Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2019,
12.11

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

6

Natisni članek

St. Moritz superveleslalom Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 14. 12. 2019, 12.11

4 leta, 4 mesece

St. Moritz, superveleslalom, ženske

Goggia spektakularno do zmage, Ilka spet skromna #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

6

V St. Moritzu v Švici so smučarke opravile drugi superveleslalom te sezone. Najbolj se smeji Italijanki Sofii Goggia, ki je kljub težavam v zadnjem delu proge, kjer je izgubila palico, osvojila 1. mesto. Manj veselja bo v taboru Ilke Štuhec, ta je pristala na 32. mestu in ostala brez točk. Drugo mesto je s pičlim zaostankom stotinke sekunde osvojila Italijanka Federica Brignone, 3. mesto pa je pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin (+0,13).

Zmagovalna trojka: Federica Brignone (na levi), ki ji je zmaga ušla za pičlo stotinko sekunde, zmagovalka Sofia Goggia in tretjeuvrščena Mikaela Shiffrin. | Foto: Getty Images Zmagovalna trojka: Federica Brignone (na levi), ki ji je zmaga ušla za pičlo stotinko sekunde, zmagovalka Sofia Goggia in tretjeuvrščena Mikaela Shiffrin. Foto: Getty Images

Ilki Štuhec, povratnici po poškodbi, se je na tehnično zahtevni in zaviti superveleslalomski progi pripetilo preveč napak, nekajkrat je celo zapeljala iz idealne linije. Progo je presmučala v času 1:15,24, a je bilo kmalu jasno, da je čas preskromen za vidnejši dosežek. 

Že naslednja na štartu, domačinka Wendy Holdener, je Štuhčevo prehitela za več kot sekundo, precej hitrejše pa so bile tudi preostale tekmovalke.

Ilka Štuhec | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Mariborčanka, ki je v sezono po poškodbi vstopila z novo ekipo (namesto Grege Koštomaja je ekipo Štuhčeve okrepil Stefan Abplanalp), je z zaostankom 2,28 sekunde osvojila skromno 32. mesto. Od 30. mesta in ene točke jo je ločilo 13 stotink sekunde. Veliko več si lahko obeta od naslednjega smuka, ki bo naslednjo soboto v Val d'Iseru.

Goggia je po odstopu na prvem superveleslalomu sezone v drugo segla na sam vrh. To je  njena sedma zmaga v svetovnem pokalu, tretja v superveleslalomu. 27-letna Italijanka je v cilj spektakularno prismučala brez ene palice in zgolj za stotinko prehitela do takrat vodilno rojakinjo Federico Brignone.  | Foto: Getty Images Goggia je po odstopu na prvem superveleslalomu sezone v drugo segla na sam vrh. To je njena sedma zmaga v svetovnem pokalu, tretja v superveleslalomu. 27-letna Italijanka je v cilj spektakularno prismučala brez ene palice in zgolj za stotinko prehitela do takrat vodilno rojakinjo Federico Brignone. Foto: Getty Images

Dvojno italijansko slavje

Precej bolj bo z današnjim nastopom zadovoljna Italijanka Sofia Goggia, ki je v Kanadi ostala brez uvrstitve v superG-ju, danes pa se je razveselila zmage. Ker je zadnji del proge odsmučala brez ene palice, je še toliko bolj dragocena. Reprezentančno kolegico Federico Brignone je premagala za pičlo stotinko sekunde. 

Na zmagovalni oder se je prebila tudi Američanka Mikaela Shiffrin, ki ima po osmih tekmah komplet stopničk v štirih disciplinah. Vodilna v skupnem seštevku je zmagala na obeh letošnjih uvodnih slalomih v Leviju in Killingtonu, na smukih v Lake Louisu je bila druga in tretja, drugo in tretje mesto pa je odnesla z veleslalomov v Söldnu in Killingtonu.

Veselje v italijanskem taboru ... | Foto: Getty Images Veselje v italijanskem taboru ... Foto: Getty Images

Olimpijska prvakinja v superveleslalomu, deskarka Ester Ledecka, se je morala zadovoljiti z 31. mestom.

Jutri bo v St. Moritzu na sporedu še paralelni slalom (kvalifikacije ob 9.45 in finale ob 13.30), na katerem bodo nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik in Maruša Ferk.

St. Moritz, superveleslalom:

 

 

Preberite še:

Ester Ledecka
Sportal Ko dva športa nista dovolj: nova provokacija Ester Ledecke
Ilka Štuhec
Sportal Pogled v nebo (še) ne prinaša Ilkinega nasmeha
Ilka Štuhec
Sportal (Ne)varna igra Ilke Štuhec
Ilka Štuhec
Sportal Ilko Štuhec napaka stala boljše uvrstitve, veselje Nemke
Ne spreglejte