wallacea Ben-Hur: Zgodba o Kristusu. Prvo so posneli že leta 1907, zadnjo, animirano, pa leta 2003.

Različica iz leta 1925 velja za eno najuspešnejših produkcij neme dobe Hollywooda, remake iz leta 1959, ki ga je režiral William Wyler in v katerem je naslovnega junaka odigral Charlton Heston, pa je svoj kultni status okronal z rekordnimi 11 oskarji.

• Kazahstanski režiser Timur Bekmambetov (Nočna straža, Iskan) se je pri snemanju dirke s konjskimi vpregami izogibal uporabi digitalnih učinkov, saj je želel, da bi bila ta videti kar se da pristno.

• Film je skoraj uro in pol krajši od različice iz leta 1959. Ta je po režiserjevih besedah govorila o maščevanju, medtem ko njegov film govori o odpuščanju.

• Ustvarjalci so vlogo Ben-Hura najprej ponudili Tomu Hiddlestonu (Thor, Nočni receptor), a se je ta odločil, da bo namesto tega filma raje posnel novo različico King Konga, naslovljeno Kong: Otok lobanj (2017). Naslovni lik je nazadnje odigral Jack Huston – vnuk znamenitega režiserja Johna Hustona.

Napovednik filma Ben-Hur:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte