Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
14.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino SiOL TV vampirji Timur Bekmambetov Dominic Cooper Rufus Sewell Benjamin Walker

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 14.05

6 let, 6 mesecev

Abraham Lincoln: Lovec na vampirje (Abraham Lincoln: Vampire Hunter)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V videoteki DKino na SiOL TV! Srhljiva akcijsko-domišljijska pustolovščina režiserja Nočne straže, v kateri se šestnajsti ameriški predsednik prelevi v največjega borca proti nesmrtnim krvosesom v zgodovini ZDA.

ZDA/2012/100 min.
Režija: Timur Bekmambetov
Igrajo: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Mary Elizabeth Winstead
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 5,9/10

Filmska vizionarja Tim Burton in Timur Bekmambetov prinašata svež in zabavno krut slog v mračno mitologijo vampirjev z zanimivo zgodovinsko-fantazijsko reinterpretacijo skrivnega življenja šestnajstega ameriškega predsednika kot borca s sekiro proti nesmrtnim stvorom. Abraham Lincoln, varuh ameriške unije in osvoboditelj sužnjev, ima za navidezno ambicijo vzpona na oblast neki drugi, bolj mračen razlog: vse svoje življenje se že bori proti tajni družbi krvosesov. Kot mlademu dečku so mu ubili mater in tako Lincoln priseže maščevanje krvoželjnim bitjem, ki v času revolucionarnih sprememb med državljansko vojno skoraj pahnejo državo v večno temo.

Zanimivosti:

 | Foto:

• Ustvarjalci so naslovno vlogo namenili Tomu Hardyju, vendar jih je ta zaradi zasedenosti s snemanjem filma Vzpon Viteza teme zavrnil. Kot morebitne kandidate za vlogo so nekaj časa omenjali še Erica Bano, Timothyja Olyphanta, Adriena Brodyja in Josha Lucasa, na koncu pa je Lincolna odigral malo znani Benjamin Walker.

• Film je režiral rusko-kazahstanski režiser Timur Bekmambetov. Ta je mednarodno filmsko javnost nase prvič opozoril z vampirsko trilogijo, ki so jo sestavljali filmi Nočna straža, Dnevna straža in Straža ob mraku, režiral pa je tudi akcijsko uspešnico Iskan (Wanted), v kateri je igrala Angelina Jolie.

Rufus Sewell si je med snemanjem prizora, v katerem prvič nekoga ugrizne, po nesreči polomil umetne vampirske zobe. Ti so bili namreč precej daljši, kot je igralec mislil.

• Scenarij, ki ga je po lastnem istoimenskem romanu spisal Seth Grahame-Smith, se je leta 2010 znašel na seznamu najboljših neproduciranih scenarijev.

 

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino

Napovednik filma:

Ne spreglejte