Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
29. 1. 2016,
17.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Bor Pavlovčič Jaka Hvala

Petek, 29. 1. 2016, 17.28

6 let, 6 mesecev

Zgodovina se ponavlja: trojna slovenska zmaga, na vrhu zlati orel Peter Prevc!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Saporo je spet slovenski. Peter Prevc je tretjič v zgodovini zmagal v tem japonskem skakalnem središču. Izvrstna drugi in tretji sta bila Domen Prevc in Robert Kranjec. Gangnes diskvalificiran.

Po prvi seriji prve tekme v Saporu je za slovenske skakalce kazalo odlično, saj je bil Peter Prevc (131,5 m) prvi, Robert Kranjec (131,5) drugi, Domen Prevc (129,5) tretji, Anže Lanišek (127) pa šesti. Le Kenneth Gangnes in Severin Freund sta se vrinila in razbila slovenski četverček.

Z zanimanjem smo pričakovali, kaj se bo zgodilo v drugi seriji, pred katero je imel Peter 5,6 točke prednosti pred Kranjcem, tega in petega Freunda pa je ločilo vsega 2,4 točke.

Ob takšnem razpletu po prvi seriji so na plan prišli spomini iz leta 2014, ko so slovenski orli spisali zgodovino in se veselili premierne trojne zmage. Takrat je bil najboljši Jernej Damjan pred Prevcem in Kranjcem.

Na koncu smo jo znova dočakali. Tokrat je bil najboljši Peter Prevc, drugi Domen Prevc, tretji pa Robert Kranjec. Peter je za kar 16,2 točke preskočil mlajšega brata Domna, s katerim sta na najvišjih stopničkah stala že decembra v Engelbergu.

Prvi mož slovenskih skokov je z osmo zmago v tej sezoni in skupno 14. v karieri še povečal naskok v svetovnem pokalu. Zdaj ima pred Freundom, ki je v drugi seriji pri doskoku padel in nazadoval na 10. mesto, že 379, pred Gangnesom, ki je bil v drugi seriji zaradi nepravilne opreme diskvalificiran - osvojil je 29. mesto. Diskvalificiran je bil tudi Nemec Richard Freitag, ki je bil 30. -, pa 457 točk prednosti.

Peter Prevc zdaj po številu zmag za Primožem Peterko zaostaja le še za zmago, z novim nedeljskim uspehom pa bi se lahko z moravškim orlom, ki je v svetovnem pokalu petnajstkrat stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce, že izenačil.

Odličen šesti je bil Lanišek, ki je za četrtim mestom zaostal le 0,7 točke.

Prvič se je v svetovnem pokalu pokazal 18-letni Bor Pavlovčič, ki je v prvi seriji odlično opravil nalogo in bil s 122,5 metra 18. V drugo je skočil nekoliko slabše, a se na 26. mestu veselil prvih točk med elito. Do njih je skočil tudi Jaka Hvala, ki je bil mesto slabši.

V nedeljo bo še ena tekma na Japonskem. Ob 1. uri ponoči bodo sprva kvalifikacije, ob 2. uri pa bo tekma.

Ne spreglejte