Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
9.55

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Javi holding Ljubljana

Natisni članek

advertorial e-račun narava okolje

Torek, 14. 3. 2017, 9.55

2 meseca

Z e-računom do nagrade

Vsebino omogoča Javi holding Ljubljana
Narava, park, otroci, drevesa

Ste vedeli, da povprečni Slovenec na leto porabi kar 148 kilogramov papirja in da za tono papirja posekamo okoli 17 dreves? Da odraslo drevo vsako uro proizvede 1,7 kilograma kisika, ki zadostuje za dihanje desetih ljudi?

Z namenom spodbujanja manjše porabe papirja ter varovanja okolja je Javni holding Ljubljana skupaj z javnimi podjetji Energetika Ljubljana, JP Vodovod - Kanalizacija in Snaga pripravil celovito akcijo, ki ima cilj predvsem ozaveščanje in hkrati ohranjanje našega okolja. Kako? Tako, da boste papirnati račun nadomestili z e-računom in dodali svoj košček mozaika v želji po zmanjšanju porabe.

Eračun | Foto:

Številne prednosti e-računa

E-račun, ki ga uporabniki prejmejo po elektronski pošti ali v spletno banko, ponuja hitro, učinkovito in pregledno plačevanje ter prispeva k manjši porabi papirja.

Preprosta prijava na e-račun

Izpolnjeno in podpisano Vlogo za izdajo e-računa, ki jo najdete na www.jhl.si/eracun, lahko uporabniki pošljete na naslov Javni holding Ljubljana, Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana ali skenirano posredujete na elektronski naslov eracun@jhl.si. Lahko jo tudi osebno oddate v vložišču Javnega holdinga Ljubljana na Verovškovi ulici 70 v Ljubljani.

S prijavo na e-račun do privlačne nagrade

Na e-račun za storitve javnih podjetij Energetika Ljubljana, JP Vodovod - Kanalizacija in Snaga se lahko prijavite tako, da izpolnite Vlogo za izdajo e-računa, ki je na voljo na www.jhl.si/eracun.

 

Izpolnite vlogo in sodelujte v nagradni igri

Eračun | Foto:

 

Vsi, ki boste oddali vlogo do 31. marca 2017, boste sodelovali v žrebanju za:

  • letno prenosno Urbano v vrednosti 420 evrov,
  • Urbano v vrednosti 50 evrov,
  • nakup v Centru ponovne uporabe v Ljubljani.
  • steklenico Muzejske vode
  • sobni temometer

Tudi vi lahko naredite veliko

Prijavite se na e-račun še danes | Foto: Thinkstock Prijavite se na e-račun še danes Foto: Thinkstock

Pomlad se že hitro približuje in ne bo preteklo veliko časa, preden bodo naši parki spet polni družin s košarami za piknik, razigranih otrok, ki se lovijo okoli dreves, starejših parov, ki počivajo v senci, mladih na zmenkih in študentov, ki čtivo prebirajo pod zavetji dreves.

Ravno v tem času je ključna misel na drevesa, ki nam omogočajo vse te dejavnosti. Drevesa namreč skrbijo za kakovost našega življenja, zato je naša naloga, da poskrbimo za njihov obstanek.

S prijavo na e-račun lahko prispevate k zmanjšanju porabe papirja, hkrati pa si zelo poenostavite plačevanje in hranjenje računov.

 Že v preteklosti se je pod drevesi ogromno dogajalo:
  • Isaac Newton je odkril zakon gravitacije, ko mu je med počivanjem pod drevesom na glavo padlo jabolko.
  • Buda je razsvetljenje doživel pod drevesom. 
  • Že stari Grki so pod drevesi sklepali pogodbe.
  • Drevesa so v zgodovini pogosto stala na vaških in mestnih trgih, kjer so označevala prostor druženja vaške skupnosti ter odločanja o skupnih zadevah.
Ne spreglejte