Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
6. 5. 2019,
11.22

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Igra prestolov serija George R. R. Martin

Ponedeljek, 6. 5. 2019, 11.22

4 leta, 11 mesecev

Avtor Igre prestolov potrdil, da bodo po koncu serije snemali naprej #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Igra prestolov | Po tretji epizodi in veliki bitki z belimi hodci jih zdaj čaka spopad s Cersei. | Foto HBO

Po tretji epizodi in veliki bitki z belimi hodci jih zdaj čaka spopad s Cersei.

Foto: HBO

Zaradi izjemnega uspeha Igre prestolov in zadnje sezone, ki jo gleda rekordno število gledalcev, so govorice o dodatnih ločenih serijah vse glasnejše. Avtor George R. R. Martin je zato pojasnil, kaj je res in kaj ne.

Igra prestolov
Trendi Zadnja sezona Igre prestolov: kaj lahko pričakujemo? #video

Le še trije deli nas ločijo od konca Igre prestolov, ene najuspešnejših serij vseh časov, zato ni nič čudnega, da se že nekaj mesecev namiguje na to, da bo dobila kar nekaj spinoffov, dodatnih ločenih serij, ki bodo prav tako temeljile na knjigah Georgea R. R. Martina.

Ne pet, a vseeno kar trije spinoffi

Že od začetka osme, finalne sezone se govori o kar petih naknadnih serijah, a preden se začnejo oboževalci prehitro veseliti, je Martin kar sam razčistil stvari. Na svojem blogu je zapisal: "Ne verjemite vsemu, kar preberete, internet je izjemno nezanesljiv vir. V mislih smo imeli pet naknadnih serij Igre prestolov (izraz spinoff mi ni všeč), a trije se lepo razvijajo naprej."

Ob tem je razkril, da se bo snemanje ene začelo že letos, tega, o čem bodo govorile, pa ni hotel izdati.

Martin meni, da se Igra prestolov še ne bi smela končati. | Foto: Getty Images Martin meni, da se Igra prestolov še ne bi smela končati. Foto: Getty Images

Martin meni, da se Igra prestolov še ne bi smela končati

Sicer pa 70-letni pisatelj ne skriva svojih občutkov ob koncu Igre prestolov, ki jo je HBO predvajal približno osem let. Martin meni, da se serija še ne bi smela končati, a ni preveč čustven, saj sam še ni nehal pisati knjig o Zahodnjem.

Po petih izdanih fantazijskih romanih sage Pesem ledu in ognja namreč piše še dva. "Vem, da je konec, a zame ni prav zares konec. Jaz se bom še malo zadržal v Zahodnjem, ko bodo vsi odšli," je komentiral konec serije Igra prestolov.

Igra prestolov
Trendi Pes in Tormund o finalu Igre prestolov: "Nekateri bodo razbili svoj televizor" #intervju

Iz Zimišča se bodo zdaj odpravili v Kraljevi pristan. | Foto: HBO Iz Zimišča se bodo zdaj odpravili v Kraljevi pristan. Foto: HBO

Po uspešni knjižni seriji Pesem ledu in ognja avtorja Georgea R. R. Martina posneta televizijska nadaljevanka je epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, častihlepnih možeh in ženah, ki so enako plemeniti kot tudi zamerljivi in nizkotni – tako kot v resničnem svetu. Tisti, ki ima v sedmih kraljestvih Zahodnjega nadzor nad Železnim prestolom, si lasti tudi neomejen vpliv in politično moč. Zgodba spremlja vzpone in padce številnih rodbin in zavezništev, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do oblasti. To je pripoved o prevarah in spletkarjenju, časti in plemenitosti ter osvajanjih in zmagoslavju – v neprizanesljivi "igri prestolov" zmagaš ali pa umreš.

Kot najbolj gledana serija v zgodovini HBO in svetovni TV-fenomen je Igra prestolov do danes osvojila številna priznanja, tudi neverjetnih 47 nagrad emmy.

Preverite tudi:

Daenerys Targareyen
Trendi Kako je lahko Daenerys Targareyen pravi modni navdih #foto
Igra prestolov
Trendi Sam in Gilly iz Igre prestolov: Pri branju scenarija se počutiš kot vohun #intervju
Ne spreglejte