Študenti se ne strinjajo s kadrovanjem

Na fakulteti za humanistične študije je včeraj zjutraj skupina študentov pred dekanjo Vesno Mikolič nastopila s simbolno nezaupnico odločitvi vodstva fakultete.

1 / 2

Foto: STA , Primorske novice

2 / 2

Foto: STA , Primorske novice

Za to potezo so se odločili, ker nekaterim profesorjem in asistentom naj ne bi podaljšali pogodbe o delu. Posebno jih je to zmotilo v primeru asistentke na oddelku antropologije Taje Kramberger. "Je odlična peedagoginja, ki je tudi koordinirala obštudijske dejavnosti in se edina strokovno ukvarja z zgodovino antropologije. Moti nas taka racionalizacija kadrovanja na fakulteti. To bo obravnaval tudi študentski svet primorske univerze," je pojasnil podpredsednik študentskega sveta humanistične fakultete Erik Božič.

Težave zaradi financiranja študentov po glavi

Vendar se kadrovske spremembe dogajajo na vseh oddelkih fakultete, pravi dekanja Mikoličeva: "Naša fakulteta je namreč financirana po glavi študenta, teh pa je manj, zato preprosto ne moremo zagotoviti za vsak predmet svojega profesorja, kot doslej. Smo pa dolžni zagotoviti profesorjem, ki so polno zaposleni za nedoločen čas, dovolj pedagoških ur."

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano