Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 11. 2012,
8.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 16. 11. 2012, 8.12

7 let, 12 mesecev

2. oddaja Dober posel: od balerinkomata do samočistilnih miz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V drugi oddaji je pred investitorje stopilo šest tekmovalcev, ki so za investicijo želeli od 30.000 do 100.000 evrov, v zameno pa ponujali deleže od 20 do 30 odstotkov.

Prva je pred investitorje stopila Valerija Kralj, ki je predstavila idejo o balerinkomatu ― avtomatu za nakup balerink, kadar so ženska stopala utrujena od visokih pet. Valerija bi za svoj posel potrebovala investicijo v višini 40.000 evrov, v zameno pa je ponudila 20-odstotni delež v podjetju. Valerija s svojim nastopom in predstavitvijo poslovnega načrta oziroma S pomanjkanjem razdelanosti poslovnega načrta investitorjev ni prepričala. Ti so ponudbo zavrnili.

Drugi je pred investitorje stopil Srečko Pisnik, ki je investitorjem predstavil inovativno idejo o pasu, s katerim se oseba lahko stabilizira na naslonjalo stola ali sedeža in s tem nudi svoji hrbtenici boljšo oporo. Srečko bi za svoj posel rabil investicijo v višini 50.000 evrov, v zameno pa je ponudil 20-odstotni delež v podjetju. Branko Drobnak je Srečku ponudil 25.000 evrov za 20-odstotni delež v podjetju, vendar Srečku ni uspelo prepričati preostalih investitorjev, da bi se pridružili Brankovi ponudbi s 25.000 evri.

Kot tretji je pred investitorje stopil Janez Demšar s pripomočkom za nošenje vrečk, ki učinkovito rešuje težave pri nošenju težkih vreč, ko se ročaj vrečke zareže v dlan. Janez bi za začetek svojega posla potreboval investicijo v višini 100.000 evrov, v zameno pa je ponudil 25-odstotni delež v podjetju. Investitorji so njegovo ponudbo zavrnili.

Danijel Nikolič, študent unikatnega oblikovanja, je pred investitorje stopil z idejo, da bi odprl umetniški atelje za izdelovanje unikatnega pohištva. Za odprtje ateljeja bi potreboval 81.000 evrov, v zameno pa je ponudil 30-odstotni delež. Investitorjem so bili izdelki, ki jih je v oddaji predstavil Danijel, všeč, vendar so mu razložili, da za atelje ne bo našel in ne potrebuje investitorja, temveč donatorja.

Kot peta sta pred investitorje stopila Marko Maučec in Blaž Pregl s spletno stranjo OceniSkodo.si, ki uporabnikom ponuja vpogled v najhitrejše in najcenejše izvedbe storitve popravila poškodovanega vozila. Uporaba strani je za uporabnike ter avtomehanične delavnice brezplačna, če avtomehanična delavnica dobi naročilo, tekmovalca dobita provizijo od posla. Za investicijo v višini 50.000 evrov sta ponudila 25-odstotni delež v podjetju. Daniela Bervar je bila pripravljena investirati v posel, vendar ne celotnega zneska. Marko in Blaž pa nista uspela prepričati preostalih investitorjev, da se pridružijo Danieli.

Kot zadnji je pred investitorje stopil Matjaž Mavec z idejo o samočistilnih mizah, ki bi bile dobra rešitev za restavracije, saj njihovemu osebju ne bi bilo treba čistiti miz, te bi se namreč očistile same. Za svoj posel bi potreboval investicijo v višini 30.000 evrov, v zameno je ponudil 20-odstotni delež v podjetju. Investitorjem se je cena ene mize (8.000 evrov) zdela absolutno previsoka in niso verjeli, da bodo restavracije kupovale tako drage mize. Investitorji so ponudbo zavrnili.

Ne spreglejte