Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2008,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2008, 13.49

8 let

Urbas, Čadež in Poštičeva na EP v Zagreb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V torek, 22. januarja, se bo v Zagrebu s slovesnim odprtjem ob 18.30 v ledeni dvorani Doma sportova uradno začelo evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju, ki se bo končalo v nedeljo.

Slovenske barve bodo na prvenstvu stare celine zastopali Gregor Urbas, Luka Čadež in Teodora Poštič.

Na letošnjem prvenstvu bo nastopilo 157 športnikov iz 30 držav, med njimi tudi trije Slovenci. "Od Gregorja Urbasa pričakujemo, da bo na letošnjem prvenstvu ponovil dosežek z lanskega EP v Varšavi, kjer je bil deveti - vsaka uvrstitev med deseterico bo lep uspeh," je uvodoma povedala predsednica Drsalne zveze Slovenije Darja Gabrovšek Polajnar, ki bo v hrvaški prestolnici tudi v vlogi mednarodne sodnice.

"Cilj Teodore Poštič je uvrstitev v finale; to je med 24 najboljših drsalk, enake želje imamo tudi za Luko Čadeža, a z uvrstitvijo nekje do 30. mesta bomo zadovoljni," je še pojasnila predsednica slovenske zveze.

V moškem delu tekmovanja je svetovni in evropski prvak Francoz Brian Joubert prepričan, da mu nedavne težave z zdravjem ne morejo preprečiti osvojitve še tretje evropske krone. "Počutim se dobro, čeprav sem težko premagal virus. Tudi pozneje so se težave z zdravjem kar kopičile, a prepričan sem, da so zdaj preteklost. Psihološko sem zelo motiviran, tudi tehnično sem napredoval, zato imam dober občutek pred evropskim prvenstvom," je dejal 23-letni Joubert, katerega največji tekmeci bodo nekdanji dvakratni svetovni prvak Švicar Stephane Lambiel, ki lani na Poljskem ni nastopil, lanski evropski podprvak Čeh Tomaš Verner ter Belgijec Kevin Van Der Perren, tretji iz Varšave. Veliko si obetajo tudi Rusi na čelu z državnim prvakom Sergejem Voronovom ter nekdanjim mladinskim svetovnim prvakom Andrejem Grjazevom.

V ženskem delu tekmovanja se bo branilka naslova Italijanka Carolina Kostner "spopadla" z lansko podprvakinjo Sarah Meier, ki si želi postati prva Švicarka po Denise Biellmann leta 1981, ki bi osvojila evropski prestol. Na stopničke si želita tudi finski drsalki Kiira Korpi in Susanna Poykio, medtem ko ruska prvakinja Ksenja Doronina bržčas še ni v takšni formi, da bi lahko prišla do odličja.

Prvenstvo bodo v torek odprli plesni pari z obveznim programom.

Ne spreglejte