Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
17.14

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec alpsko smučanje zimska rekreacija

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 17.14

5 let, 5 mesecev

Vrnitev Ilke Štuhec

Ilka Štuhec ostala brez prtljage, brez zmag pač ne #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
"Le vprašanje časa je bilo, kdaj bom vožnje s treningov prenesla tudi na tekme," je ob vrnitvi v Evropo dejala dvakratna zmagovalka tekme svetovnega pokala in trenutno vodilna smukačica belega cirkusa, Ilka Štuhec.

Letališki delavci zagrebškega letališča so se ozirali ob vzklikih "Ilka, Ilka", namenjenih trenutno najbolj vroči slovenski smučarki smučarski, ki se je iz Kanade prek Münchna in Zagreba vrnila v domači Maribor. Na tej poti je nekje obstala tudi prtljaga štiričlanske ekipe, v kateri so ob Ilki Štuhec še trener Grega Koštomaj, njena mama in serviserka Darja Črnko in kinezioterapevtka Anja Šešum.

A če je ostala brez potovalk, brez dveh zmag, s katerima prepričljivo vodi v smukaškem seštevku svetovnega pokala, 26-letna Mariborčanka ni ostala. "Spomini so še vedno sveži. Kljub utrujenosti. Čakala sem na te trenutke in zanje garala. Na zadnjih treningih sem čutila, da sem blizu najboljšim," je vtise zbirala Štuhčeva.

Video z novinarske konference v Zagrebu:


Morda vas zanima tudi:


Čaka na obračun z Vonnovo
Ilka je krstno zmago sicer slavila na progi, ki velja za dnevno sobo Lindsey Vonn. Američanka je namreč tam slavila že kar 18 zmag. Tokrat je zaradi poškodbe ni bilo, podobno kot tudi Anne Veith. A uspeh zaradi tega ni prav nič manjši, pravi Štajerka.  "V smučanju je tako, da vedno kdo manjka. Nekdo se je poškodoval, nekdo upokojil … A na štartu je vedno še 47 ali več deklet, od katerih je treba smučati hitreje. Lindsey … No, morda se bova kmalu pomerili. Res pa je, da nikoli ne razmišljam o tem, kdo je pred menoj in je kdo za mano," poudarja članica novega mariborskega Branika.

"Prav veliko počitka ne bo," pravi Ilka. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Prav veliko počitka ne bo," pravi Ilka. Foto: Guliverimage/Getty Images

O globusu (še) ne razmišlja

 V slovenski smučarski vitrini manjka zgolj še en globus. Po velikem in malih v slalomu, veleslalomu in superveleslalomu, od katerih je glavnino prispevala Tina Maze, ima zdaj Slovenija tudi vodilno smukačico svetovnega pokala. A ta o globusu še ne razmišlja.

"Oh, predaleč je do finala. Vseeno pa bom storila vse, da ohranim rdečo majico vodilne smukačice. Ne bom je kar tako slekla. Kako? Hitro smučanje, to je recept," pravi Ilka, prepričana o tem, da je lahko konkurenčna tudi na smukih s tehnično še bolj izrazitimi deli, kot je ta v Lake Louisu.

"Dejstvo pa je, da je po dveh zmagah samozavest na višji ravni. To je neke vrste pozitivni začarani krog. Mimogrede, tudi peto mesto v superveleslalomu je vrhunski rezultat. Upam, da bom nadaljevala v tem slogu," pravi Ilka, ki pa se še vedno ne želi povsem osredotočiti na hitri disciplini. Vztrajala bo tudi v kombinaciji, obenem pa napoveduje skorajšnji nastop v svetovnem pokalu znova tudi v veleslalomu.  

Bučen sprejem v Mariboru

Štuhčeva je po pristanku v Zagrebu topel sprejem doživela v svojem rodnem kraju Mariboru, kjer jo ne na Trgu Leona Štuklja pričakalo lepo število zvestih navijačev. Njeni ekipi je na odru čestital tudi župan štajerske prestolnice Andrej Fištravec, zabava pa se je v plesnih ritmih nadaljevala v noč.

Video s sprejema v Mariboru



Fotogalerija Matjaža Vertuša s sprejema v Mariboru:
Fotogalerija
1 / 27
Ne spreglejte